Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ružomberok udržal čisté konto a postupuje ďalej, uspel aj DAC

Futbalisti MFK Ružomberok i DAC Dunajská Streda postúpili do 2. predkola Európskej konferenčnej ligy.

14.07.2022 19:30
SR Futbal EKL 1. predkolo Ružomberok Žalgiris ZAX Foto: ,
Kristóf Domonkos (Ružomberok) a Divine Naah (Žalgiris) na snímke z prvého zápasu 1. predkola Európskej konferečnej ligy MFK Ružomberok - FK Kauno Žalgiris.
debata (1)

Ružomberku vo štvrtkovej odvete 1. predkola stačila na ihrisku litovského FK Kauno Žalgiris bezgólová remíza, z domáceho úvodného zápasu si priviezol víťazstvo 2:0.

Dunajská po domácom triumfe nad severoírskym Cliftonvillom 2:1 vyhrala na ihrisku súpera jednoznačne 3:0

Odveta 1. predkola Európskej konferenčnej ligy

FK Kauno Žalgiris – MFK Ružomberok 0:0
ŽK: Girdvainis, Vaitkünas – Domonkos. Rozhodoval: Manouchos (Gréc.) Žalgiris: Mikelionis – Vaitkünas, Pilibaitis (64. Anaba), Girdvainis, Dapkus, Pejič – Bahlouli (83. Trotman), Sirgedas, Anisas (46. Kayode) – Thuique (64. Sangare), Naah Ružomberok: Krajčírik – Fabiš, Maslo, Mojžiš, Madleňák – Luterán – Morong (46. Tučný), Domonkos (46. Lichý), Kochan, Regáli – Gerec (81. Bobček)
prvý zápas 0:2, Ružomberok postúpil do 2. predkola

Ružomberčania pricestovali na litovskú pôdu s dvojgólovým náskokom a v prvom polčase si ho strážili bez vážnejších problémov. Kontrolovali hru a domácich nepúšťali do vážnejšieho ohrozenia Krajčírikovej bránky. V 22. minúte si slovenský vicemajster vypracoval možnosť na otvorenie skóre, Domonkos poslal zvnútra šestnástky krížnu strelu tesne vedľa.

cliftonville, dunajská streda Čítajte viac Zápas Cliftonville - Dunajská Streda sme sledovali online

V náznakoch šancí Žalgirisu vystrelili nad Bahlouli a Naah. Tesne pred prestávkou smerovala spätná prihrávka na Madleňáka, ktorého v pokutovom území fauloval domáci kapitán Pilibaitis. Kochan však v 44. minúte nepremenil jedenástku, brankár Mikelionis vytlačil jeho strelu na žrď.

Liptáci nepochovali gólom do šatne nádeje Kauna a domáci sa po zmene strán vrhli do útoku. Po rohovom kope sa do zakončenia dostal Bahlouli, ale z bezprostrednej blízkosti vypálil vysoko nad. Krajčírik potom vybehnutím zmaril príležitosť striedajúcemu Kayodemu, ktorý si onedlho nabehol do ďalšej šance, no nenamieril presne. Medzitým sa snažil prebrať ofenzívu hostí Regáli, jeho technickú strelu na vzdialenejšiu žrď vytesnil Mikelionis.

V 69. minúte opäť fortunaligistovi zavaril Kayode, po rýchlom brejku prenikol až do šestnástky, kde v poslednej chvíli zblokoval jeho zakončenie Fabiš. S pribúdajúcim časom už mali domáci problémy s kondíciou, z čoho plynuli aj niektoré fauly. Po jednom z nich nebezpečne vystrelil z priameho kopu Tučný, Mikelionis vyrazil loptu a neskôr si poradil aj s pokusom Lichého.

V úplnom závere nevyužil veľkú príležitosť Sangare, na opačnom konci Mikelionis pokryl ďalšiu nebezpečnú strelu Tučného a v nadstavenom čase opäť nedovolil skórovať ani Lichému.

