Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľká bieda v Mostare, oslabený Slovan padol. Weiss: Pôsobili sme unavene

Futbalisti Slovana Bratislava prehrali v prvom zápase play off Európskej konferenčnej ligy 2022/2023. Vo štvrtkovom dueli v Mostare podľahli domácemu HŠK Zrinjski 0:1, zápas rozhodol v 89. minúte Nemanja Bilbija.

18.08.2022 21:59
BaH Futbal EKL Play Off Zápas Prvý Foto: ,
Tigran Barseghjan zo Slovana padá v súboji s hráčom Mostaru Ivanom Jukičom.
debata (15)

Slovan hral od 69. minúty bez vylúčeného Tigrana Barseghjana. Odveta je na programe o týždeň 25. augusta o 20.00 h na Tehelnom poli.

HŠK Zrinjski Mostar – ŠK Slovan Bratislava 1:0 (0:0)
Gól: 89. Bilbija. Rozhodovali: Weinberger – Weiss, Obritzberger (všetci Rak.), ŽK: Barseghjan, Agbo, Križan, Zmrhal, ČK: 69. Barshegijan (všetci Slovan).
Zrinjski Mostar: Čondrič – Čorluka, Magdič, Savič, Barišič, Tičinovič – Čuže (90.+3 Maleki­nušič), Ilinkovič (75. Memija), Kamenar (72. Sučič), Jukič (72. Mandič) – Bilbija (90.+4 Sabijič)
Slovan Bratislava: Chovan – Medveděv (90.+1 Čavrič), Kašia, De Marco, Pauschek (83. Zmrhal) – Barseghjan, Agbo, Kankava, Čakvetadze (66. Ramirez) – Šaponjič (66. Mustafič), Green (83. Križan)

Prehra futbalistov Slovana v Mostare Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Slovana počas zápasu v Mostare.

Slovan mal úvodný výkop zápasu, ako prvý tak mohol podniknúť útočnú akciu, ale bola nepresná. Potom sa dostali k zakončeniu domáci, ale Ilinkovič mieril vysoko a nepresne. Hra bola prvých 15 minút vyrovnaná, potom už prebral taktovku Zrinjski a prišli aj prvé vážnejšie šance.

Najskôr Medveděv výborne prihrával na Šaponjiča vo vnútri šestnástky, lenže útočník Slovana si pomohol faulom. Chovan potom musel vyraziť strelu Kamenara a o minútu neskôr zachránil slovanistov Kašia, keď v pravej chvíli odvrátil center domácich na roh.

Mostar, Slovan Čítajte viac Zápas Zrinjski Mostar - Slovan Bratislava sme sledovali ONLINE

Potom mal dobrú šancu Green, ale Čondrič jeho strelu vyrazil na roh. V závere polčasu boli domáci blízko ku gólu. Kamenar i Savič natiahli Chovana, lopta len tesne minula bránu a prvé dejstvo uzavrela ďalšia tesná nepresnosť Kamenara.

Aj po prestávke mali viac z hry domáci. Najskôr mal šancu Kamenar, v 58. minúte Chovan podržal Slovan po strele Bilbiju. Tréner Weiss potom poslal na trávnik dvojicu čerstvých hráčov, nepotešil ho však Barseghjan, ktorý tri minúty na to dostal druhú žltú kartu a musel ísť predčasne pod sprchy.

Košice, Dnipro, nepoužívať Čítajte viac Ukrajinské vlajky v nablýskanej aréne. Takýto bol prvý duel Dnipra v Košiciach

Od tejto chvíle bolo zrejmé, že tlak Mostaru bude silnieť, no obrana Slovana stála na pevných nohách, dirigoval ju Kašia. Zrinjski ju však napokon zlomil v 89. minúte, keď sa dostal k lopte Bilbija a hlavou rozhodol o triumfe Mostaru.

Vladimír Weiss, tréner Slovana: „Súper bol lepší. My sme boli pomalí, pôsobili sme unavene. Je to dvojzápas, môžeme postúpiť, ale dnes sme nehrali dobre, nechcem to hodnotiť do hĺbky. Nemali sme emócie, ako predtým proti Olympiakosu, ale verím, že nás prídu ľudia povzbudiť. Zrinjski dnes vyhral zaslúžene. My sme prakticky nevystrelili na bránku. Máme šancu ešte doma, preto to nechcem hodnotiť detailnejšie.“

Lukáš Pauschek, obranca Slovana: „Ani nemôžem povedať k zápasu to, čo by som chcel. Ale takýmto spôsobom sa nemôžeme prezentovať. Nehrali sme ako tím, nehrali sme tak ako doma proti Olympiakosu. Ale neviem odpovedať na to, prečo sme tak nehrali. Ale viem, že takto hrať nemôžeme.“

15 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Zrinjski Mostar