Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košice sú novým domovom Ukrajincov. Budú tam hrať celú jeseň

Metropola východu nebude hostiť len budúcotýždňový prvý zápas play-off Európskej ligy 2022/2023 medzi ukrajinským tímom SK Dnipro-1 a cyperským klubom AEK Larnaka.

12.08.2022 16:00
SR Košice SC Dnipro-1 KFA zápasy memorandum... Foto: ,
Košická futbalová aréna.
debata (12)

Ukrajinci totiž majú istotu účinkovania v pohárovej Európe počas celej jesene 2022 a s Košičanmi sa dohodli na tom, že všetky domáce stretnutia absolvujú v Košickej futbalovej aréne (KFA).

Ak tím SK Dnipro-1 prejde cez cyperského súpera, zahrá si skupinovú časť EL, v opačnom prípade ho čaká účinkovanie v Európskej konferenčnej lige.

Ultras Mostar Čítajte viac Štadión ako za socíku, fašistická minulosť. Predstavujeme Zrinjski Mostar

Zástupcovia KFA už podpísali Memorandum o spolupráci s výkonným riaditeľom ukrajinského klubu Andrijom Rusolom. Futbalisti ukrajinského klubu si museli nájsť prechodný domov, keďže na území Ukrajiny pokračuje vojenský konflikt. Klub SK Dnipro-1 vznikol v roku 2017 a vo štvrtok 18.8. to pre neho bude premiérový zápas v pohárovej Európe.

„Teší ma, že budeme môcť hrať v Košiciach. Sme mladý a dravý futbalový klub s vysokými ambíciami. Táto sezóna bude pre náš tím premiérovou v súťažiach UEFA, takže sa spolu zapíšeme do histórie,“ skonštatoval Rusol, ktorého cituje oficiálny web mesta Košice.

654626637 Čítajte viac Veľká pivná lúpež. Klub s českým majiteľom zvažuje žalobu na Londýn

Doplnil, že si vážia láskavosť a priateľský prístup Slovákov k Ukrajincom, ktorý utiekli pred vojnou. „Počul som, že tu žijú veľmi dobrosrdeční ľudia a že milujú futbal, takže sa veľmi tešíme. Veríme, že na naše zápasy v Košiciach príde veľa divákov,“ povedal Rusol.

Ukrajinci budú mať v Košiciach dočasné tréningové centrum s využitím infraštruktúry KFA a dostupnej infraštruktúry v jej blízkom okolí.

Slovan Čítajte viac Odkaz ultras UEFA a najsmutnejší hráč. Vypadnutie Slovana v obrazoch

„Keďže momentálna politická situácia na Ukrajine značne sťažuje riadny výkon futbalových súťaží, KFA podporuje mesto Košice pri realizácii všestrannej pomoci Ukrajine a jej obyvateľom,“ uvádza sa v spomenutom memorande.

Ukrajinský tím by mohol v Košiciach absolvovať aj niektoré súboje najvyššej domácej súťaže, napríklad proti Dynamu Kyjev či Šachtaru Doneck. Súboje ukrajinskej ligy sa podľa platných predpisov musia konať na území Ukrajiny, no tímy účinkujúce v pohárovej Európe majú výnimku.

Novovybudovaná Košická futbalová aréna (júl 2021) Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Košická futbalová aréna na snímke zo 7. júla 2021.

Ak sa tím SK Dnipro-1 dostane do skupinovej časti EL, jeho súperom môžu byť aj talianske kluby AS Rím a Lazio Rím, anglické celky Manchester United a Arsenal Londýn či Betis Sevilla alebo Real Sociedad San Sebastián zo Španielska.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Ukrajina #FC Košice #Košická futbalová aréna