Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan môže zostať v hre. Musí zdolať starého známeho

Futbalistov Slovana Bratislava čaká ich najčastejší súper v aktuálnej sezóne. Poznajú ho už dokonale, hoci ešte v lete to bol pre nich úplne neznámy tím.

04.11.2021 06:57
Jaromír Zmrhal Foto: ,
Jaromír Zmrhal zo Slovana uniká hráčom Lincolnu Red Imps.
debata

Teraz sa s ním stretnú už štvrtý raz. V F-skupine Konferenčnej ligy dnes narazia na Lincoln Red Imps. Zápas sa začína o 18.45.

S Lincolnom dve výhry a remíza

Pre slovanistov budú kľúčové stretnutia v boji o postup s ďalšími súpermi v skupine – Solúnom a Kodaňou.

Ak však nezvládnu dnešný, ich šance budú už len minimálne. S Lincolnom remizovali (1:1), dva razy vyhrali (2:0, 3:1), pričom tri góly mu strelili práve na jeho pôde hneď v prvom vzájomnom súboji v auguste. Ani v jednom prípade to nebola bezproblémová záležitosť.

SR futbal EKL 3. kolo F Slovan Bratislava Lincoln Red BAX Čítajte viac Druhý gól? Medveděv si vtedy asi odbehol na kávu, reagoval Weiss

Slovanisti uplynulú nedeľu vybojovali tri body v ligovom súboji v Trenčíne a bratislavský tréner Vladimír Weiss ho považoval za vhodnú generálku pred pokračovaním v Konferenčnej li­ge.

"Bola to pre nás výborná škola i príprava na pohárové stretnutie s Lincolnom. Na jeho pôde nás čaká niečo podobné ako v Trenčíne.

Gibraltársky tím hrá doma agresívne, je to nepríjemný súper, ktorý nás môže prekvapiť, keď niečo podceníme, alebo zaspíme na dve-tri minúty.

Bude hrať na víťazstvo, má zaň bonusy a vidí životnú šancu, že nás môže zdolať, lebo v ostatných zápasoch bude už len ťažko bodovať," zdôraznil Weiss.

David Hrnčár, Vladimír Weiss Čítajte viac Hráč Slovana si odfarbil vlasy. Takto nenastúpiš, oznámil mu vraj Weiss

Podľa neho to bola v Trenčíne dobrá príprava aj preto, že sa hralo tradične na umelej tráve, ktorá ich čaká aj na Gibraltáre.

„Nemáme ju príliš radi. Musíme hrať rýchlo a ukázať kvalitu, ktorú máme. Ak nezapneme na plné obrátky, budeme mať problémy.“

Weiss: Budú bojovať ako o život

Belasí sa trápili s Lincolnom aj pred dvoma týždňami na Tehelnom poli. Oba góly strelili až po prestávke, pričom druhý šesť minút pred koncom, definitívne rozhodol o zisku troch bodov.

„Víťazstvo je dobré, ale výkon sme si predstavovali iný. Mali sme o jednu-dve šance viac, strelili dva góly, s týmto môžem byť spokojný. Ale musíme hrať lepšie a efektívnejšie,“ komentoval zápas Weiss.

Potvrdil, že víťazstvo sa nerodilo ľahko. "Dnes slabého súpera, ktorého prevalcujete, na tejto úrovni nemáte.

Lincoln nie je Barcelona, ale hráči súpera boli takticky dobre pripravení, dobre bránili, nebolo ľahké sa presadiť," doplnil.

Weiss pripomenul, že v Bratislave chýbal gibraltárskemu tímu Liam Walker.

SR futbal EKL 3. kolo F Slovan Bratislava Lincoln Red BAX Čítajte viac Outsider hrýzol, no Slovan splnil povinnosť. Weiss: Vieme a mali sme hrať lepšie

"Je to ich najlepší hráč, sám som prekvapený, že hráva stále v Lincolne, hoci má už 33 rokov. Musíme si dať na neho pozor.

Má vynikajúcu ľavačku, s ním bude súper nepríjemnejší najmä v ofenzíve. Nielen on, ale aj ostatní hráči Lincolnu budú dnes bojovať ako o život."

Walker rozhodol o výhre svojho tímu aj uplynulý víkend v ligovom súboji s Gibraltarom Lions, aj keď jediný gól padol po prestávke z penalty.

Lincoln vyhral aj v treťom zápase v novom ročníku domácej súťaže, ešte v nej nenašiel premožiteľa. V F-skupine Konferenčnej ligy zatiaľ na prvé body čaká.

Prehral všetky tri zápasy a strelil len jediný gól. Dal ho Marco Rosa v Kodani, vyrovnával na 1:1, ale domáci napokon vyhrali 3:1.


Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #Lincoln Red Imps #Konferenčná liga