Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Taliani vychvaľujú Škriniara. Zažiari aj v derby?

Superman. Skala. Strelec. Tieto slová charakterizujú tri zo štyroch štartov Milana Škriniara v aktuálnom ročníku Ligy majstrov.

04.11.2021 07:36 , aktualizované: 11:36
Moldavsko SR šport futbal LM 4. kolo D škriniar Foto: ,
Milan Škriniar počas zápasu Šeriff Tiraspoľ - Inter Miláno.
debata

Stopér Interu v polovici septembra robil, čo mohol, aby zabránil futbalistom Realu Madrid v skórovaní. Superman však nepomohol, Real vyhral 1:0.

O dva týždne sa stal mužom stretnutia Inter – Šachtar Doneck (0:0). V úvode druhého polčasu zmaril tutovku ukrajinského celku a vyslúžil si prirovnanie ku skale.

Milan Škriniar Čítajte viac Na dvakrát, ale predsa. Škriniarov prvý gól priniesol Interu tri body

V stredu večer sa pohral s číslom tri. Inter strelil na ihrisku Šeriffu Tiraspoľ tri góly a zvíťazil 3:1. Získal dôležité tri body.

Škriniar sa po tretí raz v sezóne zapísal do listiny strelcov. Sieť rozvlnil až na tretí raz. Hlavičku De Vrija i prvú dorážku Slováka zlikvidoval brankár domácich Giorgios Athanasiadis.

„Som šťastný, že sa mi podarilo skórovať. Chcel by som gól venovať dcére a rodine,“ povedal Škriniar pre stránku súťaže.

Najlepšie zarábajúci futbalisti súčasnosti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Eden Hazard (Belg./Real Madrid) - 29...

Dvadsaťšesťročný stopér priznal, že výsledok trochu klame. Taliansky majster sa na pôde moldavského trápil.

V prvom polčase zahadzoval šance, triafal žrde. Nakoniec však odpor súpera zlomil. Škriniarov premiérový gól v Lige majstrov mal prívlastok víťazný.

„Bol to náročný duel. Presne, ako sme predpokladali. Po prestávke sme boli odhodlanejší. Podarilo sa nám otvoriť skóre a rozhodnúť duel. Držali sme sa plánu a bránili lepšie ako tím. Máme dôležité tri body,“ pokračoval Škriniar.

Odchovanec MŠK Žilina je jedným zo stavebných kameňov Interu pri jeho prestavbe. Po odchodoch Romela Lukaka či Achrafa Hakimiho sa o neho nový tréner Simone Inzaghi môže oprieť. Iba brankára Samira Handanoviča a krídelníka Nicolu Barellu využíval viac, ako slovenského reprezentanta.

V nedeľu ich čaká derby na San Sire proti AC Miláno. Tretí Inter stráca na tabuľkového suseda sedem bodov.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

„Derby je za rohom. Tento triumf nám pomôže dobre sa pripraviť na náročný duel. Bude to úplne iný zápas,“ doplnil Škriniar.

V Taliansku sa okrem chvály vynárajú aj špekulácie o jeho budúcnosti. Ich vlna sa zdvihla po tom, ako sa cez týždeň upísal Tottenhamu Antonio Conte.

Bývalý kouč Interu sa pred začiatkom aktuálnej sezóny dušoval, že pokiaľ vedenie predá niektorého zo šestice hráčov – okrem Škriniara tam boli aj Lukaku či Hakimi – nepredĺži zmluvu. Po odchodoch Belgičana do Chelsea a Maročana do Paríža Saint-Germain slovo dodržal a odišiel.

V Londýne má za úlohu prebrať spiaci tím. Bude mu pri Temži pomáhať aj jeden z najlepších stopérov sveta?


Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #liga majstrov #Inter Miláno #Milan Škriniar