Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Týždeň po Slovane. Trest od UEFA spoznal aj Ferencváros

Disciplinárna komisia Európskej futbalovej únie (UEFA) potrestala Ferencváros Budapešť za správanie fanúšikov v dvoch zápasoch 2. predkola Ligy majstrov so Slovanom Bratislava.

05.08.2022 21:27
SR Futbal Slovan Ferencváros LM 2. predkolo... Foto: ,
Fanúšikovia Ferencvárosu v Bratislave.
debata (3)

Maďarský klub musí podľa stránky UEFA zaplatiť dovedna 79-tisíc eur, z toho 15-tisíc eur za rasistické správanie svojich fanúšikov.

Na najbližší domáci zápas v pohárovej Európe musí maďarský majster zatvoriť časť sektora na B-tribúne s kapacitou minimálne 1000 ľudí a umiestniť doň transparent s nápisom proti rasizmu.

Pokutu 50-tisíc eur dostal za používanie pyrotechniky, hádzanie rôznych predmetov na ihrisko, spôsobené materiálne škody a provokatívne prejavy. Z dôvodu blokovania niektorých verejných prechodov musí zaplatiť 14-tisíc eur.

Maďarské médiá po postupe Ferencvárosu cez Slovan Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Nemzeti Sport: Ferencváros po domácej prehre...

Jeho slovenský súper, ktorý síce v Budapešti zvíťazil 2:1, no po domácej prehre 1:4 sa s najprestížnejšou pohárovou európskou súťažou rozlúčil, spoznal trest už pred týždňom.

Disciplinárka UEFA udelila Slovanu za správanie fanúšikov na štadióne súpera pokutu 40-tisíc eur a zavrela mu celý sektor C na najbližší domáci zápas v európskej súťaži, teda proti Olympiakosu.

Rovnako ako Ferencváros musí na uzavretej časti rozvinúť protirasistický transparent.

Slovan sa v súvislosti s trestom obrátil na Športový arbitrážny súd (CAS).

kmotrík Čítajte aj Jedna z posledných kvapiek. Kmotrík po Ferencvárosi zvažuje predaj Slovana

Pokutu ďalších 25-tisíc eur dostal Slovan za hádzanie predmetov svojimi fanúšikmi v Budapešti na hraciu plochu a 13-tisíc eur zaplatí za to, že jeho priaznivci použili počas zápasu na pôde Ferencvárosu pyrotechniku.

Ferencváros musí do tridsiatich dní kontaktovať Slovan, aby uhradil škody, ktoré spôsobili jeho fanúšikovia v Bratislave (napríklad za 20 zničených sedačiek).

Oba kluby dostali zákaz predávať lístky fanúšikom na najbližší zápas na ihrisku súpera v pohárovej Európe, no toto opatrenie sa odkladá na skúšobnú dobu dvoch rokov a aplikovať ho budú v prípade ďalšieho porušenia pravidiel.

Slovan Ferencvaros Čítajte viac Maďari hrubo urážali Slovensko. Transparent hovorí za všetko
3 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ferencváros Budapešť