Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Emócia mi zatemnila mozog. Prehru beriem na seba, vyvodím dôsledky

Bol zdrvený, hovoril chorľavým hlasom, lomcovali s ním emócie. Tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss st. (57) našiel vinníka stredajšej prehry 1:4 s Ferencvárosom Budapešť. Seba.

27.07.2022 23:49
Vladimír Weiss st. Foto: ,
Tréner Slovana Bratislava Vladimir Weiss st. vysvetľuje taktické pokyny Tigranovi Barseghyanovi.
debata (41)

„Mrzí ma to. Chcel som vyhrať, ale mal som prestriedať a priviesť zápas do predĺženia,“ kajal sa tréner slovenského majstra na pozápasovej tlačovej konferencii.

Slovan končí v Lige majstrov a o týždeň sa predstaví v 3. predkole Európskej ligy proti Olympiakosu Pireus, s ktorým vypadol vo vlaňajšom play off o postup do skupinovej fázy EL.

Video

Ako hodnotíte výkon mužstva?

Ťažký zápas s nešťastným koncom pre nás. Nepodarilo sa mi prestriedať a inkasovali sme. Beriem to na seba.

Prečo neprišlo k striedaniam skôr?

Emócia mi zatemnila mozog. Opakujem, rozhodli moje nešťastné striedania. Dal som tam Vlada, ale ten si asi natrhol lýtko a ešte aj Čavrica, lebo sme chceli zvíťaziť. Hrali sme vabank a nakoniec sme inkasovali.

Mali sme to dohrať za stavu 1:2. Hráči toho mali dosť. Chcel som striedať ale mal som to spraviť v poslednej minúte. Fradi boli veľmi efektívni. Góly padajú po chybách. Mali sme dosť brejkových šancí. Vo finálnej fáze je to o kvalite, ktorú sme nemali.

Maďarské médiá po postupe Ferencvárosu cez Slovan Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Nemzeti Sport: Ferencváros po domácej prehre...

Na začiatku ste striedali Jurija Medvědeva. Narušilo to mužstvo?

Určite nám to nepridalo na pohode. Verím, že je Meďo zdravý. Má asi otras mozgu, stratil vedomie. Potom sa prebral, ale viac neviem. Hrali sme s piatimi hráčmi vzadu. Mal som pred zápasom dilemu či dať od začiatku Pauscheka alebo Greena.

Po Greenovom príchode sme spravili 4–2–3–1, čo nebol zlý systém. Dostali sme prvý gól z ničoho a pri nesprávnom postavení. Druhý sme inkasovali z odrazenej lopty, ktorú tečovali do bránky.

Po polčase som hovoril hráčom aby zdvihli hlavy. Veril som, že dajú gól a podarilo sa. V určitej fáze za stavu 1:2 sme dominovali aj v držaní lopty. Chcel som to rozhodnúť, Fradi chýbali sily. Myslel som si, že ich zlomíme, ale ukázalo sa to ako nesprávne riešenie.

Fanúšikovia Ferencvárosu pred odvetou so Slovanom Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Slovenská polícia bola na príchod priaznivcov...

Prekvapilo vás, že bol Ferencváros agresívnejší ako v prvom súboji?

Nepresadili sme sa v ofenzíve a preto sme prehrali. Čakali sme, že Fradi bude hrať na riziko a to sa potvrdilo.

V prvom polčase získali sebavedomie, ale v závere sme to otočili. Nakoniec to skončilo tragicky. Pri vyššej kvalite vpredu sme to mohli rozhodnúť za stavu 1:2.

Na sklamanie nie je veľa času, v sobotu hráte s Michalovcami vo štvrtok s Olympiakosom. Bude sa mužstvo musieť rýchlo pozbierať?

Po prehre je vždy sklamanie. Najhoršie je, keď ste nahnevaný sám na seba. Dnes taký som. Nevyšlo nám to.

Nemal som hráčov za čo viniť. Beriem to na seba, vyvodím z toho dôsledky. Musíme sa z toho vyspať. Čaká nás výborný súper, Olympiakos. Navyše, prišli sme v zápase o dvoch kľúčových hráčov.

SR Futbal Slovan Ferencváros LM 2. predkolo Odveta BAX Čítajte viac Sny Slovana o Lige majstrov sa skončili. Ferencváros dobyl Tehelné pole

A ešte sa k tomu Ramírez zranil na tréningu a Zmrhal nie je pripravený. Nikto sa nás to nebude pýtať.

Musíme sa z toho dostať sami. Mrzí ma to a bolí. Všetci sme chceli. Mali sme to vo svojich rukách. Ten záver nešťastný… Škoda.

Chcel som zmeniť systém, lebo ich krajní obrancovia hrali vysoko a prečíslovali nás. Boli sme málo aktívni cez obe strany.

Nevyšiel mi ten zápas a musím pogratulovať súperovi k zaslúženému postupu, aj keď sme chceli ísť ďalej. Už to nezmením, tak som sa rozhodol.

VIDEO: Tréner Slovana Vladimír Weiss po prehre:„Prehru beriem na seba“
Video
Odveta Slovana proti Ferencvárosu v obrazoch Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Slovana predviedli pred výkopom...

© Autorské práva vyhradené

41 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #Ferencváros Budapešť