Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan má Olympiakosu čo vracať. Trnavu vyzve neželaný súper

Slávna grécka značka a výnimka v nefungujúcom poľskom systéme. Slovan Bratislava a Spartak Trnava čakajú vo štvrtok náročné previerky v pohárovej Európe. Ak by cez ne prešli do play off Európskej ligy, respektíve Európskej konferenčnej ligy, bol by to úspech.

03.08.2022 19:16
SR futbal EL odveta play off Slovan Olympiakos BAX Foto: ,
Momentka zo zápasu Slovan - Olympiakos.
debata

Dve tajné vety

Na slovenského majstra čaká od 21.00 Olympiakos Pireus (prenos vysiela Dajto). Úvodný duel tretieho predkola EL odohrá na horúcej gréckej pôde.

"Máme im čo vracať,” povedal obranca Slovana Vernon de Marco po vyradení z Ligy majstrov s Ferencvárosom.

Slovenský reprezentant s argentínskymi koreňmi si zaspomínal na rok starú konfrontáciu. Na štadióne Karaiskakis tam so spoluhráčmi prehrali 0:3 a nakoniec vypadli v play off európskeho pohára číslo dva.

Maďarské médiá po postupe Ferencvárosu cez Slovan Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Nemzeti Sport: Ferencváros po domácej prehre...

"Pireus má ešte väčšie osobnosti ako Ferencváros. Ideme do jamy levovej – Olympiakos je dobré mužstvo s výborným publikom, ktoré má na Ligu majstrov. Minulý rok sme 30 minút dobre bránili a potom sme dostali tri góly zo štandardiek,” vyhlásil tréner Vladimír Weiss st. po stretnutí s Michalovcami.

Hoci sa Slovan naladil na štvrtkový duel víťazne (4:2), trénerovi Slovana pribudli skôr vrásky na tvári ako úsmev. Po prehratom prvom polčase 0:2 prišli po polčase štyri striedania a najmä štyri góly do siete Zemplínčanov.

"Z našej strany bol prvý polčas úplná tragédia. Niektorí hráči obstáli veľmi zle, z toho budeme musieť urobiť nejaké závery. Cez prestávku som vôbec nekričal, nakreslil som rozostavenie so štyrmi zmenami a povedal som dve vety, ktoré si nechám pre seba,” doplnil Weiss st.

Pred včerajším odletom do Grécka musel riešiť početnú maródku. V prvom zápase nemôže počítať s vykartovaným Ivanom Šaponjičom ani s kapitánom Vladimírom Weissom mladším (zranenie lýtka).

SR futbal FL 1. kolo DAC Liptovský Mikuláš TTX Čítajte viac Ria, ria, Hungaria, injekcia od Orbána či sci-fi akadémia. Rumuni predstavujú DAC

Mimo sú Eric Ramírez a Jurij Medveděv, otázny je aj štart Jaromíra Zmrhala. Problematický post útočníka tak môže vyriešiť nečakaný žolík – Slovinec Žan Medved.

"Je to dobrý hráč, veľa trénuje a má čuch na góly. Dal štyri v úvodných dvoch kolách druhej ligy. Dá sa s ním pracovať,” zdôraznil Weiss st.

Ak by jeho zverenci prešli cez Olympiakos, zaistia si pohárovú jeseň, nakoľko by sa dostali do play off Európskej ligy. Ak by z neho vypadli, zahrali by si rovnako ako vlani v skupinovej fáze Európskej konferenčnej ligy.

Najsilnejšia zbraň? Útok

Neľahká skúška čaká aj na Trnavčanov. V búrlivej domácej atmosfére privítajú poľský Raków Čenstochová. Poľský vicemajster sa len pred tromi rokmi dostal do Ekstraklasy a odvtedy bol dvakrát druhý. Navyše, v ostatnej sezóne ovládol domáci pohár.

Raków je najlepšie koncepčne pracujúce mužstvo severných susedov, ktorí už dlhšiu dobu čakajú na poriadny klubový úspech na európskej scéne. Čenstochová investuje do legionárov i mladých Poliakov.

„Tohto súpera som si neželal. Hrá kvalitný, silový a rýchly futbal. Začíname však doma a budeme sa snažiť urobiť dobrý výsledok,“ povedal tréner Trnavy Michal Gašparík pre klubovú stránku.

1. Základ Čítajte viac Slovan spoznal súperov. Trnavu môže čakať federálne derby

Svojich zverencov na favorita poriadne pripravuje od remízy s Podbrezovou. Proti nováčikovi sa v dobrom svetle ukázal aj Erik Daniel, ktorý do Trnavy prišiel práve zo Slovana. Ako sám priznal, potrebuje ešte nabrať kondíciu.

Viacerí hráči Spartaka majú bohaté skúsenosti s poľským futbalom. Hrali tam Mikovič, Bukata, Procházka a vlani ešte aj Štefánik s Danielom. Posledný menovaný bol ako hráč Zaglebia Lubin pri tom, keď Čenstochová prehrala posledný zápas v kalendárnom roku 0:1.

"Budeme musieť hrať poctivo, súbojovo. Chceme streliť minimálne jeden gól. Verím, že sa nám to podarí. Ich najlepšia zbraň? Sú silní najmä v ofenzíve. Útočná trojica je veľmi dobrá,“ uzavrel Daniel.

Futbalové legendy a ich prezývky Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Roberto Baggio - Božský chvostík
Počas väčšej...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #FCSB #Raków Čenstochová