Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Real potiahol líder Benzema. Jeden z najlepších na svete, chváli ho kouč

Futbalisti Realu Madrid sa v stredu dotiahli na čelo historickej tabuľky víťazov Superpohára UEFA. Po triumfe 2:0 nad Eintrachtom Frankfurt v Helsinkách získali túto trofej piatykrát a vyrovnali celkovú bilanciu FC Barcelona a AC Miláno.

11.08.2022 10:30
Fínsko Futbal Superpohár Real Eintracht Benzema Foto: ,
Líder Realu Madrid Karim Benzema dvíha nad hlavu trofej po triumfe v zápase o európsky Superpohár UEFA Real Madrid - Eintracht Frankfurt na Olympijskom štadióne v Helsinkách
debata

„Nebol to jednoduchý zápas. Súper bol usadený na vlastnej polovici, no napokon sa nám v závere polčasu podarilo skórovať a potom sme už zápas umne kontrolovali,“ hodnotil stretnutie kouč Realu Carlo Ancelotti.

„Nemôžete očakávať, že mužstvo bude hneď na začiatku sezóny stopercentné, ale vyhrali sme a bol to pre nás úspešný prvý krok. Povzbudílo nás to a verím, že nám to pomôže k ešte lepším výkonom.“

David Alaba Čítajte viac Prvá trofej pre Real. Madridčania si poradili s Frankfurtom

Ďalší pamätný večer má za sebou francúzsky kanonier Karim Benzema, ktorý druhým gólom v 65. minúte spečatil víťazstvo Realu. Po zápase zdvihol nad hlavou svoju prvú trofej v pozícii kapitána „Los Blancos“ (pásku prevzal po odchode Marcela) a presným zásahom sa dostal pred ikonu klubu Raúla v historickej tabuľke strelcov klubu.

Na konte má 324 gólov za Real, Raúl o jeden menej. Pred nimi figuruje už iba Cristiano Ronaldo, ktorý nastrieľal v rokoch 2009–2018 v klubovom drese 450 gólov.

„Je to pre nás mimoriadne dôležitý hráč, líder tímu, To, že sme sa dostali až sem, je z veľkej časti jeho zásluha. Strelil veľa gólov, dnes pridal ďalší a teraz smeruje k zisku Zlatej lopty. Sú o tom nejaké pochybnosti? Pre mňa žiadne,“ vyhlásil Ancelotti na adresu Benzemu.

Real začal večer na Olympijskom štadióne až príliš opatrne a prebudila ho až prvá čistá šanca zápasu, v ktorej sa v 14. minúte ocitol Japonec Daiči Kamada.

Jeho krížnu strelu vtedy zlikvidoval Thibaut Courtois, ktorý napokon k triumfu pomohol čistým kontom. Do streleckej listiny sa zapísal aj rakúsky obranca David Alaba, v 37. minúte otvoril skóre po asistencii Casemira.

711998115 Čítajte viac Umenie, ktoré delí zrno od pliev. Weiss je majster veľkých krokov

„Proti víťazovi Ligy majstrov musíme premeniť každú príležitosť, ktorá sa naskytne. V rozhodujúcich momentoch sme tie naše nevyužili a tak sme nemohli pomýšľať na úspech,“ zdôraznil kapitán Frankfurtu Sebastian Rode.

Tréner nemeckého tímu Oliver Glasner priznal, že Real vyhral zaslúžene: „Boli jednoducho o úroveň vyššie ako my. Myslím si, že sme podali lepší výkon ako pri ligovej prehre 1:6 s Bayernom, ale ani to na tejto úrovni nestačilo. Keď Realu ponúknete dve šance, potrestá to. Po takomto výkone však môžem byť optimista.“

Real potvrdil dominanciu šampiónov Ligy majstrov v predchádzajúcich ročníkoch Superpohára. Z uplynulých desiatich súbojov vyhrali deväťkrát, ich hegemóniu narušilo iba Atletico Madrid v roku 2018, keď ako víťaz Európskej ligy vyhralo v Tallinne práve nad mestským rivalom Realom 4:2 po predĺžení.

Najbizarnejšie futbalové štadióny na svete Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Na tomto štadióne hráva miestny Voždovac...
debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #futbal #Real Madrid #Superpohár