Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smutný zápas roka. Slovan môže rozhodnúť o postupe

Futbalisti Slovana Bratislava označujú súboj za zápas roka. Na Tehelnom poli hostia od 18.45 v F-skupine Konferenčnej ligy grécky tím PAOK Solún. Kto v tom stretnutí vyhrá, postúpi zo skupiny do februárovej vyraďovacej časti, hoci oba tímy ešte v decembri čaká záverečný zápas v skupine.

24.11.2021 17:26
De Marco, Abena Foto: ,
Slovan Bratislava udrel po ojedinelej štandardnej situácii, ktorým vládol v zápase PAOK.
debata

Slovenský majster získal plný počet bodov s gibraltárskym Lincolnom, čo tréner Vladimír Weiss považoval za povinnosť. Pôdu na postup si jeho zverenci pripravili najmä v Solúne, kde na konci septembra remizovali 1:1.

Belasí neboli v tomto súboji slabším tímom, mali viaceré šance a mohli aj vyhrať. Výsledok bol vybavený už v prvej štvrťhodine. Domáci sa ujali vedenia v 9. minúte (Akpom), ale Slovan rýchlo odpovedal (Green).

„Remízu by sme pred zápasom brali. Je zaslúžená, ale myslím si, že o niečo bližšie k víťazstvu sme boli my,“ komentoval prvý súboj bratislavský tréner, ktorý po nijakom inom zápase nehodnotil výkon svojho tímu tak pozitívne.

„Bol to výborný zápas, hral sa vo vysokom tempe. Ukázali sme dobrú hru, dobrú organizáciu aj individuálne výkony, ako kolektív sme nemali slabé miesto.“

Futbaloví hrdinovia 90´: Takto vyzerajú dnes Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Gheorghe Hagi (56) - je bývalý rumunský...

Weiss napriek tomu vie, že vo štvrtok to nebude o nič ľahší zápas. „S PAOK-om musíme hrať tak ako v Grécku a ešte o 30 percent lepšie,“ vyhlásil.

Ešte v čase, keď na lavičke sedel Ján Kozák mladší, v auguste 2019, sa títo súperi stretli aj v play off Európskej ligy a Slovan bol úspešnejší. Doma vyhral Abenovým gólom v 90. minúte a v odvete síce podľahol 2:3, ale góly na súperovom ihrisku rozhodli o jeho postupe do skupiny.

Na tento zápas si obe mužstvá ešte veľmi dobre spomínajú, v základnej zostave Slovana v domácom stretnutí nastúpilo sedem hráčov, ktorí sú stále v kádri. Na Tehelnom poli bola vtedy výborná atmosféra a 20 233 divákov.

Aj vo štvrtok mohla byť v hľadisku výnimočná kulisa, ale napokon to bude z tohto pohľadu smutný zápas. Klub musel zastaviť dobre rozbehnutý predpredaj vstupeniek. Pandemické opatrenia zmenili plány a na veľký štadión príde len zanedbateľných 200 divákov!

Uplynulú nedeľu sa líder najvyššej slovenskej súťaže trochu trápil v Michalovciach, ale vyhral 2:1. „Potrebovali sme toto víťazstvo, aby sme sa na PAOK dobre naladili. Zdvihlo nám to sebavedomie pred zápasom roka,“ vravel obranca Vernon de Marco.

Hviezdy, ktoré nebudú na MS 2022 Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Milan Škriniar (Slovensko). Futbalisti spod...

PAOK je po desiatich kolách gréckej ligy na treťom mieste, len bod za AEK Atény a na vedúci Olympiakos, ktorý ešte neprehral, stráca už sedem bodov. Solún má na konte tri prehry, pričom najviac si pohoršil za uplynulý mesiac, keď zo štyroch ligových stretnutí dve prehral.

Mimochodom, Slovan v aktuálnom ročníku európskych súťaží narazil aj na najlepší grécky tím. V auguste v Európskej lige na pôde Olympiakosu podľahol 0:3 a doma sa zrodila remíza 2:2. Jediný slovenský účastník v skupinovej fáze európskej súťaže ukončí svoj program 9. decembra v Kodani.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #PAOK Solún