Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss neskladá zbrane. Slovanu nezostáva v Kodani nič iné len vyhrať

Futbalisti Slovana Bratislava už majú len jednu možnosť, ak sa nechcú dnes rozlúčiť s pohárovou Európou. V poslednom zápase v F-skupine Konferenčnej ligy zvíťaziť v Kodani.

09.12.2021 08:00
slovan Foto: ,
Ilustračné foto
debata (2)

Medveděv: Nepozeráme sa na PAOK

Nemusí to stačiť. PAOK Solún má rovnaký počet bodov a hostí gibraltársky Lincoln. Ak zdolá outsidera, rozhodne celkové skóre.

Slovanisti pred dnešným zápasom (začne sa na štadióne Parken o 21.00) tvrdia, že kým postupová šanca žije, chcú sa o ňu pobiť. „Pokusíme sa vyhrať, to je jediná možnosť, ktorá nám zostáva,“ zdôrazňuje opora Guram Kašia.

SR Bratislava šport futbal FL 16. kolo Slovan weiss Čítajte viac Weissova hrozba: Buď bude po mojom, alebo sa rozídeme

Slovenský šampión začínal program v skupine práve s FC Kodaň na Tehelnom poli. Podľahol 1:3. Bola to jeho jediná prehra v skupine, v ktorej si zároveň pripísal len víťazstvá s Lincolnom. Základná otázka teda znie, či je v jeho reálnych silách splniť prvú podmienku – získať na severe Európy tri body.

"Ešte nie je koniec. Bude to veľmi ťažké, ale vo futbale je všetko možné,“ dodáva Kašia. Jeho spoluhráč Jurij Medveděv pred odletom na klubovom webe zdôraznil.

„Koncentrujeme sa len na náš zápas. Potrebujeme skórovať a zvíťaziť. Nemôžeme čakať a pozerať sa na PAOK. Podľa mňa sa s Kodaňou dá hrať, a verím, že to aj dokážeme.“

Čo futbaloví tréneri vyškrtli hráčom z jedálnička? Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Pep Guardiola (Manchester City)
Keď jeden z...

Weiss: Budeme hrať na riziko

Môže sa Slovan spoliehať na to, že Kodaň je už istým víťazom skupiny a teda jej motivácia nemusí byť taká silná ako v prípade bratislavského tí­mu?

S tým by nemal príliš rátať. V európskej súťaži ide vždy aj o prestíž a ani honorár za víťazstvo nie je zanedbateľný – 500-tisíc eur.

Ani tréner Vladimír Weiss neskladá zbrane. „Verím, že v Kodani môžeme vyhrať ťažký zápas. A zároveň nikde nie je napísané, že PAOK doma zvíťazí o päť či šesť gólov.“

henty, tóth Čítajte viac Slovanistom sa nechcelo behať. Weiss ich bude riešiť v kabíne

Dva góly Kodane strelil v Bratislave mladý útočník Wind, pričom druhý na 1:3 padol v 67. minúte.

„Súper nebol u nás taký dominantný, ako sme si možno mysleli. My sme vtedy nehrali sebavedomejšie do jeho obrany. Teraz pôjdeme hrať na riziko, víťazstvo, možno uvoľnenejšie, môžeme len získať. Teším sa aj na futbalovú atmosféru a plný štadión,“ vyjadril sa tréner Weiss.

Diváci by nemali v hľadisku chýbať a podľa informácií na webe Slovana si do sektoru hostí kúpili 150 vstupeniek aj fanúšikovia belasých.

Hviezdy, ktoré nebudú na MS 2022 Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Milan Škriniar (Slovensko). Futbalisti spod...

Doma podľahli Solúnu

Weissovi zverenci nedokázali streliť doma solúnskemu tímu ani gól, zápas sa skončil 0:0 (prvý súboj 1:1), čo nahráva teraz súperovi. Uvedomoval si to aj tréner PAOK Razvan Lucescu.

„Prirodzene, radšej by som bral víťazstvo. Ale remíza 0:0 v Bratislave s kvalitným súperom nám dáva možnosť, aby sme v poslednom zápase skupiny rozhodli naším výkonom a výsledkom s Lincolnom o postupe.

Pre Slovan to bude v Kodani ťažké. Pre nás je dobré, že žijeme, v poslednom kole chceme vyhrať a zároveň dať viac gólov,“ vyjadril sa rumunský kouč po súboji v Bratislave.

FC Kodaň, Slovan Bratislava Čítajte viac Zápas FC Kodaň - Slovan sme sledovali naživo.

Mimochodom, PAOK zvíťazil v Kodani 2:1 a potvrdil, že dánsky klub je doma zraniteľný. Bola to jediná prehra Kodane v skupine, všetky ostatné stretnutia doteraz vyhrala.

Úspešná je aj v domácej lige, naposledy zvíťazila pred desiatimi dňami na pôde Aalborgu (3:1). V súťaži má po 17 kolách dve prehry a patrí jej druhé miesto v tabuľke s 33 bodmi, len o dva viac získal líder Midtjylland.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #FC Kodaň