Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po korone siahla na kapacitu UEFA. Sparta Praha pyká za rasimus

Český klub príde o 5-tisíc miest na štadióne. O toľko mu Európska futbalová únia znížila kapacitu za rasistický transparent.

14.03.2022 20:45
Sparta Praha si nevie poradiť so správaním... Foto:
Sparta Praha si nevie poradiť so správaním fanúšikov.
debata

Ten rozprestreli fanúšikovia Sparty v Belehrade na odvetnom zápase Európskej konferenčnej ligy. „S ohľadom na recidívu časti sparťanského publika hrozil klubu ešte citeľnejší postih,“ uviedol vo vyhlásení českí klub.

V hre bolo aj celkové uzatvorenie štadióna a nie na jeden, ale dva zápasy. Napokon Sparta obišla len so zníženou kapacitou na najbližší pohárový duel.

Sparta sa dostala do problémov napriek tomu, že kvôli koronavírusu klub neorganizoval oficiálny výjazd priaznivcov do Belehradu.

Štadión Diega Armanda Maradonu v Neapole. Čítajte viac Sú normálni? Fanúšikovia Verony žiadali transparentom bombardovanie

Niektorí fanúšikovi však išli po vlastnej linke a po zakúpení vstupeniek sa dostali na zápas. Rasistický transparent sa objavil v závere zápasu, v ktorom Sparta prehrala 1:2 s v súťaži skončila.

Slávny český tím čelil naposledy disciplinárnemu trestu od UEFA vlani v auguste, keď jej bol kvôli rasistickým prejavom na adresu hráča Monaka Tchouaménimu zatvorený štadión.

Napokon mohli do hľadiska vstúpiť deti do 14 rokov, ktorých prišlo na duel s Glasgow Rangers vyše 10-tisíc.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Sparta Praha #rasizmus