Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ťažká rana, vraví Guardiola. City prišiel z Moskvy podrývačský odkaz

Futbalistom anglického klubu Manchester City sa nepodarilo prebojovať do finále milionárskej súťaže Ligy majstrov 2021/2022.

05.05.2022 15:16
Pep Guardiola Foto: ,
Tréner Manchestru City Pep Guardiola upokojuje Oleksandra Zinčenka.
debata (1)

Guardiola zažil šieste semifinálové sklamanie vo svojej trénerskej kariére

Kouč „The Citizens“ Pep Guardiola tak opäť nesplní najväčšie prianie bohatých majiteľov klubu a na „ušatú trofej“ opäť nedosiahne.

Futbalisti City boli po roku veľmi blízko k ďalšej finálovej účasti, veď ešte v 90. minúte viedli v stredu nad domácim Realom Madrid 1:0 a súper potreboval dva presné zásahy na to, aby si vynútil aspoň predĺženie. „Bielemu baletu“ sa to podarilo, v extra čase pridal aj postupový gól.

Radosť Realu vs. smútok City po semifinále LM Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Rodrygo oslavuje vyrovnávajúci gól Realu Madrid.

„Boli sme blízko, naozaj blízko,“ uviedol sklamaný Guardiola.

„Už som zažil veľa naozaj ťažkých porážok. Napríklad s Barcelonou proti FC Chelsea, keď išlo aj o finále Ligy majstrov. Ale áno, aj teraz je to ťažká rana, to nebudem popierať,“ doplnil.

Päťdesiatjedenročný španielsky kormidelník pôsobí v Manchestri City už šiestu sezónu. S kádrom plným hviezd a financiami od arabských majiteľov ešte nikdy nezískal vytúžený titul v LM.

Guardiola síce dvakrát túto súťaž ovládol na lavičke FC Barcelona, no v semifinále vypadol už šiestykrát v kariére. Rovnaký počet semifinálových neúspechov má na konte už iba jeho večný rival Portugalčan José Mourinho.

Rodrygo Čítajte aj Neuveriteľný záver. Real dokázal nemožné, City ho mali totálne na lopate

„Toto nebol náš najlepší zápas. V semifinále hráči cítia tlak. Futbal je nepredvídateľný, je to hra, v histórii sa už taký obrat stal mnohokrát,“ poznamenal Guardiola.

Jeden z najbohatších klubov sveta v tejto sezóne zostal okrem Ligy majstrov aj pred bránami finále FA Cupu a neuspel ani v Ligovom pohári. Jediný titul, ktorý môžu futbalisti Manchestru City stále získať, je ten ligový.

V Premier League sú „The Citizens“ na čele a štyri stretnutia pred koncom sezóny majú náskok jedného bodu pred FC Liverpool. „Potrebujeme trochu času, deň alebo dva. Musíme túto prehru spracovať a znovu sa vrátiť,“ vyhlásil 51-ročný kouč podľa webu periodika The Guardian.

Manchester City Čítajte aj Hviezdy v slzách. Pozrite si emócie po jednom z najväčších obratov histórie

Narovnako so Spartakom

Oficiálne konto Spartaka Moskva na twitteri už neraz štipľavo okomentovalo aktuálne dianie vo futbalovom svete. Jeho admin ani tentoraz neodolal a rypol do Manchestru City.

„Môžeme potvrdiť, že máme rovnaký počet trofejí v Lige majstrov ako Manchester City,“ odznelo na účte ruského klubu po tom, ako označil futbal za „najúžasnejší šport na svete“.

Hrdinský obrat, znie z médií

Marca (Šp.): „Real Madrid sa hrdinským obratom zapísal do futbalovej histórie.“

El Mundo Deportivo (Šp.): „To, čo stvára Real Madrid v tejto sezóne Ligy majstrov, sa nedá nijako vysvetliť. V 89. minúte bol "biely balet“ na pokraji vyradenia. V 95. minúte však už nabral Real finálový kurz. Madrid zažil ďalší zázračný večer."

La Vanguardia (Šp.): „Mýtus štadióna Santiago Bernabeu pohltil aj Guardiolov Manchester city.“

The Sun (Angl.): „Pep Guardiola sa počas šesťročného pôsobenia v Manchestri City nenaučil s tímom vyhrávať veľké zápasy v Lige majstrov. Z tejto prehry sa bude bývalý kouč Barcelony spamätávať veľmi ťažko.“

Karim Benzema so spoluhráčmi po treťom góle do... Foto: SITA/AP, Manu Fernandez
Karim Benzema Karim Benzema so spoluhráčmi po treťom góle do siete Manchestru City.

Daily Mail (Angl.): „Pepova nočná mora! Real Madrid si v závere riadneho hracieho času vynútil predĺženie a v ňom zahatal Manchestru City cestu do druhého finále Ligy majstrov.“

L'Équipe (Fr.): „Nepotopiteľný Real.“

Gazzetta dello Sport (Tal.): „Real píše v tejto sezóne Ligy majstrov nekonečný príbeh, po unikátnom obrate si zahrá v parížskom finále.“

Bild (Nem.):„Opäť to neklaplo Pep! Finálovým súperom Kloppovho Liverpoolu bude Real.“

idnes.cz (ČR): „Real Madrid – Manchester City 3:1. Senzačný obrat spečatil v predĺžení Karim Benzema.“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Pep Guardiola #manchester city