Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Klopp brzdí Salahovu rétoriku. Hráč Realu by za trofej dal aj manželku, tá reagovala

Sobotňajšie finále futbalovej Ligy majstrov 2021/2022 medzi anglickým FC Liverpool a španielskym Realom Madrid určí nového európskeho klubového šampióna.

28.05.2022 07:15
Carlo Ancelotti Foto: ,
Tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti sa prihovára k Beniciovi, synovi svojho zverenca Federica Valverdeho pred parížskym finále Ligy majstrov.
debata

Taktiež dá odpoveď na otázku, či celkovo siedmu trofej získajú liverpoolskí „The Reds“ alebo rekordnú 14. pridá do svojej zbierky madridský „biely balet“.

Zápas na parížskom Stade de France má výkop o 21.00 h SELČ, z pozície hlavného rozhodcu ho povedie Francúz Clément Turpin. Budeme ho sledovať naživo.

Zápas sa pôvodne mal uskutočniť v ruskom Petrohrade, no po tom, ako Rusko vojensky zaútočilo na Ukrajinu, sa Európska futbalová únia (UEFA) rozhodla pre zmenu dejiska.

Divock Origi Gareth Bale Čítajte aj Vyvrheľ a náhradník. O dvoch legendách, ktoré stvorili futbalové monštrá

V repríze kyjevského finále z roku 2018, v ktorom Real Madrid triumfoval 3:1, má Liverpool protivníkovi čo vracať.

Bolestivá prehra vtedy zanechala najväčšie stopy predovšetkým na duši egyptského útočníka LFC Mohameda Salaha, ktorý vtedy už v prvom polčase utrpel zranenie ramena v súboji so Sergiom Ramosom a musel odísť z trávnika.

„Myslím, že je čas na odvetu,“ povedal 29-ročný Salah.

Liverpool mal „papierovo“ ľahšiu cestu do finále ako Real Madrid. Angličania vo vyraďovacej časti nechali za sebou Inter Miláno, Benficu Lisabon a FC Villarreal.

Martin Škrtel. Čítajte aj Natáčali v Istanbule aj Liverpoole. Vzniká nový dokument o Škrtelovi

Madridčania museli prekonať pomerne náročné prekážky v podobe troch veľkých ašpirantov na celkové prvenstvo – Paríž St. Germain, obhajcu FC Chelsea a Manchester City.

„Bude to najdôležitejší zápas mojej doterajšej kariéry. Dúfam, že toto je pre mňa prvé finále LM z mnohých,“ vyhlásil brazílsky krídelník Realu Vinícius Júnior.

Obe mužstvá sa stretli aj v minulosezónnom štvrťfinále LM, a opäť bol úspešnejší Real, ktorý doma zvíťazil 3:1 a na liverpoolskom Anfielde uhral bezgólovú remízu. Tréner Liverpoolu Jürgen Klopp sa však nechce sústrediť na „odplatu“.

„Samozrejme, máme pocit, že treba dať veci do poriadku, ale nemôže to byť naša hlavná myšlienka. Ak do zápasu pôjdeme so slovami ako ‚pomsta‘ alebo ‚odplata‘, nefungovalo by to. To nie sme my. Musíme hrať po svojom a to je to, čo sa budeme snažiť robiť,“ povedal 54-ročný rodák z nemeckého Stuttgartu na oficiálnom webe UEFA.

Mohamed Salah. Foto: SITA/AP, Rui Vieira
Mohamed Salah Mohamed Salah.

Klopp bude v parížskom finále čeliť v mikrosúboji inému trénerskému velikánovi – Carlovi Ancelottimu. Skúsený 62-ročný Talian sa môže stať prvým koučom, ktorý získa „ušatú trofej“ štyrikrát.

Momentálne má na konte tri prvenstvá v európskom pohári číslo jeden, rovnako ako Zinedine Zidane a Bob Paisley.

„V mojej kariére v Lige majstrov som Liverpoolu čelil mnohokrát. Prvýkrát to bolo v roku 1984, finále EPM v Ríme. Nehral som, pretože som bol zranený. Potom v rokoch 2005 a 2007 a, samozrejme, rivalita sa zvýraznila počas obdobia, keď som pôsobil v Evertone,“ poznamenal Ancelotti.

Liverpool - Real Čítajte aj Finále Ligu majstrov sme sledovali ONLINE

Na margo toho, že Liverpool sa bude chcieť Realu pomstiť za nedávne prehry, a najmä tú finálovú z roku 2018, poznamenal:

„Aj Real Madrid by sa chcel revanšovať, pretože v sezóne 1980/1981 prehral finále EPM s Liverpoolom práve v Paríži.“ Vtedy sa však vo francúzskej metropole hralo na inom štadióne – v Parku princov.

Pobavenie u fanúšikov vyvolali slová Federica Valverdeho. Uruguajský stredopoliar Realu zdôraznil, že zdvihnutie jedinečnej trofeje nad hlavu si vyžaduje obetu.

„Som ochotný dať za ňu toľko vecí. Okrem môjho syna… možno by som dal aj manželku. (smiech) Nie, nie, to je vtip. Ale dal by som veľa, nie každý deň sa vám podarí hrať finále. Verím, že získame titul,“ povedal pre denník AS.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Mina Bonino (@minabonino)

Čo na to Valverdeho manželka, novinárka Mina Boninová?

„Dobre, ak by River Plate opäť vyhralo Pohár osloboditeľov. Potom by som sa ho vzdala aj ja,“ vrátila svojmu manželovi na sociálnych sieťach.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #FC Liverpool