Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Francúzi sú naďalej bez výhry, nestačili na Modriča a spol.

Futbalisti Francúzska naďalej nepoznajú v Lige národov pocit z víťazstva. V pondelkovom stretnutí štvrtého kola 1. skupiny A-divízie prehrali doma s Chorvátskom 0:1.

13.06.2022 23:04
Francúzsko šport LN futbal 4 kolo A1 Chorvátsko Foto: ,
Francúzsky stredopoliar Christopher Nkunku sa hnevá po nepremenenej gólovej šanci v zápase 4. kola prvej skupiny A-divízie Ligy národov vo futbale Francúzsko - Chorvátsko na štadióne v Saint Denis.
debata

Reprízu finále MS 2018 rozhodol gólom v 5. minúte z pokutového kopu Luka Modrič. V druhom zápase skupiny Dáni zdolali Rakúsko 2:0.

Chorváti sa na Stade de France dostali rýchlo do vedenia, keď si brankár Mike Maignan na Modričov pokus siahol, no lopta skončila v sieti. Inkasovaný gól úradujúcich majstrov sveta zaskočil a do prestávky nedokázali nič vymyslieť.

Po zmene strán Francúzi zvýšili aktivitu a v 53. min Karim Benzema tesne minul bránu súpera. V nadstavenom čase mohol kanonier Realu Madrid zariadiť aspoň bod, no brankár Ivica Ivušič zlikvidoval jeho hlavičku.

Juraj Kucka Kazachstan Čítajte viac Ďalšia hanba s Kazachstanom. Slováci padli, rolu zohral aj VAR

V druhom stretnutí rozhodli Dáni o domácom triumfe nad Rakúšanmi už do prestávky. Po rýchlych prechodoch do útoku skórovali Jonas Wind a Andreas Skov Olsen. Tabuľku skupiny vedú Dáni s deviatimi bodmi a náskokom dvoch bodov pred Chorvátmi.

Francúzi majú iba dva body za remízy, patrí im 4. miesto a už stratili šancu postúpiť na finálový turnaj LN.

V zápase 2. skupiny B-divízie reprezentanti Izraela remizovali na Islande 2:2. Držia si tak prvú priečku v tabuľke o dva body pred svojím pondelkovým súperom.

Liga národov – 3. kolo

1. skupina A-divízie:

Francúzsko – Chorvátsko 0:1 (0:1)
Gól: 5. Modrič (z 11 m)

Dánsko – Rakúsko 2:0 (2:0)
Góly: 21. Wind, 37. Skov Olsen

Standings provided by SofaScore LiveScore

2. skupina B-divízie:

Island – Izrael 2:2 (1:1)
Góly: 9. Thorsteinsson, 60. Helgason – 35. Grétarsson (vl.), 66. Peretz

Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba