Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Najslabší Slovan. Patrí mu miesto na konci európskej stovky

Keď súťaž vrcholila a Slovan mal naplno zabrať, podal najslabší výkon v skupine.

10.12.2021 13:33
Dánsko Futbal EKL F Kodaň Slovan Foto: ,
Hakon Haraldsson z Kodane v súboji s hráčom Slovana Uchem Agbom.
debata (5)

Nič z predzápasových sľubov nenaplnil. V Kodani bol pasívny a neriskoval. Musel vyhrať, ale urobil pre to málo, skoro nič.

Nebolo to len o prístupe. Bolo to najmä o kvalite. Narazil na najlepší tím v skupine, ktorý v novej zostave podal kvalitnejší výkon ako v Bratislave.

Mladý súper mu veľa nedovolil. Použil zväčša jednoduché zbrane, ktoré vo futbale stále fungujú. Pohyb a rýchlosť.

vladimír weiss Čítajte viac Neúspech? Realita! Weiss však stále sníva o Lige majstrov

Slovan odohral na jeseň na európskej scéne štrnásť stretnutí. To je skoro toľko, koľko si ich pripísal v domácej lige. To je cenný tromf, jeho domáci súperi nemali možnosť takejto exkurzie do európskeho futbalu.

Či mu to pomôže, je otázne a závisí to od viacerých vecí. Tvrdenia, že to „bola dobrá škola“, cenné skúsenosti, z ktorých „sa poučí a v budúcnosti ich zužitkuje“ sú len frázy.

Pred dvoma rokmi sa belasí predstavili v skupine Európskej ligy a veľa sa toho na tých, čo zostali, nenalepilo, túto jeseň nehrali lepšie.

Získali osem bodov v skupine a utvorili rekord, nik zo slovenských tímov ich toľko nenazbieral.

Ale nepostúpili. Rovnako ako nepostúpil zatiaľ nijaký iný slovenský tím, ktorý sa v nej ocitol. Jeho cesta sa začala v Lige majstrov.

Dánsko Futbal EKL F Kodaň Slovan Čítajte viac Bieda proti tínedžerom, Slovan sa lúči. Weiss: Európa nám ukázala, kde strácame

Konferenčná liga, do ktorej padol, je nová súťaž najmä pre sklamaných z vyšších poschodí. V hierarchii patrí do tretej výkonnostnej triedy.

Počítajme spolu: 32 mužstiev sa predstavilo v Lige majstrov, 32 v Európskej lige, 32 v Konferenčnej. Slovan v nej zostal medzi neúspešnými. Patrí mu miesto niekde na konci európskej stovky. To je slovenská realita.

Tréner Weiss potrebuje ešte čas a tvrdí, že na budúce leto bude Slovan silnejší. Jeho európska jeseň ukázala, že musí byť lepší o triedu, ak chce hrať v Európe vážnejšiu úlohu.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #Konferenčná liga