Najvyššie týždenné mzdy futbalových hviezd Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Robert Lewandowski
Poľský útočník vymenil...

Dunajská na Faerské ostrovy

Dunajská Streda sa v nasledujúcej fáze stretne s Víkingurom Gota.

Klub z Faerských ostrovov uspel v odvete na pôde gibraltárskeho FC Europa 2:1, z prvého duelu si priviezol náskok 1:0.

FC Cliftonville – FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:3 (0:1)
Góly: 65. a 90. Krstovič (druhý z 11 m), 12. Veselovský. ŽK: Talley – Muhamedbegovič, Hahn. Rozhodoval: Árnason (Isl.)
Cliftonville: Talley – Lowe (69. Ror. Hale), Turner, Addis (82. Robinson) – McDonagh (83. Ch. Curran), Gallagher (83. Casey), Mallon, Doherty (54. Gormley), Ives – Ron. Hale, R. Curran
Dunajská Streda: Veszelinov – Blackman, Kružliak, Brunetti, Muhamedbegovič – Balogh (64. Krstovič), Dimun, Káčer – Szánthó (46. Andzouana), Hahn (72. Rymarenko), Veselovský (84. Andrezinho)
/prvý zápas 1:2, Dunajská Streda postúpila do 2. predkola/

Belfastský tím cítil v domácom prostredí šancu na zvrat a od začiatku nebojácne dorážal do defenzívy Dunajskej Stredy. Už vo 4. minúte Mallon prihral zľava na prednú žrď Ron. Halemu, ktorý v úvodnej gólovej príležitosti netrafil priestor troch žrdí.

Hostia sa po pomalšom štarte adaptovali na atmosféru a v 12. minúte zo svojej prvej vážnej šance otvorili skóre. Balogh potiahol akciu na pravom krídle, presadil sa cez protihráčov a poslal spätnú prihrávku Veselovskému, ktorý sa presadil s prispením žrde.

Už o štyri minúty neskôr mohol DAC pridať ďalší zásah, po rýchlej kontre a dvoch kolmých prihrávkach sa Káčer rútil sám na Talleyho, ale domáceho brankára zoči-voči nepreloboval. V 23. minúte to Káčer vyskúšal z diaľky, Talley opäť vykryl jeho pokus. Pred prestávkou zatlačil Cliftonville, Ron. Hale hlavičkoval tesne vedľa a v nadstavenom čase zamestnalo obranu DAC niekoľko nepríjemných centrov.

Vladimír Weiss Čítajte viac Pozor na optimizmus! Weissova genialita je jediným svetlým bodom

Domáci nepoľavili v aktivite ani po zmene strán a v 50. minúte prinútil Mallon tvrdou strelou hosťujúceho brankára Veszelinova k náročnému zákroku.

Dunajská Streda sa takmer dočkala z rohového kopu, po prízemnom centri a Dimunovom zakončení z bezprostrednej blízkosti vytlačil Talley loptu na brvno. Balogh stratil loptu na vlastnej polovici, Ron. Hale ju získal a strelou tesne nad vystrašil fortunaligistu.

Domáci však naďalej najviac hrozili zo vzduchu, hostia sa mohli spoliehať na rýchle protiútoky. Po jednom z nich a kombinácii Veselovského s Káčerom zahodil tutovku Balogh, no v 65. minúte pridal poistku hráč, ktorý ho vystriedal len niekoľko sekúnd predtým.

Krstovič sa dostal k lopte, pripravil si ju na zakončenie a tretím dotykom krížnou strelou spoza šestnástky zvýšil na 2:0.

V závere sa nepresadil striedajúci Rymarenko, keď po skrumáži trafil zblízka Talleyho. Ten však nedovolene zastavil prienik Káčera do pokutového územia a Krstovič si z nariadenej jedenástky pripísal v poslednej minúte riadneho hracieho času svoj druhý gól v zápase.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #MFK Ružomberok #EKL