Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gréci si mysleli, že nám dajú trojku. Azda to zvládnem lepšie ako s Fradi

Ak postúpia, majú istotu skupinovej fázy i ďalších miliónov. Futbalistov Slovana Bratislava čaká zajtra o 20.30 náročná odveta s Olympiakosom.

10.08.2022 19:09
Vladimír Weiss st. Foto: ,
Tréner Slovana Bratislava Vladimir Weiss st. vysvetľuje taktické pokyny Tigranovi Barseghyanovi.
debata

Najúspešnejší grécky klub pricestuje do Bratislavy, aby sa pobil o postup v 3. predkole Európskej ligy. Šance sú vyrovnané, nakoľko belasí v Pireu remizovali 1:1.

"Ak chceme postúpiť, musíme vyhrať. S trénerom je to takto: ak niečo vymyslíte a vyjde to, tak v pohode, keď nie, je to jeho vina.

Dnes je dôležitý tréning. Mením veci na poslednom tréningu. Mám v hlave dve zostavy. Vždy zasahujem do deja zápasu.

Verím, že budem mať šťastnejšiu ruku, ako proti Ferencvárosu," povedal kouč Vladimír Weiss na predzápasovej tlačovej konferencii.

711998115 Čítajte viac Umenie, ktoré delí zrno od pliev. Weiss je majster veľkých krokov

Slovan informoval, že v predaji zostáva zvyšných 1500 lístkov, čo trénera Weissa potešilo i prekvapilo.

„Som milo prekvapený a rád, že sa ľudia prídu pozrieť na nás. Podľa mňa bude vypredané a krásna atmosféra. Ďakujem všetkým, ktorí prídu. Verím, že nás poženú dopredu. Urobíme maximum, aby odchádzali šťastní,“ reagoval Weiss.

Po úvodnom stretnutí sa tréner Slovana stretol s prezidentom Olympiakosu Christianom Karembeuom.

„Videl som na ňom, že nebol spokojný. Čakali, že nám dajú trojku ako vlani a bude hotovo. Urobili sme dobrú robotu, máme solídny výsledok, ale mohol byť lepší,“ doplnil Weiss.

Ohlasy gréckych médií na zápas Olympiakos - Slovan Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Sdna.gr: „Olympiakos pokračoval tam, kde...

Naposledy Slovan nezvládol domácu odvetu s Ferencvárosom. Prehral 1:4 a Weiss vtedy zobral vypadnutie z Ligy majstrov na seba so slovami, že mu emócia zatemnila mozog.

Slovan je zatiaľ úspešnejší vonku ako doma. Vyhral v Batumi i Budapešti, z Pirea si doviezol remízu. Predtým s gruzínskym šampiónom remizoval 0:0 a maďarskému podľahol 1:4

"Vzal som to na seba, aby som odľahčil hráčov. Neboli to šťastné striedania. Vlado sa zranil a dostali sme gól. Príčina však bola v našej obrane, nie zmenách.

Zanalyzovali sme si to, rovnako ako zbytočný gól v Pireu. Verím, že sa to zajtra otočí. Je na mne, aby som hráčov uvoľnil pred domácim duelom a oni si išli len zahrať futbal," skonštatoval Weiss.

David Hancko Čítajte viac Prestup je na spadnutie, píšu Česi. Hancko odchádza zo Sparty za riadny balík

Päťdesiatsedemročný kouč si uvedomuje, o čo sa zajtra na Tehelnom poli hrá. Ak Slovan postúpi, má istotu minimálne skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy.

"Sme pod určitým tlakom, lebo chceme postúpiť do skupiny. Aj financie v klube sú tak nastavané, aby sme tým odľahčili majiteľa, ktorý to platí sám.

Máme na to vytvorené aj podmienky. Keď ľudia chodia, rastie aj klub. K tomu však treba uhrať skupinu. Slovan je veľký klub, tá zodpovednosť môže niekedy zatemniť tú hlavu," uzavrel Weiss.

Najbizarnejšie futbalové štadióny na svete Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Na tomto štadióne hráva miestny Voždovac...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #Olympiakos Pireus