Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Červená pre Rumunov? Diplomat Guľa bol pri otázke na rozhodcu veľmi otvorený

Veľká škola. Týmito slovami označil tréner Dunajskej Stredy Adrián Guľa stredajší duel 3. predkola Európskej konferenčnej ligy proti FCSB.

04.08.2022 00:35
SR D. Streda futbal EKL 3. predkolo 1. zápas... Foto: ,
Tréner Dunajskej Stredy Adrián Guľa počas zápasu proti FCSB.
debata (10)

Najúspešnejší rumunský klub (v minulosti známy ako Steaua Bukurešť) síce veľa futbalovej krásny nepredviedol, ale do domácej odvety si vezie sľubnú výhru 1:0.

Rozhodol o tom gól stopéra hostí Tamma. Estónec využil center z priameho kopu, ktorý rozhodca nariadil po vylúčení kapitána DAC Dominika Kružliaka.

"Myslím si, že sme videli veľmi dobrý zápas. Do Dunajskej Stredy prišiel kvalitný súper, proti ktorému sme boli veľmi blízko dobrého výsledku, ale takéto zápasy rozhodujú malé detaily.

Ten moment bol proti nám, to dostalo súpera do vedenia. Mužstvo pracovalo aj o jedného menej, chcelo ukázať divákom aspoň jednu gólovú situáciu a vyťažiť z toho maximum," hodnotil duel Guľa na tlačovej konferencii.

SR D. Streda futbal EKL 3. predkolo 1. zápas DAC FCSB TTX Čítajte viac Bojovný výkon Dunajskej Strede nestačil. Inkasovala po vylúčení kapitána

Nevyhol sa ani otázke na nepresvedčivý výkon slovinských rozhodcov. Tréner DAC mal na dva súboje hráčov FCSB so žltými kartami na konte jasný názor.

„Neprináleží mi hodnotiť rozhodcov na európskej úrovni. Nie je to môj džob. Z môjho pohľadu to bola jasná situácia. Rozhodca sa rozhodol inak. Musíme to prijať,“ reagoval diplomat Guľa.

Kľúčovým momentom bola situácia z prelomu 68. a 69. minúty. Kružliak spravil školácku chybu, prišiel o loptu a zatiahol ručnú brzdu.

Hoci mal stopér Dunajskej Stredy žltú kartu, arbiter mu ukázal rovno červenú. Kružliak ešte ani poriadne nedorazil do šatne, keď Rumuni otvorili skóre.

SR futbal EL odveta play off Slovan Olympiakos BAX Čítajte viac Slovan má Olympiakosu čo vracať. Trnavu vyzve neželaný súper

"Stratili sme koncentráciu pri rozohrávke. Musíme si na to dať pozor. V lige vás za toto nie vždy potrestajú. Je to pre nás škola.

Chlapci boli smutní, ale v desiatich sa zomkli a zabojovali," doplnil Guľa.

Klub zo Žitného ostrova neskladá zbrane. Budúci týždeň sa v odvete v Bukurešti chce pobiť o postup do play off Európskej konferenčnej ligy.

Ak by sa to Dunajskej Strede podarilo, stretla by sa s lepším z dvojice Viking Stavanger a Sligo Rovers.

„Je to polčas, budeme makať aj v odvete a túžiť po tom, aby sme tam strelili minimálne jeden gól a aby sme sa na domáci trávnik vrátili v ďalšom kole európskej súťaže,“ uzavrel Guľa.

Zápas DAC - FCSB v obrazoch Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Dunajskej Stredy počas zápasu proti...

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Adrián Guľa #DAC Dunajská Streda #FCSB #Európska konferenčná liga