Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Heroický výkon Slovana. Olympiakos zatlačil, ale na postup to nestačilo

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava prehrali s gréckym Olympiakosom Pireus v jedenástkovom rozostrele po remíze 2:2 v odvetnom zápase 3. predkola Európskej ligy.

11.08.2022 23:30
Slovan, Olympiakos Foto: ,
Druhopolčasová roztržka medzi hráčmi.
debata (1)

Rozhodujúcu jedenástku premenil Mathieu Valbuena a svoj tím tak poslal do baráže o skupinovú fázu proti cyperskému Apollonu Limassol. Slovan zabojuje o miesto v skupine Európskej konferenčnej ligy proti HŠK Zrinjski Mostar z Bosny a Hercegoviny.

Pre domácich najprv vybojoval predĺženie v nadstavenom čase Ivan Šaponjič a „belasí“ dokázali odpovedať aj na druhý gól svojho súpera. Z bezprostrednej blízkosti sa po priamom kope presadil Andre Green. Navrch mali aj v rozstrele – viedli 2:0, nakoniec sa však rozhodovalo v piatej sérii, keď Adriána Chovana prekonal Valbuena.

Napínavá odveta Slovan - Olympiakos Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Radosť Slovana po vyrovnávajúcom góle v...

Slovan Bratislava – Olympiakos 2:2 pp (1:1, 0:0), 3:4 v rozstrele z 11 m

Góly: 90.+4. Šaponjič, 108. Green – 54. Zinckernagel, 101. Camara. Rozhodovali: Nyberg – Beigi, Söderkvist (všetci Švéd.), ŽK: Green, Kucka – Kunde, Cisse, Vaclík, Manolas, 18.133 divákov
Slovan Bratislava: Chovan – Kašia, Abena, De Marco (69. Agbo) – Pauschek (90. Medvedev), Kankava (90. Čavrič), Kucka, Zmrhal (85. Ramirez) – Čakvetadze – Barseghjan (69. Šaponjič), Green
Olympiakos Pireus: Vaclík – Avila, Ba (85. Bouchalakis), Cisse, Reabciuk – Masouras, M'Vila, Kunde, Zinckernagel (68. Camara) – El-Arabi (68. Soares, 90. Kane, 110. Valbuena), Randjelovič (80. Manolas)

Ako prví sa do veľkého vápna dostali hostia, ktorým na konci piatej minúty vyšiel center pred bránu a o chvíľu sa postarali aj o prvú strelu zápasu. Išla však nad. V deviatej minúte bol presnejší domáci Kankava, ktorý vyslal spoza šestnástky prudkú strelu, no išla priamo na Vaclíka.

Mierny problém mal neskôr s Čakvetadzeho pokusom z diaľky, keď mu lopta vypadla z rúk. Postupne začali pribúdať fauly, najmä zo strany Olympiakosu – hostia poslali k zemi Barseghjana či unikajúceho Čakvetdazeho. Ten bol i v dvoch ďalších nádejných akciách, keď mu najprv poslal nahrávku do behu Kucka a neskôr to skúsil opäť z diaľky na českého brankára.

Vzápätí mali dve príležitosti hostia, vybojovali aj rohový kop, no štandardná situácia im tentokrát nevyšla. V šestnástke Slovana ostal chvíľu ležať El-Arabi, ale rozhodca Nyberg faul nepískal. Slovan dostal v závere prvého dejstva súpera pod tlak, no hráči išli do šatní za stavu 0:0.

Trnava Čítajte viac Trnava padla aj v Poľsku a v Európe skončila. Neuspel ani DAC

Druhý polčas otvorili útočnou kombináciou Čakvetadze, Barseghjan a Green, ktorý hlavičkoval v malom vápne tesne nad. Gólová radosť však prišla o dve minúty na druhej strane – spoza Kankavu vystrelil Zinckernagel k pravej žrdi. Prekvapený Chovan síce siahol na loptu, no zastaviť ju nedokázal.

Po hodine hry boli hostia opäť pod tlakom, snahe „Belasých“ však chýbala dobrá koncovka. Následne stretnutie prerušila krátka potýčka hráčov, keď domáci žiadali odpískanie faulu na Greena. Ten bol pri začiatku konfliktu spolu s Kundem. Obaja dostali žltú kartu a spolu s nimi aj Abena (Slovan) a Cisse (Olympiakos).

Záver druhého dejstva bol jasne v réžii domácich, dostali sa do niekoľkých vyložených šancí a loptu strelil za Vaclíkov chrbát nakoniec Šaponjijč, ktorý v nadstavenom čase premenil z voleja Agbov center. Do nadstaveného času však „Belasí“ vstúpili v početnej nevýhode – Abena dostal druhú žltú kartu za potýčku so Soaresom.

Predĺženie neprinieslo vo svojom úvode veľa akcie a ani druhá gólová v réžii Pireusu sa nejavila veľmi nebezpečne. Center zo stredu ihriska našiel Masourasa, ktorý poslal loptu hlavou na hranicu päťky. Odtiaľ ju dostal za Chovanov chrbát sklzom Camara.

Erik Jirka Čítajte viac Do Plzne mieri slovenský reprezentant. Chce si zahrať Ligu majstrov

Po krátkej prestávke však skóroval Green a pripísal si tak druhý gól v tomto dvojzápase. Po centri z priameho kopu ho hlavičkou našiel Kašia a Angličan z bezprostrednej blízkosti nezaváhal.

V rozstrele sa najprv presadili Ramirez i Šaponjič a domáci viedli 2:0. Tretiu jedenástku však nepremenil Kucka, neskôr v piatej sérii nepremenil za stavu 3:3 Čakvetadze a zápas rozhodol Valbuena.

Hlasy po zápase /RTVS/:

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Je to škoda. Hrali sme výborne proti takému ťažkému súperovi, dokázali sme dvakrát dotiahnuť zápas, i s desiatimi hráčmi. Penalty sú o nervoch, bohužiaľ Kucka a Čakvetadze to nezvládli.

Hráči si však zaslúžia absolutórium. Takýto Slovan ľudia chcú, chalani išli na doraz, bohužiaľ nám nepodala pomocnú ruku šťastena. Ale bol to výborný výkon a výborný futbal. Teraz nás čaká Mostar, verím, že to zvládneme."

Adrián Chovan, brankár Slovana: „Momentálne ani veľmi nemám slov. Bojovali sme do konca, to je najsympatickejšie. Bohužiaľ, nezvládli sme penalty. Išiel som v nich na pocit, dvaja to dali do stredu a ja som sa hodil. Keď sme prvýkrát počuli, že máme Olympiakos, boli sme sklamaní. Teraz sme sklamaní, že sme nevyužili veľkú šancu postúpiť. Ešte nás čaká EKL a chceme hrať v skupine.“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Olympiakos Pireus #Slovan Braislava