Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Parížsky úder v nadstavení. Katom Realu bola jeho vysnívaná posila

Futbalisti Manchestru City sa výraznou mierou priblížili k postupu do štvrťfinále Ligy majstrov 2021/2022.

15.02.2022 23:07 , aktualizované: 23:33
Kylian Mbappé Foto: ,
Hviezda PSG Kylian Mbappé v objatí spoluhráčov po góle Realu Madrid.
debata

V úvodnom stretnutí osemfinále zvíťazili v utorok na pôde Sportingu Lisabon vysoko 5:0. V druhom utorňajšom súboji hráči Parížu St. Germain zdolali Real Madrid 1:0 gólom Kyliana Mbappého z 90.+4 minúty.

V šlágri osemfinálového programu mali viac z hry domáci Parížania. V 18. min Mbappé unikol obrane Realu a tiesnený Carvajalom trafil iba Courtoisa. Po následnom rohovom kope mal belgický brankár opäť prácu, keď kryl tečovanú hlavičku Danila Pereiru.

Kylian Mbappé Čítajte viac Zarobí neuveriteľný balík. Mbappé si vraj vybral nový tím

„Biely balet“ mal jedinú výraznejšiu šancu tesne pred zmenou strán, po rohovom kope zamieril Casemiro hlavou vedľa.

Aj v druhom polčase udával tón parížsky klub. V 50. min dokázal aj v preplnenej šestnástke zakončiť Mbappé a Courtois sa musel opäť vyznamenať. To však ešte nebola jeho najžiarivejšia chvíľa. Tá prišla po hodine hry.

Carvajal nestíhal Mbappého a Francúza dokázal zastaviť v šestnástke iba faulom. Loptu si na biely bod postavil Lionel Messi, no jeho prízemnú strelu k žrdi Belgičan zneškodnil.

Parížania však napokon predsa len odídu do Madridu s náskokom, Mbappé sa v poslednej akcii duelu „preštrikoval“ cez obranu hostí a nekompromisne poslal loptu k žrdi.

Paríž St. Germain, Real Madrid Čítajte aj Zápas PSG - Real Madrid sme sledovali ONLINE

V utorok sa v talianskych médiách objavili informácie, že Mbappé sa vraj dohodol na prestupe práve s Realom Madrid. K novým spoluhráčom by sa mal pripojiť v letnom prestupovom termíne.

S vedením Realu sa údajne dohodol na zmluve do roku 2027 a na ročnom plate, ktorý sa bude pohybovať na úrovni 25 – 30 miliónov eur. To by z neho urobilo jedného z najlepšie platených futbalistov sveta.

Bývalý hráč Realu Madrid a súčasný Mbappého spoluhráč v PSG Achraf Hakimi v rozhovore pre španielsky denník Marca pred duelom uviedol:

„Prajem mu všetko najlepšie – v kariére aj v živote. Teraz proti Realu zrejme nastúpi ako jeho budúci hráč.“

Facka pre domáci Sporting

Sporting sa do vyraďovacej fázy Ligy majstrov vrátil po 13 rokoch a na duel proti Manchetru City by najradšej zabudol. Od úvodu ťahal proti lídrovi Premier League za kratší koniec.

V 9. min sa hostia natlačili do šestnástky portugalského tímu, lopta sa dostala k Mahrezovi a ten otvoril skóre. V 17. min zvýšil na 2:0 po rohovom kope Bernardo Silva, ktorý svoj pokus obtrel o brvno.

žilina Čítajte aj Mladíci zo Žiliny spoznali súpera. Nie je to Real Madrid ani Liverpool

Tlak zverencov trénera Pepa Guardiolu neustával a v 32. min dokázal Mahrez poslať prihrávku v šestnástke Fodenovi aj cez troch obrancov domácich. Anglický reprezentant zblízka následne nezaváhal.

Minútu pred prestávkou sa do streleckej listiny zapísal druhýkrát krídelný záložník Bernardo Silva, ktorý si nabehol z druhej vlny na prihrávku Sterlinga.

Demontáž portugalského šampióna pokračovala aj po prestávke. V 50. min rozvlnil sieť opäť Silva, no rozhodca po konzultácii s videoasistentom neumožnil odchovancovi Benficy tešiť sa z hetriku.

Úloha streliť piaty gól tak pripadla Sterlingovi, ktorý ju v 59. min zvládol exportnou strelou do vinkla Adanovej brány. Po triumfe 5:0 sú už Citizens jednou nohou vo štvrťfinále.

1. osemfinálové zápasy LM 2021/2022:

Paríž St. Germain – Real Madrid 1:0 (0:0)
Gól: 90.+4. Mbappé. Rozhodoval: Orsato (Tal.), ŽK: Verratti, Danilo, Kimpembe, Paredes – Casemiro, Militao, F. Mendy, Rodrygo
Paríž St. Germain: Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Nuno Mendes – Danilo Pereira (87. Gueye), Paredes, Verratti – Mbappé, Messi, Di Maria (73. Neymar)
Real: Courtois – Dani Carvajal (72. Lucas), Eder Militao, Alaba, F. Mendy – Kroos, Casemiro, Modrič (82. Valverde) – Marco Asensio (72. Rodrygo), Benzema (87. Bale), Vinicius (82. Hazard)

Sporting Lisabon – Manchester City 0:5 (0:4)
Góly: 17. a 44. Bernardo Silva, 7. Mahrez, 32. Foden, 58. Sterling. Rozhodoval: Jovanovič (Srb.), ŽK: Matheus, Esgaio, Ugarte – Gündogan
Sporting: Adan – Esgaio, Inacio, Coates – Porro (82. Neto), Palhinha, Nunes, Reis – Sarabia (75. Tabata), Paulinho (75. Slimani), Goncalves (50. Ugarte)
Manchester City: Ederson – Stones (61. Zinčenko), Ruben Dias, Laporte (84. Ake), Cancelo – Rodri (73. Fernandinho), De Bruyne, Bernardo Silva (85. Delap) – Mahrez, Foden (61. Gündogan), Sterling

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Paríž St. Germain #Kylian Mbappé