Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hnev, bitka a lietajúce poháre. Slovanisti sklamali, gól nedali

Slovenský futbalový majster Slovan Bratislava remizoval v 1. zápase 1. predkola Ligy majstrov s Dinamom Batumi 0:0. Hostia pritom hrali od 42. minúty bez vylúčeného kapitána Kobachidzeho.

06.07.2022 22:27 , aktualizované: 07.07.2022 00:15
Slovan vs Batumi Foto: ,
Na snímke uprostred padá Tigran Barseghjan(Slovan), vľavo Mamuka Kobachidze a vpravo Vladimer Mamučašvili (obaja Batumi) v prvom stretnutí 1. predkola Ligy majstrov ŠK Slovan Bratislava - Dinamo Batumi.
debata (29)

Bezgólová remíza pritom mala ohlušujúcu odozvu z tribún, kedy časť priaznivcov belasých prejavila svoju nespokojnosť hádzaním rôznych predmetov vrátane plastových fliaš na hraciu plochu a piskotom na hráčov v čase, keď sa s nimi prišli rozlúčiť k jednej z brán.

Navyše, na jednej z tribún sa po stretnutí spustila bitka fanúšikov s usporiadateľmi.

Prejavenú nespokojnosť spôsobil výkon majstrovského Slovana, ktorý nedokázal zužitkovať ani takmer hodinovú početnú výhodu po vylúčení kapitána Batumi Kobachidzeho.

Vladimír Weiss Ivan Kmotrík Čítajte viac Kmotrík otcovsky zakročil voči malému Ivovi. A Weiss má tím, aký chcel

O postup môže Slovan zabojovať v odvete, ktorá je na programe v stredu 13. júla v Batumi. Víťaz dvojzápasu nastúpi v 2. predkole LM proti lepšiemu z dvojice FC Tobol Kostanaj a Ferencváros Budapešť. Stretnutie týchto dvoch tímov skončilo v stredu takisto bezgólovou remízou.

1. zápas 1. predkola LM:
ŠK Slovan Bratislava – FC Dinamo Batumi 0:0
Rozhodovali: Coote – Hussin, Hopton (všetci Angl.), ŽK: Barseghjan – Teidi, Chabradze ČK: 42. Kobachidze (po 2. ŽK), 10.589 divákov.
Slovan: Chovan – Medveděv, Kašia, Abena, De Marco (58.Čakvetadze) – Kankava, Kucka (86. Holman) – Zmrhal, Weiss (78. Čavrič), Barseghjan (58. Green) – Ramirez (58. Šaponjič)
Batumi: Kupatadze – Čabradze, Kobachidze, Azackij, Azarov – Teidi, Altunašvili (86. Navalovski) – Mamučašvili, Bidzinašvili (45. Rechviašvili), Davitašvili (72. Vacadze) – Flamarion (72. Radin)

Hostia sa pokúsili založiť rýchly útok hneď z výkopu, no ich snaženie zastavil faul Teidiho, ktorý si zaň vyslúžil žltú kartu. K prvej vážnejšej šanci prišlo neskôr na strane domácich, ktorí v ôsmej minúte rozohrávali priamy kop. S centrom Barseghjana si obrana Batumi následne ľahko poradila a pustila sa do brejku. Altunašvili však Chovanovu bránu spoza šestnástky minul.

K strele sa dostal aj Barseghjan, ktorý ťažil z kombinácie Zmrhala a Ramireza, no mieril privysoko. Ďalšiu štandardku nepremenili ani hostia po faule Kankavu v rohu ihriska. Na druhej strane sa pokúsil doraziť Weissovu zblokovanú strelu Barseghjan a o chvíľu neskôr prestrelil bránu Ramirez.

SR Bratislava Slovan futbal Kmotrík Čítajte viac Kmotrík exkluzívne: Pre koho to robíme? To sa pýtam stále častejšie

Ešte väčšiu šancu vytvoril kapitán „belasých“ v 32. minúte Medveděvovi, ktorý Kupatadzeho neprekonal z hranice päťky. Na brankára hostí nestačil o niečo neskôr ani Zmrhal. Ten to spoza veľkého vápna skúsil razantným volejom. Pekne zakombinovať sa podarilo aj hráčom gruzínskeho mužstva.

Bidzinašvili zobral súperom loptu v strede ihriska, vysunul Flamariona a ten mu loptu vracal pred bránu, no zasiahol Kašia. Kupatadzeho ohrozil v závere ešte Kucka, k podstatnému momentu zápasu však prišlo tesne po tom. Obranca Kobachidze fauloval v strede ihriska Barseghjana, dostal druhú žltú kartu a porúčal sa pod sprchy.

V úvode druhého dejstva nič nenasvedčovalo tomu, že Slovan hrá v prevahe, tím musel dokonca podržať Chovan, keď zastavil strelu Davitašviliho. Ten sa dokázal prebojovať cez niekoľko domácich hráčov. Tlak hostí neustával ani v nasledujúcich minútach a následne arbiter potrestal prvého zo Slovanistov – žltú kartu dostal Barseghjan.

Ivan Kmotrík ml. Čítajte viac Výhovorky sú preč, oprel sa Kmotrík do slovanistov. Vyberá nového brankára

Kormidelník Weiss ho následne stiahol v trojitom striedaní, keď išli okrem neho „dole“ aj Ramirez a De Marco, ktorých vystriedali Green, Šaponjič a Čakvetadze, pre ktorého to bola premiéra v drese bratislavského klubu. Šancu na reparát dostal vzápätí Medveděv, no na hranici malého vápna opäť zaváhal. Duel sa potom dostal do mŕtveho bodu, aj keď domáci mali mierne navrch.

K oživeniu prišlo v úplnom závere. „Belasí“ pritlačili, no z pravej strany sa najprv nepresadil Green, ktorý trafil len bočnú sieť a v nadstavenom čase sa ešte stredopoliar pokúsil centrovať. Jeho pokus zachytil Kupatadze. O víťazný gól sa snažilo aj Dinamo pri kombinácii Vacadzeho a Mamučašviliho.

Koniec duelu ešte poznačila roztržka medzi hosťujúcim gólmanom a striedajúcim Šaponjičom, pri ktorej musel zasiahnuť hlavý rozhodca.

Hlas po zápase /zdroj: RTVS/
Jurij Medveděv, obranca SLovana: „Sme sklamaní, mrzí to. Dlhšie ako polčas sme hrali presilovku, no nevyužili sme ju. Výsledok 0:0 je veľmi zlý, chceli sme iný. Je to veľká škoda, ale ešte nič nie je prehraté. Pred nami je druhý zápas a my chceme postúpiť. Mali sme nejaké šance skórovať, aj ja sám som mal jednu veľmi dobrú a ani neviem, ako to brankár chytil. Celý zápas si musíme rozobrať. Hráči súpera boli rýchli, ale do ničoho sme ich nepustili. Mrzí nás tento výsledok aj kvôli divákom. Nikto v klube nemôže byť s takýmto výkonom spokojní. Dúfam, že si ich udobríme po zápase na ihrisku v Batumi.“

© Autorské práva vyhradené

29 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #liga majstrov