Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chytil nemožné. Hrdina Frankfurtu dostal šancu vďaka e-mailu

Zachránil by aj Titanic. Týmito slovami okomentoval výkon brankára Frankfurtu Kevina Trappa niekdajší nórsky futbalista Jan Aage Fjörtoft.

19.05.2022 16:53
Kevin Trapp Foto: ,
Kevin Trapp z Eintrachtu Frankfurt chytá penaltu vo finále Európskej ligy proti Glasgowu Rangers.
debata

Expert na nemecký futbal pozorne sledoval jazdu Eintrachtu až k stredajšiemu triumfu v Európskej lige. Nemecký tím zdolal Glasgow Rangers v penaltovom rozstrele 5:4. Po predĺžení sa duel skončil 1:1.

„Nie je to moja noc, je to noc nás všetkých. Výhra nikdy nepatrí jednému hráčovi, ale celému mužstvu. V lige sme hrali strašne, ale toto je úplne iný príbeh,“ povedal Trapp po zápase.

Stal sa jeho najlepším hráčom. Keď sa stretnutie skončí lotériou z bieleho bodu, nie je to nič netradičné. Lenže Trapp vytiahol eso z rukáva už v predĺžení. V 118. minúte nohou chytil jasný gól Kenta. Neskôr k tomu pridal aj chytenú penaltu.

Španielsko Futbal EL finále Eintracht Glasgow Čítajte viac Dráma v Seville. Frankfurt vyhral Európsku ligu, v rozstrele zlyhal jediný hráč

„Bol to najlepší zákrok v jeho kariére,“ napísal The Guardian na margo príležitosti v závere predĺženia. „Bola to stotina sekundy. Snažil som sa vykryť čo najviac miesta,“ reagoval Trapp.

Frankfurt mu otvoril dvere do európskeho futbalu a Trapp splatil svoj dlh. V roku 2015 prestúpil do parížskeho Saint-Germain, kde však viac vysedával na lavičke, ako bol oporou mužstva.

„Bola to životná výzva a ja som ju nechcel prepásť,“ vysvetlil Trapp.

Tridsaťjedenročný bývalý nemecký reprezentant sa pred tromi rokmi do Eintrachtu vrátil definitívne. A s potešením sleduje, ako sa z odpisovaného klubu stal účastník skupinovej fázy Ligy majstrov v nasledujúcej sezóne.

Slováci, ktorých cena vzrástla najviac Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Dominik Holec (Sparta Praha)
 Pôvodná...

„Ešte stále hľadám slová a lapám po dychu. Pre nás, Frankfurt, celý región i Nemecko ako také je to veľký úspech,“ doplnil šikovný gólman.

Spoluhráči si cenia jeho charakter a ochotu hocikomu pomôcť. Trapp je naozaj zaujímavý chlapík. Okrem záľuby v motorkách či modelingu zaujal aj svojimi prvými krokmi na ceste k futbalovej kariére. Od roku 2005 sa stal členom akadémie 1. FC Kaiserslautern vďaka e-mailu.

"Keď som prišiel prvýkrát na štadión ako chlapec, povedal som si, že si tam chcem niekedy zahrať. Vrátil som sa domov, pozrel som si stránku klubu a zisťoval, či nerobia skúšky. Poslal som im e-mail.

Najskôr ma odmietli, a tak som sa im poďakoval a poprosil, aby sa mi prípadne ozvali neskôr. A to sa o rok aj stalo," smial sa Trapp.

A odvtedy jeho kariéra nabrala rýchly spád…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #Eintracht Frankfurt #Glasgow Rangers #Kevin Trapp