Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Padla Barcelona, podmanili si Londýn. Frankfurt našliapol do finále

Futbalisti RB Lipsko si v úvodnom semifinálovom stretnutí Európskej ligy 2021/2022 poradili doma s Glasgowom Rangers 1:0.

28.04.2022 23:00
west ham, frankfurt Foto:
Momentka zo zápasu West Ham - Frankfurt.
debata

Aj druhý zástupca nemeckej Bundesligy Eintracht Frankfurt bol úspešný, na ihrisku West Hamu United triumfoval 2:1.

Rangers bojujú o prvú účasť vo finále európskej súťaže od roku 2008, keď prehrali vo vyvrcholení Európskej ligy so Zenitom Petrohrad.

V predchádzajúcej fáze vyradili Sporting Braga a v osemfinále zdolali Crvenu Zvezdu Belehrad. Držali sa aj proti Lipsku, ktorému pre trest chýbala trojica Kampl, Orbán, Simakan a na jeho hre to bolo vidieť.

Domáci sa nevedeli dostať do tempa, v prvom polčase ani jeden z tímov nevystrelil na bránku. Po prestávke Lipsko zvýšilo obrátky. V dobrej šanci bol Nkunku, ktorý obišiel aj brankára McGregora, ale po zasekávačke poslal loptu iba nad bránu hostí.

Karim Benzema Čítajte viac Benzemu oslepoval laser, no nerozhodil ho. Zápas roka uzavrel panenkovsky

Odpor súpera napokon zlomil v 85. minúte Angelino, na ktorého volej ľavačkou spoza šestnástky nestihol brankár hostí zareagovať.

Frankfurt, ktorý vo štvrťfinále prekvapujúco vyradil Barcelonu, sa v Londýne ujal vedenia už v prvej minúte.

Borre našiel centrom voľného Knauffa a jeho hlavičke sa domáci brankár iba prizeral. „Kladivári“ mohli odpovedať v 14. minúte, Bowen však trafil iba žrď. Vyrovnať sa im podarilo o sedem minút neskôr zásluhou Antonia.

Bližšie k postupu do finále sú však hráči Eintrachtu, ktorých víťazstvo zariadil v 54. minúte Japonec Kamada.

Ten istý hráč mohol poistiť náskok, v 79. minúte však namieril len do žrde. V nadstavenom čase mohol vyrovnať Bowen, radosť mu prekazilo brvno. Duel Eintrachtu s West Hamom bol reprízou semifinále Pohára víťazov pohárov z roku 1976, v ktorom uspel anglický tím, no v následnom finále na trofej nedosiahol.

Odvety sú na programe vo štvrtok 5. mája v Glasgowe a Frankfurte.

Prvé zápasy semifinále Európskej ligy 2021/2022:

RB Lipsko – Glasgow Rangers 1:0 (0:0)
Gól: 85. Angelino

West Ham United – Eintracht Frankfurt 1:2 (1:1)
Góly: 21. Antonio – 1. Knauff, 54. Kamada

Rotterdam videl prestrelku i hetrik

Futbalisti AS Rím remizovali v úvodnom semifinálovom stretnutí Európskej konferenčnej ligy 2021/2022 na ihrisku Leicestru City 1:1.

V druhom zápase dokázal Olympique Marseille zmazať dvojgólové manko proti Feyenoordu Rotterdam, no napokon si z Holandska odviezol prehru 2:3.

Rimania sa v Leicestri presadili už v 15. minúte, skóre otvoril Pellegrini. Domáci boli v ďalšom priebehu lepší, no súčasne v koncovke zbrklí a nepresní.

Vyrovnať sa im podarilo až po hodine hry po vlastnom góle Manciniho, na viac sa však už nezmohli a štvrtýkrát za sebou neokúsili pocit z víťazstva.

Kormidelník Rimanov Jose Mourinho je tak opäť o čosi bližšie k triumfu vo štvrtej európskej klubovej súťaži.

Portugalec už má v zbierke trénerské tituly z Ligy majstrov s FC Porto (2004) a Interom Miláno (2010), s Portom vyhral v roku 2003 Pohár UEFA a s Manchestrom United v roku 2017 Európsku ligu.

Feyenoord čaká na úspech na európskej scéne rovných 20 rokov, v sezóne 2001/2002 vyhral Pohár UEFA. Na súpera vyrukoval ofenzívne, výsledkom čoho boli zlepené góly Dessersa a Sinisterru v sieti Olympique.

Hostia však ešte do polčasu dokázali vyrovnať, keď sa presadili Dieng a Gerson. Hneď po zmene strán však Dessers zachytil „malú domov“ Čaletu-Cara, obišiel aj Mandandu a zasunul loptu do prázdnej bránky. Vyrovnať mohol v 90. minúte Payet, Marciano končekmi prstov vytlačil loptu na roh.

Odvety v Ríme a Marseille sú na programe 5. mája.

Prvé zápasy semifinále Európskej konferenčnej ligy 2021/2022:

Leicester City – AS Rím 1:1 (0:1)
Góly: 67. Mancini (vlastný) – 15. Pellegrini

Feyenoord Rotterdam – Olympique Marseille 3:2 (2:2)
Góly: 18. a 46. Dessers, 20. Sinisterra – 28. Dieng, 40. Gerson

V šlágri Premier League remíza

Futbalisti Chelsea FC remizovali vo štvrtkovom zápase 37. kola anglickej Premier League na ihrisku Manchestru United 1:1.

Londýnčania figurujú na tretej priečke tabuľky so šesťbodovým náskokom na štvrtý Arsenal, šiesty United stráca na piaty Tottenham tri body, no odohral o dve stretnutia viac.

Chelsea v prvom polčase dominovala a vytvorila si niekoľko gólových možností. So strelou N'Gola Kanteho i dvoma šancami Kaia Havertza si však poradil brankár David de Gea, ktorý držal domácich v hre o body.

FC Liverpool Čítajte viac Pomohol mu aj vlastenec. Liverpool zlomil Villarreal v druhom polčase

United sa dostávali pred súperovu bránku len sporadicky. Hostia išli do vedenia presne po hodine hry. Center Reecea Jamesa predĺžil hlavou Havertz a nepokrytý Marcos Alonso z prvej rozvlnil sieť.

Odpoveď však prišla už o dve minúty, keď sa po lobe za obranu od Nemanju Matiča presadil z hranice päťky Cristiano Ronaldo.

Rozhodnúť mohol v 80. minúte James, ale ľavačkou trafil len do žrde. Aj štvrtý vzájomný duel týchto súperov za sebou sa tak skončil nerozhodným výsledkom.

Manchester United – FC Chelsea 1:1 (0:0)
Góly: 62. Ronaldo – 60. Alonso

debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #Eintracht Frankfurt #West Ham United #Európska konferenčná liga