Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Atlético hrá prehistorický futbal. Radšej prepnite na Netflix

Sedeli vedľa seba a sledovali rozstrel medzi Talianskom a Holandskom. V riadnom hracom čase ani v predĺžení semifinále ME 2000 gól nepadol. Azúroví nakoniec postúpili po penaltách (3:1).

13.04.2022 10:00
Atlético Madrid Foto: ,
Luis Suárez z Atlética Madrid na archívnej snímke.
debata

„Pelé sedel vedľa mňa,“ zaspomínal si bývalý taliansky kouč Arrigo Sacchi. „Vyhrali sme na pokutové kopy, ale predtým sme celý čas boli na vlastnej polovici a bránili. Pelé sa na mňa otočil a povedal: Je to bieda. Máte dobrých hráčov, ale neviete hrať futbal.“

Sacchi túto príhodu vytiahol po minulotýždňovom štvrťfinálovom zápase Ligy majstrov Manchester City – Atlético Madrid. Právom. Domáci vyhrali 1:0, hosťom sa nepodarilo ubrániť bezgólový stav. Ak chcú dnes (21.00) Španieli oslavovať postup medzi najlepšiu štvoricu, musia ukázať aj niečo smerom dopredu.

„Diego Simeone dosiahol mnohé. Nepochybne, že ho hráčska kariéra v Taliansku tak ovplyvnila na trénerskej ceste. Nedostať gól a počkať, čo sa stane. Musíme si povedať pravdu – hrajú futbal, ktorý nikoho nebaví,“ pokračuje Sacchi.

Napodobnili Plzeň

Dva španielske tituly, po dva triumfy v Európskej lige i európskom superpohári. A k tomu aj po jednom španielskom pohári i superpohári. Atlético Madrid patrí k tomu najlepšiemu, čo španielsky futbal za poslednú dekádu vyprodukoval.

Vstup na štadión FC Desna Černigov. Čítajte viac Kráter na ploche, zrútená tribúna. Bomby zdevastovali štadión v Černigove

Kým však Real a Barcelona získavajú trofeje vďaka ofenzívnym koncertom, Atlético má radšej jednoduchšiu matematiku. Ak nedostane gól, stačí mu na výhru aj jeden. Tomuto plánu podriaďuje všetko. Platilo to aj pred týždňom v Manchestri.

„Tímy hrajú proti nám veľmi defenzívne, ale teraz som prvýkrát v živote videl mužstvo, ktoré hralo v rozostavení 5–5–0,“ vravel jediný strelec zápasu Kevin de Bruyne.

Prekvapený z hry bez útočníkov bol aj kouč Manchestru Pep Guardiola.

„Mysleli sme si, že budú hrať 5–3–2, ale oni posunuli Joaa Félixa a Antoina Griezmanna úplne na krídla a spravili dve línie po piatich. V predhistorických časoch, dnes i o stovky rokov neskôr – vždy je proti tomu náročné útočiť,“ pridal Guardiola.

Päťdesiatjedenročný Španiel v Lige majstrov tretíkrát zažil, že súper proti jeho mužstvu ani raz nevystrelil na bránku. V roku 2011 sa to proti Barcelone nepodarilo Plzni ani Arsenalu. O rok neskôr takto zlyhal APOEL Nikózia proti Realu. Navyše, Atlético nemalo v prvom polčase ani jediný strelecký pokus.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

„Nemáme radi prehry. Keď bránite tak hlboko, nie je jednoduché zaútočiť. Som však pokojný. Na domácej pôde to bude iný zápas. Potrebujeme góly a pôjdeme za nimi,“ reagoval obranca Atlética Stefan Savič.

Súboj futbalových svetov

Na štadióne Wanda Metropolitano bude podľa rozhodnutia UEFA o päťtisíc fanúšikov domácich menej. Je to trest za fašistické pozdravy z prvého duelu. Madridskí fanúšikovia „povzbudzovali“ svojich zdvihnutými pravicami a hajlovaním.

„To, čo Atlético hrá, je legálne a dovolené, ale som v šoku, že celých 90 minút sú všetci desiati hráči pod loptou. Je lepšie prepnúť na Netflix ako sledovať ich zápas,“ kritizoval niekdajší holandský reprezentant Marco van Basten.

Nepáči sa mu, že Madridčania investovali do ofenzívnych posíl obrovské financie, ale obetujú ich kvôli totálnej defenzíve. Atlético priviedlo Félixa za 130 miliónov eur, za Griezmannovo hosťovanie z Barcelony zasa zaplatilo ďalších desať.

Ján Bernát Čítajte viac Dva razy som odmietol. Nechcel som spraviť veľký skok

„Je mi ľúto vidieť takýchto dvoch hráčov celý zápas len brániť,“ doplnil Van Basten. Nie je to prvý a ani poslednýkrát, čo Simeoneho štýl spustil vlnu negatívnych reakcií. Argentínsky kouč si z nich veľkú hlavu nerobí.

„Kritika? Nebudem hovoriť o názoroch iných, rešpektujem ich a idem ďalej. Hráme proti najlepšiemu tímu. Tvrdou prácou ho môžeme zdolať. Obaja budeme hľadať to isté – víťazstvo,“ uzavrel Simeone.

Pravda. Nikoho nebaví prehrávať, každý chce vyhrať. City spôsobom hodným 21. storočia. Atlético postarším. Dnešná druhá bitka ukáže, ako dopadne vojna dvoch rozdielnych futbalových svetov…

Dnešný program
Odvety štvrťfinále: 21.00 Liverpool – Benfica Lisabon (prvý zápas 3:1), Atlético Madrid – Manchester City (0:1).

Najlepšie platení futbalisti sveta Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. David de Gea (Manchester United): 23 406...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #manchester city #atlético madrid #Diego Simeone