Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Hamšíka sa milióny sypať nebudú, na Vavra áno

Futbalisti FC Kodaň so slovenským obrancom Denisom Vavrom sa prebojovali do hlavnej fázy Ligy majstrov 2022/23, keď im na to v stredu stačila aj bezgólová remíza na pôde tureckého Trabzonsporu.

24.08.2022 23:26
Denis Vavro Foto:
Denis Vavro.
debata

V domácom drese nenastúpil pre zranenie ďalší Slovák Marek Hamšík. V skupine najprestížnejšej klubovej súťaže si zahrá aj glasgowský Rangers po triumfe na ihrisku PSV Eindhoven 1:0.

Dánsky šampión uspel v dvojzápase s tureckým majstrom. V prvom stretnutí v Kodani vyhrali severania 2:1, keď na rozhodujúci gól prihral Vavro. Slovenský reprezentant figuroval v základnej zostave aj v odvete, v ktorej sa dánsky tím sústredil hlavne na defenzívu.

Tá slávila úspech, Trabzonspor síce vyslal na súpera až 18 striel, no len tri na bránku a ani v závere nedokázal pretaviť svoj tlak na gól, ktorý by ho posunul aspoň do predĺženia. Kodaň sa predstaví v skupinovej fáze prvýkrát od sezóny 2016/17.

Pavol Masaryk Čítajte viac Do Slovana sa ľahko kope. Kto nehral v Mostare, netuší, o čom to je

Rangers uhrali doma s PSV remízu 2:2 a aj stredajšia odveta bola dlho vyrovnaná. Oba tímy si vypracovali niekoľko gólových šancí, ale vyťažiť z nich dokázali len hostia. Po hodine hry využil zaváhanie domácej obrany chorvátsky útočník Antonio-Mirko Čolak a škótsky tím už tesné vedenie ubránil až do konca.

Neúspešný finalista Európskej ligy z uplynulej sezóny sa vrátil do skupinovej fázy najprestížnejšej súťaže po dlhých jedenástich rokoch.

Zdolané mužstvá z play off sa presunú do skupinovej fázy Európskej ligy. Žreb skupinovej fázy LM sa uskutoční vo štvrtok o 18.00 SELČ v Istanbule.

Trabzonspor AS – FC Kodaň 0:0 – prvý zápas: 1:2, postúpila Kodaň
D. Vavro za hostí celý zápas

PSV Eindhoven – Glasgow Rangers 0:1 (0:0) – prvý zápas: 2:2, postúpil Glasgow
Gól: 60. Čolak

Dinamo Záhreb – FK Bodö/Glimt 4:1 pp (2:1, 2:0) – prvý zápas: 0:1, postúpil Záhreb
Góly: 4. Oršič, 35. Petkovič, 117. Drmič, 120. Bočkaj – 70. Gronbaek

Postup futbalistov Plzne do Ligy majstrov Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Plzne oslavujú postup do skupinovej...
debata chyba
Viac na túto tému: #Trabzonspor #Marek Hamšík #FC Kodaň #denis vavro