Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tlak na Ferencváros rastie. Jeho šéfovi radil aj Világi

Ostro sledovaný súboj medzi Slovanom a Ferencvárosom čaká v stredu druhá časť. Do odvety druhého kvalifikačného kola futbalovej Ligy majstrov v Bratislave vstúpi s jednogólovou výhodou domáci tím.

25.07.2022 16:45
Slovan, Ferencváros Foto: ,
Hlavičkový súboj slovanistu Myentyho Abenu s Adnanom Kovačevičom z Ferencvárosu.
debata (8)

Belasí sa minulú stredu postarali o obrat a v Budapešti zvíťazili 2:1.

Denník Nemzeti Sport upozorňuje, že tím trénera zeleno-bielych Stanislava Čerčesova sa musí zlepšiť vo viacerých ohľadoch.

Maďarské médiá o prehre Ferencvárosu so Slovanom Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Nemzeti Sport: „Ferencváros mal dôvod na...

Ruský kouč viedol tréning už na druhý deň po prehre – vo štvrtok ráno, keď so zverencami diskutoval o nevydarenom stretnutí.

Strelec jediného gólu maďarského majstra v prvom zápase Kristoffer Zachariassen vravel, že hráči Ferencvárosu sa v odvete musia viac hýbať.

Podľa uvedeného zdroja smerovalo do potenciálnych šancí domácich za hosťujúcu obranu málo prihrávok, akoby si nik netrúfol vziať zodpovednosť na svoje plecia. Za očakávaniami zaostali aj inak kreatívni hráči, Nór Tokmac Nguen a Tunisan Aissa Laidouni.

SR Futbal FL Slovan sezóna štart TK BAX Čítajte viac Maďari si kvôli Fradi odložia ligu a my? Weiss si podal vedenie súťaže

"Ruský tréner FTC má dva dni na prípravu svojho tímu. Úloha nie je nesplniteľná, Ferencváros dokáže koncentrovanou hrou prekonať svojho rivala, ale musí zo seba vydať maximum.

Tlak je čoraz väčší, pre zeleno-bielych by bolo veľkým sklamaním, keby skončili v tejto fáze. Naposledy sa o takéto vyradenie postaral Partizan Tirana v ročníku 2016/2017.

Teraz ide o najdôležitejší zápas klubu v sezóne, a to nie primárne kvôli identite rivala, ale preto, že ak postúpi, s určitosťou sa predstaví v skupinovej fáze jednej z európskych súťaží," podotkol Nemzeti Sport.

Momentky zo zápasu Ferencváros - Slovan Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Za každý odohraný dvojzápas v predkolách...

Ako píše Magyar Nemzet, majiteľ fortunaligového DAC-u Dunajská Streda aj druholigového maďarského klubu z Győru Oszkár Világi vie, aké náročné je hrať proti Slovanu.

„Dlho bojuje o to, aby so svojím tímom zosadil ten bratislavský z trónu,“ podotýka spomínaný web s dôvetkom, že Világi dal šéfovi Ferencvárosu Gáborovi Kubatovovi radu, ako v odvete otočiť nepriaznivý stav.

Gábor Kubatov Čítajte viac Majiteľ Fradi reaguje na prehru. Z jeho slov srší obrovská nadutosť

Kubatov uviedol, že hráči „Fradi“ boli vo všetkých ukazovateľoch lepší ako Slovan, akurát nie v tom najdôležitejšom – počte gólov.

„Treba streliť viac gólov,“ uviedol Világi.

Rozprával aj o svojom klube zo Žitného ostrova. Podľa svojich slov sa nevzdá, kým DAC nebude majstrom. Aj keď druhé či tretie miesto nepovažuje za sklamanie, majstrovský titul by bol to pravé.

Za dôležité považuje prezentovať sa peknou, štýlovou hrou a verí, že DAC sa v tejto sezóne predstaví v skupinovej fáze jednej z európskych súťaží.

VIDEO: Najnebezpečnejší futbaloví chuligáni

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ferencváros Budapešť