Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Najlepší zápas pod Weissom. Tréner chválil, no jeden moment ho sklamal

Futbalisti Slovana si odnášajú z trávnika Olympiakosu Pireus cennú remízu 1:1, aj keď boli blízko k víťazstvu.

05.08.2022 05:35
SR šport futbal LM 2. predkolo odveta Slovan... Foto: ,
Tréner Slovana Vladimír Weiss.
debata (9)

Po góle Andreho Greena zo 63. minúty vyrovnal v 87. minúte úvodného zápasu kvalifikácie Európskej ligy Youssef El Arabi.

Tréner bratislavského tímu Vladimír Weiss svojich zverencov pochválil, no hovoril aj o momente, ktorý ho sklamal.

„Myslím si, že sme odohrali dosiaľ najlepší zápas pod mojím vedením. Hrali sme výborne. Po záverečnom hvizde som bol sklamaný z toho, že sme dostali takýto gól.

Tri dni sme sa totiž pripravovali na štandardné situácie Valbuenu. Nemôžeme spraviť takúto chybu pri otvorenom rohu. Otvorili sme priestor a El-Arabi tam zostal voľný.

Jedna pozičná chyba nás stála víťazstvo," hodnotil Weiss na pozápasovej tlačovej konferencii, cituje ho aj aj oficiálny web Slovana.

Ohlasy gréckych médií na zápas Olympiakos - Slovan Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Sdna.gr: „Olympiakos pokračoval tam, kde...

"Inak však musím hráčov pochváliť za výkon, taktickú disciplínu, výborné individuálne výkony. Škoda toho vyrovnávajúce­ho gólu.

Chceli sme uhrať výsledok, ktorý by nám dával v domácej odvete šancu, čo sa podarilo, no mohlo to byť ešte lepšie," dodal kouč hostí.

Odveta sa uskutoční vo štvrtok 11. augusta o 20.30 h v Bratislave. Tréner zdôraznil, že hráči a klub si za výkon v Grécku zaslúžia plný štadión.

Zápas Olympiakosu proti Slovanu v obrazoch Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Slovanistické klbko radosti na štadióne...

"Vonku hráme s väčšou vášňou, doma nám zodpovednosť akoby zväzovala nohy a súperom sa u nás hralo ľahšie.

Veľmi chceme ísť do skupiny, čo nám s Ferencvárosom nevyšlo, no verím, že teraz doma sa to podarí, a zase bude plný štadión, za dnešný výkon si to hráči a klub zaslúžia.

Sú to ťažké zápasy, Olympiakos je veľký tím s históriou a výbornými hráčmi. Bolo vidno, že chcú, no majú takú mini-krízu a boli pod psychickým tlakom, rovnako ako my po Ferencvárosi v lige, čo sa prejavilo v prvom polčase s Michalovcami," pokračoval Weiss.

712009408 Čítajte viac Olympiakos mal na lopate. Slovan vybojoval v Pireu výborný výsledok

Upozornil aj na návrat opôr súpera.

"V nedeľu máme doma ligu so Skalicou, potom sa pripravíme na odvetu. Myslím si, že Olympiakosu takisto príde kvalita do zostavy, či už sa vrátia Manolas a Vrsaljko, možno nastúpia od začiatku El-Arabi a Valbuena.

Majú kvalitný tím, to treba rešpektovať. Verím, že na emóciách a pri dobrom výkone ako dnes máme šancu. Ešte musíme popracovať na rozhodujúcich momentoch vo veľkých zápasoch. Eric Ramirez chcel skórovať, no nevyužil čistú šancu.

Veľké zápasy sú práve o takýchto momentoch, keď treba dať gól. Na tom ešte musíme pracovať,“ podotkol tréner úradujúceho slovenského majstra.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
9 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #Olympiakos Pireus