Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss: Bol som dojatý ja, aj hráči. Na tento zápas sa bude spomínať

Po prehre 3:4 v penaltovom rozstrele s Olympiakosom Pireus zabojuje Slovan o skupinovú fázu v Európskej konferenčnej lige. Tréner Vladimír Weiss nešetril po heroickom výkone v odvete Európskej ligy chválou.

12.08.2022 01:36
SR futbal EL odveta 3. predkolo Slovan... Foto: ,
Na tento zápas budú ľudia spomínať, keď tu raz nebudem, uviedol po stretnutí tréner Vladimír Weiss.
debata (28)

Bolo to skvelé predstavenie s dobrou odozvou. „Veľké divadlo s nešťastným koncom,“ uviedol Weiss na pozápasovej tlačovej konferencii. Hráčom po stretnutí poďakoval a povedal im, že je hrdý na ich výkon a že presne takto si predstavuje aby pracovali pre klub.

„Dvakrát zvrátiť zápas s desiatimi hráčmi proti Olympiakosu nie je jednoduché. Stojí to veľa síl. V závere sme išli do rizika,“ skonštatoval Weiss. V elektrizujúcej atmosfére s vyše 18-tisícovou návštevou na Tehelnom poli dokázali belasí vďaka gólom Ivana Šaponjiča a Andrého Greena dvakrát vstať z mŕtvych a doviesť duel až do rozstrelu.

Slovan, Olympiakos Čítajte viac Heroický výkon Slovana. Olympiakos zatlačil, ale na postup to nestačilo

„Penalty nie sú lotéria. Sú o psychike a o rozhodnutí sa. Bohužiaľ, dvakrát sme sa rozhodli zle a nepostúpili,“ povedal tréner. Svoje pokusy nepremenili Juraj Kucka a Giorgi Chakvetadze. Napriek neúspechu sa Slovan za predvedenú hru nemusel hanbiť.

„Hrali sme ako tím, som hrdý na mužstvo a takto si predstavujem spoluprácu s futbalistami. Hráči boli dojatí, aj ja. No nepostúpili sme – z toho sme smutní,“ uviedol Weiss s tým, že verí, že na piatkovom tréningu nebudú mať hráči zvesené hlavy, ale budú odhodlaní bojovať ďalej.

„Máme ešte jednu šancu na nápravu a verím, že ukážeme kvalitu.“

Napínavá odveta Slovan - Olympiakos Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Radosť Slovana po vyrovnávajúcom góle v...

Podľa Weissa rozhodovali v dvojzápase s Olympiakosom maličkosti, napríklad nepremenená príležitosť Erica Ramiréza v úvodnom súboji. „Dostávame góly prakticky z ničoho a my sa na góly nadrieme. Dnes som videl, že tá práca má nejaký zmysel. Raz keď tu nebudem, tak ľudia na tento zápas budú spomínať,“ dodal tréner belasých.

Slovenský futbalový majster sa v nedeľu predstaví v najvyššej súťaži na štadióne v Poprade proti Liptovskému Mikulášu. O týždeň vo štvrtok sa v úvodnom zápase play off Európskej konferenčnej ligy ukáže v Bosne a Hercegovine, kde nastúpi proti HŠK Zrinjski Mostar.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

28 debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #futbal #ŠK Slovan Bratislava #Olympiakos Pireus