Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

DAC si z Faerských ostrovov odnáša výhru. Guľa: Famózny gól nám uškodil

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda zvíťazili v stredajšom úvodnom stretnutí 2. predkola Európskej konferenčnej ligy na pôde Víkinguru Göta 2:0.

20.07.2022 21:09 , aktualizované: 21.07.2022 00:31
Dunajská Streda, Adrián Guľa Foto: ,
Tréner Dunajskej Stredy Adrián Guľa na archívnej snímke.
debata

Skóre otvoril na Faerských ostrovoch v úvode Nikola Krstovič a triumf poistil v 81. minúte Andrejs Ciganiks. Odveta je na programe vo štvrtok 28. júla.

Prvý gól padol po pekných nožničkách Krstoviča, následne dostali v rýchlom slede dvaja hráči hostí žlté karty a žiadny z tímov sa nedostal do väčšej príležitosti.

Domáci sa snažili hroziť z brejkov a ich súperovi sa nedarilo výraznejšie presadiť. Hru oživili striedania a po chybe dvoch obrancov Víkinguru nezaváhal Ciganiks, ktorý prekonal Bárdura Reynatröda spoza šestnástky. Tréner Adrian Guľa ani vo štvrtom dueli na lavičke DAC neokúsil prehru.

Úvodný zápas 2. predkola EKL:

Víkingur Göta – FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:2 (0:1)
Góly: 8. Krstovič, 81. Ciganiks. ŽK: A. Gregersen – Kružliak, Moumou, Blackman. Rozhodovali: Kajtazovič – Kordež, Kasapovič (všetci Slovin.)
Víkingur: Reynatröd – Hansen, A. Gregersen, G. Vatnhamar, B. Gregersen – Svensson (69. Jonhardsson), S. Vatnhamar, Turi, Mneney, Johansen (69. Bárdarson) – Olsen (69. Justinussen)
DAC: Veszelinov – Blackman, Kružliak, Brunetti, Ciganiks – Dimun – Káčer (86. Nebyla), Veselovský (86. Rymarenko) – Szánthó (62. Nicolaescu), Krstovič (90. Szolgai), Moumou (62. Andzouana)

Hostia vstúpili do zápasu aktívne. V 8. minúte unikol po pravom krídle Blackman a jeho center poslal efektnými nožničkami do siete Krstovič z hranice malého vápna. Do šance sa následne dostal ešte Veselovský, bránku však minul.

Ďalší priebeh hry poznačili fauly – rozhodca Kajtazovič potrestal žltou kartou Kružliaka a následne aj jeho spoluhráča Moumoua.

Víkingur sa do ničoho nepúšťal a skôr čakal na brejky. V 31. minúte však musel podržať po jeho akcii dunajskostredského brankára Kružliak, ktorý sa hodil do strely Johansena zvnútra šestnástky, a o chvíľu neskôr zasiahol aj Veszelinov – Vatnhamarovu hlavičku vyboxoval na roh.

DAC sa dostal do šance ešte v 44. minúte, keď zachytil rozohrávku Reynatröda. Ofenzívni hráči však neboli dosť rýchli a domáca obrana sa stihla vrátiť.

Krstovič sa pokúsil zvýšiť na dvojgólový rozdiel hneď v 47. minúte. Jeho pokus išiel vedľa a hra sa opäť dostala do mŕtveho bodu. V 62. minúte ju oživilo dvojité striedanie Guľu, ktorý stiahol Moumoua a Szánthóa, a na krídlach ich vystriedali Andzouana a Nicolaescu.

Vikingur, DAC Čítajte viac Zápas Víkingur - DAC sme sledovali ONLINE

V 68. minúte sa pokúsili domáceho brankára prekvapiť Káčer s Blackmanom – prvý menovaný našiel Blackmana na kraji veľkého vápna a ten sa pokúsil zopakovať úspešný center z úvodu zápasu. Reynatröd nemal loptu úplne pod kontrolou, no DAC nedokázal vyťažiť zo zmätku.

Podobne vyšlo striedanie aj na druhej strane – chvíľu po trojitej výmene dostal Blackman žltú kartu za úder po odohraní lopty a Hansen pohrozil z priameho kopu. Ďalšiu príležitosť dostal Ciganiks, ktorý nezaváhal a spoza šestnástky poslal do siete center, ktorý minuli dvaja obrancovia Víkinguru.

Obe mužstvá sa ešte dostali k strelám na bránku, pričom bližšie ku gólu boli domáci, keď zachránila Veszelinova ľavá žrď.

Adrian Guľa, tréner DAC: „Potvrdilo sa, že v Európe nie sú ľahké zápasy. Famózny gól Krstoviča nám paradoxne uškodil – začali sme robiť viac chýb. Som rád za ten druhý, ale miestami to mohlo byť presnejšie a ostrejšie. V obrane bola podstatná obetavosť – vďaka nej sme udržali čisté konto. Podarilo sa nám to v Írsku aj tu, v Európe je to veľmi dôležité.“

Andrejs Ciganiks, strelec druhého gólu DAC: "Tréneri nás dobre pripravili. Vedeli sme, čo sa bude diať, a mali sme sebavedomý štart. Súper čakal na naše chyby, našťastie neskóroval a nám sa darilo držať loptu a ovládať hru. Pri mojom góle som videl, že mám príležitosť vystreliť a využil som ju. (zdroj: fcdac.sk):

Bezgólové remízy v ďalších dueloch

Futbalisti Botevu Plovdiv remizovali v domácom úvodnom stretnutí 2. predkola Európskej konferenčnej ligy s APOEL Nikózia 0:0. Bezgólovým výsledkom sa skončil aj súboj Sutjeska Nikšič – KÍ Klaksvík.

2. predkolo EKL 2022/2023 – 1. zápasy: Botev Plovdiv – APOEL Nikózia 0:0, Sutjeska Nikšič – KÍ Klaksvík 0:0

debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #Víkingur Göta