Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bero mohol pokaziť Contemu debut. Pozrite si jeho gól v Londýne

Matúš Bero takmer pokazil Antoniovi Contemu debut za kormidlom anglického futbalového tímu Tottenham Hotspur.

05.11.2021 09:43
Anglicko Futbal EKL 4. kolo G Skupina Foto: ,
Matúš Bero strieľa gól do siete Tottenhamu.
debata

Jeho gól však napokon nestačil tímu Vitesse Arnhem na bodový zisk vo štvrtkovom zápase Európskej konferenčnej ligy v Londýne.

Holandský zástupca prehral s anglickým favoritom 2:3 a v tabuľke G-skupiny klesol na tretie miesto o bod práve za Tottenham. Lídrom je francúzsky Stade Rennes, ktorý ešte neprehral.

Tottenham viedol nad Vitesse po necelej polhodine 3:0 a viac ako 36-tisíc divákov na Tottenham Hotspur Stadium nadšene aplaudovalo novému talianskemu koučovi „kohútov“.

Lenže ešte do konca prvého polčasu Dán Jacob Rasmussen a Slovák Matúš Bero znížili na 2:3 a o drámu bolo postarané.

Bero si nabehol do šestnástky na prihrávku Francúza Yanna Gboha a prízemnou strelou k vzdialenejšej žrdi znížil na 2:3.

Ďalšie góly už nepadli, hoci v druhom polčase hrali hostia od 60. min presilovku po vylúčení Cristiana Romera. Napokon však dohrávali iba ôsmi v poli, keďže v 81. a 85. min videli až dvaja hráči Vitesse červené karty.

Dvadsaťšesťročný Bero strelil už tretí gól v aktuálnej sezóne Európskej konferenčnej ligy, predtým bol dvakrát úspešný v augustovom kvalifikačnom kole proti írskemu Dundalku.

SR futbal EKL 3. kolo F Slovan Bratislava Lincoln Green Čítajte viac Weiss napriek jasnej výhre: Zo strany niektorých hráčov to bolo slabé

"Bol to šialený zápas a také nemám rád. Strelili sme tri góly, potom dva inkasovali a po červenej karte sme sa vyložene trápili.

Dosiahli sme utrápené víťazstvo, ale dobrá správa je, že tento tím sa môže a musí zlepšiť.

Rezervy vidím takmer všade po taktickej aj fyzickej stránke. Inak ako tvrdou prácou to nedosiahneme," komentoval Antonio Conte na webe Európskej futbalovej únie.

Uniknuté výsledky Zlatej lopty 2021 Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Riyad Mahrez (Manchester City).

„Nebojím sa výziev, musíme však nájsť priestor na kvalitnú prípravu v nabitom termínovom kalendári,“ pokračoval Conte.

Niekdajší taliansky reprezentant aj tréner reprezentácie Azzurri len pred pár dňami nahradil v tíme Tottenhamu Portugalčana Nuna Espirita Santa, ktorý po desiatich kolách Premier League priviedol tím len na deviate miesto tabuľky.

Portál BBC si všimol, že Conteho debut pri londýnskom tíme nesprevádzali kvalitná organizácia hry a solídny prístup všetkých hráčov na ihrisku.

Chorvátsko šport futbal EL 4. kolo H-skuina Čítajte viac Lyon postúpil do osemfinále, obrat Neapola vo Varšave

Presne tieto vlastnosti dosiaľ vždy charakterizovali tímy, ktoré v minulosti úspešne viedol – Juventus, Chelsea a zatiaľ naposledy Inter Miláno, s ktorým v uplynulej sezóne získal titul v Serie A.

„Potrebujeme byť trpezliví, lebo herné zlepšenie nepríde ihneď. Najmä hráči musia pochopiť, čo od nich budem vyžadovať. A to chvíľu potrvá,“ dodal Conte.

Tréner Vitesse Thomas Letsch vyjadril smútok nad tým, že jeho tím nezískal v Londýne aspoň bod.

"Mali sme šance na to, aby sme si domov odviezli aspoň bod a zostali v dobrej pozícii v našej skupine.

Rozhodne som nečakal, že si proti Tottenhamu na jeho pôde vytvoríme toľko možností na skórovanie. Ak sa obzriem za oboma zápasmi proti Tottenhamu, môžem byť hrdý na svojich hráčov," zhodnotil Letsch.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Tottenham Hotspur #Vitesse Arnhem #Antonio Conte #Matúš Bero