Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Košice sú novým domovom Ukrajincov. Budú tam hrať celú jeseň

Metropola východu nebude hostiť len budúcotýždňový prvý zápas play-off Európskej ligy 2022/2023 medzi ukrajinským tímom SK Dnipro-1 a cyperským klubom AEK Larnaka.

12.08.2022 16:00
SR Košice SC Dnipro-1 KFA zápasy memorandum... Foto: ,
Košická futbalová aréna.
debata (12)

Ukrajinci totiž majú istotu účinkovania v pohárovej Európe počas celej jesene 2022 a s Košičanmi sa dohodli na tom, že všetky domáce stretnutia absolvujú v Košickej futbalovej aréne (KFA).

Ak tím SK Dnipro-1 prejde cez cyperského súpera, zahrá si skupinovú časť EL, v opačnom prípade ho čaká účinkovanie v Európskej konferenčnej lige.

Ultras Mostar Čítajte viac Štadión ako za socíku, fašistická minulosť. Predstavujeme Zrinjski Mostar

Zástupcovia KFA už podpísali Memorandum o spolupráci s výkonným riaditeľom ukrajinského klubu Andrijom Rusolom. Futbalisti ukrajinského klubu si museli nájsť prechodný domov, keďže na území Ukrajiny pokračuje vojenský konflikt. Klub SK Dnipro-1 vznikol v roku 2017 a vo štvrtok 18.8. to pre neho bude premiérový zápas v pohárovej Európe.

„Teší ma, že budeme môcť hrať v Košiciach. Sme mladý a dravý futbalový klub s vysokými ambíciami. Táto sezóna bude pre náš tím premiérovou v súťažiach UEFA, takže sa spolu zapíšeme do histórie,“ skonštatoval Rusol, ktorého cituje oficiálny web mesta Košice.

654626637 Čítajte viac Veľká pivná lúpež. Klub s českým majiteľom zvažuje žalobu na Londýn

Doplnil, že si vážia láskavosť a priateľský prístup Slovákov k Ukrajincom, ktorý utiekli pred vojnou. „Počul som, že tu žijú veľmi dobrosrdeční ľudia a že milujú futbal, takže sa veľmi tešíme. Veríme, že na naše zápasy v Košiciach príde veľa divákov,“ povedal Rusol.

Ukrajinci budú mať v Košiciach dočasné tréningové centrum s využitím infraštruktúry KFA a dostupnej infraštruktúry v jej blízkom okolí.

Slovan Čítajte viac Odkaz ultras UEFA a najsmutnejší hráč. Vypadnutie Slovana v obrazoch

„Keďže momentálna politická situácia na Ukrajine značne sťažuje riadny výkon futbalových súťaží, KFA podporuje mesto Košice pri realizácii všestrannej pomoci Ukrajine a jej obyvateľom,“ uvádza sa v spomenutom memorande.

Ukrajinský tím by mohol v Košiciach absolvovať aj niektoré súboje najvyššej domácej súťaže, napríklad proti Dynamu Kyjev či Šachtaru Doneck. Súboje ukrajinskej ligy sa podľa platných predpisov musia konať na území Ukrajiny, no tímy účinkujúce v pohárovej Európe majú výnimku.

Novovybudovaná Košická futbalová aréna (júl 2021) Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Košická futbalová aréna na snímke zo 7. júla 2021.

Ak sa tím SK Dnipro-1 dostane do skupinovej časti EL, jeho súperom môžu byť aj talianske kluby AS Rím a Lazio Rím, anglické celky Manchester United a Arsenal Londýn či Betis Sevilla alebo Real Sociedad San Sebastián zo Španielska.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Ukrajina #FC Košice #Košická futbalová aréna