Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Choré gény. Do maďarských detí sa pustili aj Američania

Nebolo to klasické bučanie. Detský hlas nevie vyprodukovať takú hlbokú tóninu. Bolo to niečo medzi piskotom a škrekotom.

06.06.2022 06:20
maďarsko, anglicko, deti Foto:
Detské publikum na zápase Maďarsko - Anglicko.
debata (177)

Tak opisoval reportér americkej televízie ESPN správanie domácich fanúšikov pred futbalovým zápasom Ligy národov medzi Maďarskom a Anglickom .

Maďari nemohli vypredať Puskás Arénu v Budapešti, pretože sú v treste od UEFA za rasistické a homofóbne pokriky z predchádzajúcich zápasov.

Maďarsko Čítajte viac Britská tlač šalie. Maďari poslali na štadión deti a tie vypískali kľačiaci Albion

Do hľadiska tak pustili „len“ 30-tisíc detí do 14 rokov, ale aj tie dali o sebe vedieť. Počas tradičného predzápasového gesta Angličanov, ktorí pokľaknutím upozorňujú na rasovú diskrimináciu, futbalistov hostí nekompromisne vypískali.

„Vyzerá to tak, že podobné reakcie majú tieto deti vrodené. Netolerancia je naďalej okolo nás a my práve preto s kľačaním neprestaneme,“ reagoval tréner Anglicka Gareth Southgate.

Ku koučovi Albiónu sa pridali aj americké médiá. Portál Soccernet zverejnil komentár, ktorý označil správanie maďarskej mládeže na zápase za „choré gény“.

„Je to vina rodičov, že nevzdelávajú deti aj v tejto oblasti. Vedeli deti vôbec, na čo pískajú? Čo pokľaknutie znamená? Nech sa najskôr spýtajú rodičov,“ píše sa v komentári.

Bučanie, pískanie či iné prejavy protestu voči pokľaknutiu nie sú v rozpore s pravidlami UEFA. Maďari sa tak nemusia báť ďalšieho trestu od strešného orgánu európskeho futbalu.

Deti na zápase Maďarsko - Anglicko Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Detské publikum na zápase Maďarsko - Anglicko.
177 debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #fanúšikovia #futbal #anglicko #rasizmus