Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neúspech? Realita! Weiss však stále sníva o Lige majstrov

Prekvapenie sa nekonalo. Futbalisti bratislavského Slovana sa rozlúčili s pohárovou Európou. Po tom, ako v záverečnom kole Konferenčnej ligy prehrali v Kodani 0:2 a rovnakým pomerom si poradil PAOK Solún s Lincolnom, sa pre nich brány jarného play off zavreli.

10.12.2021 10:34
vladimír weiss Foto:
Vladimír Weiss v zápase s Kodaňou.
debata (10)

Slovenský šampión sa tak môže sústrediť už len na obhajobu titulov na domácej scéne – majstrovského a pohárového.

„Nedefinoval by som to ako neúspech, ale ako realitu. Keď je súper lepší, musíte mu zagratulovať a skloniť hlavu. A ďalej pracovať,“ hodnotil vystúpenie Slovana na európskej scéne tréner Vladimír Weiss.

So svojimi zverencami si prešiel v aktuálnom ročníku tromi rôznymi európskymi súťažami – Ligou majstrov, Európskou ligou a napokon Konferenčnou, kde okúsil skupinovú fázu.

Dánsko Futbal EKL F Kodaň Slovan Čítajte viac Bieda proti tínedžerom, Slovan sa lúči. Weiss: Európa nám ukázala, kde strácame

„Vieme, kde máme nedostatky. Tréner i hráči sa učia celý život, aby sme sa spolu priblížili na takú úroveň, na akej je európsky futbal,“ pokračoval Weiss.

Podľa neho je v klube z Tehelného poľa stále veľa roboty.

"Pokúšali sme sa v tejto sezóne o niečo, na čo mužstvo nemalo. Musíme si priznať, že na Ligu majstrov nám ešte chýba kvalita.

Musíme však pracovať ďalej na tom, aby sa sen, o ktorom som hovoril, raz uskutočnil," dodal Weiss, ktorý sa po príchode do Slovana vyjadril, že by si rád so Slovanom niekedy zahral najlepšiu európsku súťaž.

henty, tóth Čítajte viac Slovanistom sa nechcelo behať. Weiss ich bude riešiť v kabíne

Niekdajší reprezentačný tréner však dobre vie, že dosiahnutie podobného úspechu nie je behom na krátku vzdialenosť.

„Je to dlhodobý proces, nejde to z mesiaca na mesiac. Vieme, kde máme nedostatky, ale aj to, aké sú naše dobré veci. Uvidíme, čo nám prinesie zima. Chceme sa posilniť na jednom, dvoch postoch,“ zakončil tréner Slovana.


Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #Európska konferenčná liga