Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na zápase roka sme prišli o 700-tisíc eur, rátal Kmotrík. Vyjadril sa aj k trávniku

Pred finišom v F-skupine Konferenčnej ligy je istým postupujúcim FC Kodaň. O druhom sa rozhodne medzi Slovanom a PAOK Solún.

27.11.2021 09:32
FUTBAL-EKL: Bratislava - Solún Foto: ,
Momentka zo zápasu medzi Slovanom a PAOK-om Solún. Trávnik mal od ideálu ďaleko.
debata (23)

Slovenský futbalový majster po bezgólovej remíze s gréckym súperom už nemá situáciu vo svojich rukách a jeho šance výrazne padli. Nemusí mu stačiť ani výhra na ihrisku Kodane o dva týždne. Solún hostí gibraltársky Lincoln.

Na Tehelnom poli chýbali diváci i góly. Slovan bez nich postupový mečbal nevyužil. Tréner Vladimír Weiss ľutoval, že v hľadisku neboli fanúšikovia.

„Určite by nás ľudia dohnali cez emócie do ešte väčšej aktivity, to sú momenty, keď už hráč nemôže, ale ešte sa zmobilizuje. To nám v závere chýbalo.“

Slovan - PAOK Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Na snímke zľava Lucas Taylor (Paok) a Rabiu...

Podľa Nového Času prišla kvôli lockdownu kasa Slovana asi o sedemstotisíc e­ur.

„Počítali sme s tým, že štadión bude vypredaný očkovanými fanúšikmi. Mali sme informácie aj zo strany súpera, že sa sem chystali grécki fanúšikovia.

Takže pri priemernej cene vstupenky 20 eur nám ušlo na vstupnom nejakých štyristotisíc eur,“ uviedol generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík mladší.

Slovan - PAOK Čítajte viac Slovan chcel vyhrať, chýbala mu kvalita. Matematika je jednoduchá

K spomínanej sume prirátal aj zavreté bufety:

„Ušlý zisk pri priemernej konzumácii fanúšikov, ktorá sa pohybuje na úrovni piatich eur, činí okolo stotisíc eur. Museli sme zrušiť sky boxy, VIP-ky, niektoré cateringové objednávky, čo je ďalšia strata približne v rozmedzí 150– až 200-tisíc.

Takže predbežný a hrubý odhad je, že sme prišli asi o 700-tisíc eur na zápase roka, na ktorý sme sa tak veľmi tešili a mohli po dlhom čase zarobiť,“ doplnil Kmotrík ml.

Okrem finančných strát robil slovanistom vrásky na tvári aj trávnik. Ten v lete menili na novom Tehelnom poli už tretíkrát.

Generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Ivan... Foto: TASR, Pavol Zachar
Ivan Kmotrík ml. Generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík ml.

„Problém je pravdepodobne niekde hlbšie v podlaží. V septembri sme urobili v danom momente to najlepšie, čo sme mohli. Teraz musíme dohrať sezónu a potom príde na rad opäť rekonštrukcia trávnika, kde pôjdeme viac do hĺbky, a verím, že potom už bude v dobrom stave,“ podotkol Kmotrík ml.

Ak by platilo dlhoročné pravidlo o góloch na ihriskách súperov, šance belasých na postup by boli podstatne vyššie.

Tréner Weiss pred sezónou nové kritériá privítal a považuje ich za spravodlivé, teraz však komplikujú jeho zverencom ďalšie účinkovanie v súťaži.

Doma so Solúnom remizovali 0:0, predtým na pôde súpera 1:1. Vzájomné zápasy teda nerozhodnú, na rad príde v prípade rovnosti bodov celkové skóre.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Standings provided by SofaScore LiveScore
23 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #PAOK Solún #Ivan Kmotrík ml.