Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slavia so Schranzom vyrovnala v nadstavení, Nóri opäť skolili Rimanov

Futbalisti Slavie Praha v zostave so slovenským reprezentantom Ivanom Schranzom remizovali v prvom zápase štvrťfinále Európskej konferenčnej ligy na trávniku Feyenoordu Rotterdam 3:3, hoci dvakrát prehrávali. Odveta v Edene je na programe 14. apríla.

07.04.2022 20:51 , aktualizované: 23:18
Holandsko SR šport futbal EKL 1/4 1. Feyenoord... Foto: ,
Luis Sinisterra z Feyenoordu v zápase so Slaviou, v pozadí je jej slovenský hráč Ivan Schranz.
debata

Lepšie vstúpil do zápasu holandský tím, s ktorým mali „zošívaní“ dvakrát do činenia už v skupinovej fáze a ani raz ho nedokázali zdolať.

V 10. minúte išli domáci po rohu súpera do rýchleho protiútoku, Sinisterra si zľava naviedol loptu na strelu a pri bližšej žrdi prekvapil brankára Kolářa.

Feyenoord, Slavia Čítajte viac Prvé štvrťfinále EKL Feyenoord - Slavia sme sledovali ONLINE

áskok mohol zvýšiť Kökcü, ktorému prekazilo radosť z gólu brvno. Feyenoord bol v prvom polčase aktívnejší, no v 41. minúte inkasoval.

Olayinka na dvakrát pretlačil loptu cez Marciana a hoci sa domáci dožadovali odpískania ofsajdu, turecký rozhodca Meler gól uznal.

Krátko po zmene strán Kolář vytlačil loptu na roh po nebezpečnej strele Tila. Hráči českého šampióna však boli domácim minimálne vyrovnaným súperom a v 67. minúte sa im podarilo umlčať tribúny štadióna De Kuip.

Peter Olayinka Čítajte aj Do šlágra o čelo zasiahli dvaja Slováci. Slavia remizovala v Plzni

Schranz našiel centrom Sora a Nigérijčan z tesnej blízkosti prekonal brankára Feyenoordu – 1:2. Domáci vrhli sily do útoku a podarilo sa im otočiť skóre.

V 74. minúte vyrovnal Senesi a v 86. minúte Kolář trochu podcenil priamy kop Kökcüa – 3:2. Posledné slovo však patrilo hosťom, ktorí vyrovnali v poslednej minúte nadstaveného času. Po rohu Baha vypálil z druhej vlny Sor, loptu zastavil Traore a pätičkou ju poslal okolo Marciana do siete – 3:3.

V zápase Leicester City – PSV Eindhoven, ktorý viedol slovenský rozhodca Ivan Kružliak, gól nepadol.

V ďalšom stretnutí AS Rím nezvládol úlohu favorita a na trávniku nórskeho debutanta vo štvrťfinálovej fáze európskych pohárov FK Bodö/Glimt prehral 1:2. O triumfe domácich rozhodol v 89. minúte Vetlesen.

Oba tímy sa už stretli na jeseň v skupinovej fáze, kde nórsky tím šokoval Rimanov výhrou 6:1 a v odvete v Taliansku remizoval 2:2.

Prvé zápasy štvrťfinále EKL 2021/2022:

Olympique Marseille – PAOK Solún 2:1 (2:0)
Góly: 13. Gerson, 45. Payet – 48. El Kaddouri. ČK: 90.+4 Gerson (Marseille). Rozhodoval: Marciniak (Poľ.)

FK Bodö/Glimt – AS Rím 2:1 (0:1)
Góly: 56. Saltnes, 89. Vetlesen – 43. Pellegrini. Rozhodoval: Gözübüyük (Hol.)

Leicester City – PSV Eindhoven 0:0
Rozhodoval: KRUŽLIAK (SR)

Feyenoord Rotterdam – Slavia Praha 3:3 (1:1)
Góly: 10. Sinisterra, 74. Senesi, 86. Kökcü – 41. Olayinka, 67. Sor, 90.+5 Traore. Rozhodoval: Meler (Tur.)
I. Schranz (Slavia) odohral celý zápas + ŽK

Barcelona remizovala vo Frankfurte

Futbalisti FC Barcelona remizovali v prvom zápase štvrťfinále Európskej ligy na ihrisku Eintrachtu Frankfurt 1:1. Katalánsky tím prehrával po góle Ansgara Knauffa, o vyrovnanie sa postaral po hodine hry Ferran Torres. Odveta na Camp Nou je na programe 14. apríla.

