Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Osem obetavcov a traja zblúdenci na špacírke. Hviezdny útok čelí kritike

Futbal si zaslúži ospravedlnenie. Aj takáto reakcia sa objavila na sociálnych sieťach na adresu hviezdneho útoku Lionel Messi, Neymar a Kylian Mbappé po stredajšej prehre Paríža St. Germain s Manchestrom City 1:2.

25.11.2021 11:44
Lionel Messi, Neymar Foto: ,
Parížske hviezdy Lionel Messi a Neymar počas zápasu s Manchestrom City.
debata (2)

Francúzsky tím má napriek nej v Lige majstrov istotu osemfinálovej miestenky.

Mbappé otvoril skóre, no anglický súper duel otočil vďaka gólom Raheema Sterlinga a Gabriela Jesusa. Manchester City vyhral A-skupinu, Parížanom zahrala do karát vysoká prehra Brúgg s Lipskom 0:5.

Citizens boli lepším tímom, hráči súpera sa obetavo bránili a vrhali do striel. Podľa fanúšikov a odborníkov sa to však netýkalo všetkých.

Manchester City Čítajte viac Bitku milionárov vyhrali City. Škriniarov Inter postupuje ďalej

„Osem obetavcov, ktorí bránia so všetkým, s čím sa dá a potom tu máme Neymara, Messiho a Mbappého ako na špacírke po večeri,“ odznelo v jednej z reakcií na twitteri.

Hviezdny útočný trojzubec s prezývkou MNM ukázal len záblesky toho, čoho je schopný. Priaznivci trio obvinili z toho, že sa len viezlo na práci spoluhráčov a bolo stratené.

Bývalý anglický reprezentant a dnes televízny expert Jamie Carragher v štúdiu CBS povedal, že francúzsky veľkoklub nevyhrá Ligu majstrov, pokiaľ budú hráči pracovať navyše pre Messiho, Neymara a Mbappého.

„Spomeňte si na ten humbug v Paríži, ktorý vyvolal najmä príchod Messiho. Umelecké stvárnenia do podoby gladiátora, myšlienka, že trojica rozseká všetky tímy, spália ich na popol. Futbal si zaslúži ospravedlnenie,“ uviedol novinár Saddick Adams.

„Som spokojný s procesom, ktorý sa deje v tíme. Sme na tom lepšie ako pred mesiacom a oveľa lepšie ako pred dvoma. Ideme kúsok po kúsku správnym smerom. Musíme sa však zlepšiť,“ priznal tréner Parížanov Mauricio Pochettino.

Lionel Messi Čítajte viac Argentína, Antonela, pes a kde je Paríž? Vysmiaty Messi hnevá fanúšikov

Argentínsky kouč musel pred novinármi aj vyvracať fámy, že prípravu hráčov na zápas mohli narušiť správy o jeho možnom odchode na uvoľnený post trénera Manchestru United.

„Zverenci si veľmi dobre uvedomujú situáciu. Je to biznis. Šumy sú neustále, niekedy pozitívne, inokedy negatívne.“

Tréner City Pep Guardiola po stretnutí ašpirantov na celkový triumf sršal spokojnosťou.

"Vedeli sme, že by pre nás bola dobrá aj remíza, no napriek tomu sme zvíťazili. Bojovali sme tuho. Paríž má veľmi silný útok, museli sme brániť tímovo.

Hráčom patrí veľká vďaka a uznanie," rozplýval sa kouč tímu z Manchestru, ktorému chýbalo trio stredopoliarov Kevin De Bruyne, Jack Grealish a Phil Foden.

Anglicko Futbal Premier League 6. kolo ronaldo Čítajte viac Diabli sa trápia. Kto ich vytiahne z pekla?

„V tíme je veľa hráčov, ktorí môžu pomôcť tímu. Nikto nie je sebecký. Každý chce, aby dostal jeho spoluhráč loptu v dobrej pozícii,“ vyzdvihol kolektívneho ducha svojho mužstva Gabriel Jesus podľa AFP.

Autor druhého gólu prišiel na trávnik až po zmene strán a pri prvom góle si pripísal asistenciu.

Zverenci Mauricia Pochettina, ktorého spájajú s presunom na lavičku Manchestru United, ukončia skupinovú fázu 7. decembra doma proti Bruggám, City vycestujú do Lipska.

Bruggy budú na diaľku s nemeckým klubom bojovať o účasť vo vyraďovacej časti Európskej ligy.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #manchester city #Paríž St. Germain #Lionel Messi #Kylian Mbappé