Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilina senzačne odrovnala slávny Inter. Vyzvať môže aj Real

Mladí futbalisti MŠK Žilina sa postarali na európskej scéne o senzáciu. V boji o postup do osemfinále UEFA Youth League si na domácom trávniku prekvapujúco poradili s Interom Miláno. Favorita zdolali 3:1.

08.02.2022 18:31
debata (3)
žilina, inter Čítajte viac ONLINE: Mladí Žilinčania zaskočili slávny Inter

„Šošoni“ viedli už po pár sekundách zásluhou Mária Sauera, ktorý na začiatku druhého polčasu zvýšil na 2:0 pre domácich.

Favorizovaný taliansky tím dokázal v 77. minúte znížiť gólom Oliver Jurgens, ale vyrovnať sa mu nepodarilo.

Žilinčania odolali záverečnému tlaku súpera a v nadstavenom čase definitívne rozhodol o senzačnom triumfe MŠK Vladimír Vaľko.

futbal, futbalová lopta, futbalová bránka, sieť, gól Čítajte viac Žilina vyradila Kajrat. Rozhodli pokutové kopy

Žilinčania si vďaka víťazstvu nad jednou z najlepších akadémii v Európe zahrajú na začiatku marca v osemfinále mládežníckej Ligy majstrov.

Súpera im určí žreb spomedzi tímov ako Real Madrid, FC Liverpool, Manchester United, Paríž St. Germain či Juventus Turín.

Baráž o osemfinále Youth League UEFA (na jeden zápas):
MŠK Žilina – Inter Miláno 3:1 (1:0)
Góly: 1. a 47. Sauer, 90+5. Vaľko – 77. Jurgens

Vladimír Veselý, tréner MŠK Žilina U19:
„Sme veľmi šťastní. V kútiku duše sme dúfali, že by sme mohli postúpiť cez takéhoto súpera. Inter napriek tomu potvrdil svoju vysokú kvalitu, chvalabohu za tri góly a postup. Základom úspechu bola tímovosť, na ktorú sme apelovali. Chalani to odmakali, pomohol nám Ľubo Belko skvelými zákrokmi v zlomových momentoch. Uskákali sme taktiež veľa štandardiek. Taliani možno mali prevahu v strede poľa, ale do vyložených šancí sa nedostávali. Gól v 1. minúte je veľká vzpruha, pomohlo nám to, dodalo sebavedomia. Všetci, ktorí dnes nastúpili – aj striedajúci hráči – prispeli k výhre veľkou mierou. Fanúšikovia boli fantastickí, chalani pred takouto skvelou kulisou hrali asi prvýkrát v živote. Hnali nás a veľmi nám pomohli, za čo im ďakujeme.“

Ľubomír Belko, brankár MŠK Žilina:
„Sú to nádherné a neopísateľné pocity. Poraziť veľký Inter Miláno sa človeku podarí možno raz za život. Základom úspechu bolo, že sme do oboch polčasov vstúpili gólmi, ktoré nás upokojili a pridali nám sebavedomie. Práve toto podľa mňa vo veľkej miere prispelo k nášmu dnešnému víťazstvu. V závere mal súper tlak, no ustrážili sme si to a doviedli duel až do víťazného konca. Snažil som sa pomôcť chalanom, čo najviac to šlo. Mal som viacero dobrých zákrokov a som rád, že som nimi dopomohol k tejto veľkej výhre. Vedeli sme o súperovi, že sa bude snažiť udrieť dobrým centrom do šestnástky či vydarenou štandardkou. Dávali sme si však na to pozor, v závere poctivo bránili a vyrážali do protiútokov. Úplne na konci nám jeden aj vyšiel a zvýraznil našu víťaznú radosť. Sme veľmi šťastní, že diváci dnes prišli v takom hojnom počte a ďakujeme im za úžasnú podporu. Tešíme sa na nich v ďalšom kole a verím, že ich príde ešte viac.“

3 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Inter Miláno #UEFA Youth League