Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

UEFA vyšetruje 20 klubov. Inter či Barcelona môžu dostať tvrdé tresty

Európska futbalová únia (UEFA) vyšetruje 20 klubov pre podozrenie z nerešpektovania finančných pravidiel fair-play v sezóne 2020/2021.

23.08.2022 14:34
Škriniar Inter Foto: ,
Milan Škriniar a jeho spoluhráči z Interu Miláno na archívnej snímke.
debata (1)

Vyšetrovanie sa týka viacerých popredných tímov ako Paríž St. Germain, Olympique Marseille, Inter Miláno, AS Rím, Juventus Turín či FC Barcelona.

Ako referuje web španielskeho denníka Marca s odvolaním sa na periodikum The Times, PSG a Marseille by mohli dostať sankcie finančného charakteru, no talianskym klubom a Barcelone hrozia tvrdšie tresty, ktoré by dokonca mohli viesť k prípadnému zákazu štartu v európskych pohároch alebo pozastaveniu transferov.

Joaquín Correa Čítajte aj Slovenský súboj na San Sire. Škriniar ustrážil Strelca a spol.

Aktuálna sezóna 2022/2023 je posledná podľa existujúcich finančných pravidiel fair-play.

Od roku 2023 UEFA zavedie nový systém, v ktorom sa klubom obmedzí míňanie na platy hráčov, prestupy a poplatky agentov iba na určité percento z ich príjmov.

Limit bude 90 percent do roku 2023, 80 percent do roku 2024 a 70 percent od roku 2025. Klubové financie budú monitorované v rôznych obdobiach roka, kým budú kluby účinkovať v európskych súťažiach.

Robert Lewandowski Čítajte aj Neubehla ani minúta a Lewandowski slávil prvý gól za Barcelonu. Nezostalo len pri ňom

Paríž St. Germain ostatné tri roky porušuje jeden zo základných bodov finančných pravidiel fair-play a od UEFA dostal tri roky na nápravu situácie súvisiacej s príjmami a výdavkami.

Francúzsky denník L'Equipe informoval o deficite viac ako 30 miliónov počas každého z ostatných troch rokov. Denník Marca sa dozvedel, že tímu okolo Lionela Messiho a Kyliana Mbappého hrozia nielen finančné, ale aj športové sankcie.

Kto zaplatil najviac za futbalové posily Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Juventus Turín - 89 500 000 eur
Najdrahší...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #fc barcelona #Inter Miláno