V prvom polčase videli fanúšikovia opatrný futbal z oboch strán. Barcelona síce tradične dominovala v štatistike držania lopty, ale obrana Frankfurtu odolávala.

Frankfurt, Barcelona Čítajte aj Zápas Frankfurt - Barcelona sme sledovali ONLINE

Päť minút pred prestávkou nariadil rozhodca jedenástku pre Eintracht, po zásahu VAR ju však odvolal. V 48. minúte zahrávali domáci roh, ktorý hostia odvrátili za šestnástku, kde sa oprel do lopty Knauff a prekonal ter Stegena – 1:0.

Druhý úder mohli hráči nemeckého tímu uštedriť súperovi už o dve minúty. Kostič si nabehol na prihrávku do vápna a ľavačkou vypálil tesne nad bránu.

Domáci svojou aktivitou zaskočili favorizovaný katalánsky tím, ktorého stojaté ofenzívne vody rozhýbalo až dvojité striedanie po hodine hry.

Torres si dvakrát vymenil loptu s novým mužom na ihrisku F. de Jongom a vnútri pokutového územia pohotovou strelou k pravej žrdi vyrovnal – 1:1.

V 78. minúte dostal druhú žltú a červenú kartu Tuta, domáci však oslabenie ustáli a pred odvetou si uchovali šance na postup.

Atalanta remizovala v Lipsku 1:1, čo jej dáva do odvety solídne vyhliadky. V 17. minúte sa z ľavej strany preštrikoval až do šestnástky Muriel a razantnou ľavačkou prekonal bezmocného brankára domáceho tímu – 0:1.

O tri minúty mohol ten istý hráč pridať druhý gól, tentoraz namieril tesne vedľa žrde. Lipsko odpovedalo šancou Andreho Silvu, loptu po jeho pokuse z desiatich metrov zastavila žrď.

Aj hostia trafili konštrukciu brány. V závere prvého polčasu už bol Gulácsi prekonaný, Pašalič však z bezprostrednej blízkosti poslal loptu z uhla iba do žrde.

V 56. minúte fauloval Demiral v šestnástke Nkunkua, nariadenú jedenástku však A. Silva nepremenil. Domácim sa vzápätí predsa len podarilo vyrovnať, po centri Angelina vystrelil Orbán a jeho pokus ešte tečoval do vlastnej bránky Zappacosta – 1:1.

V 82. minúte mohol Lipsku zariadiť výhodnejšiu pozíciu pred odvetou striedajúci Szoboszlai, no hlavou trafil len do brvna.

Karim Benzema Čítajte aj Benzema dozrel ako víno, pomohol mu i kiks. Tuchel soptil, v postup už neverí

West Ham hral celý druhý polčas bez vylúčeného Cresswella, napriek tomu dokázal skórovať. „Kladivári“ však náskok neudržali a s Olympique Lyon remizovali 1:1. Braga využila domáce prostredie a do Glasgowa na duel s domácimi Rangers pocestuje s jednogólovým víťazstvom 1:0.

Prvé zápasy štvrťfinále EL 2021/2022:

SC Braga – Glasgow Rangers 1:0 (1:0)
Gól: 40. Ruiz. Rozhodoval: Massa (Tal.)

Eintracht Frankfurt – FC Barcelona 1:1 (0:0)
Góly: 48. Knauff – 66. Torres. ČK: 78. Tuta (Frankfurt). Rozhodoval: Jovanovič (Srb.)

West Ham United – Olympique Lyon 1:1 (0:0)
Góly: 52. Bowen – 66. Ndombele. ČK: 45.+3 Cresswell (West Ham). Rozhodoval: Zwayer (Nem.)

RB Lipsko – Atalanta Bergamo 1:1 (0:1)
Góly: 58. Zappacosta (vl.) – 17. Muriel. Rozhodoval: Oliver (Angl.)

debata chyba
Viac na túto tému: #Feyenoord Rotterdam #SK Slavia Praha #Európska konferenčná liga #FK Bodö/Glimt