Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan má šancu na reparát. Pomôcť mu majú aj deti

Desať zápasov, dve víťazstvá a zlatý bod zo Solúnu. Futbalistom Slovana Bratislava sa v aktuálnom ročníku na európskej scéne zatiaľ príliš nedarí.

21.10.2021 11:10
SR Bratislava šport futbal EL 3. predkolo... Foto: ,
Útočník Slovana Ezekiel Henty na snímke zo zápasu proti Lincolnu Red Imps.
debata (5)

Čaká ich síce zápas s outsiderom, ale veľmi dôležitý. Rozhodne, či zostanú ešte v hre o postup z F-skupiny Konferenčnej ligy. Dnes od 21.00 hostia Lincoln Red Imps.

Belasí získali naposledy v Solúne s PAOK-om prvý bod v skupine, ktorý tréner Vladimír Weiss označil za zlatý.

Dáva jeho zverencom nádej zabojovať ešte o postup, ale len v prípade, že v najbližších dvoch zápasoch zdolajú gibraltársky tím.

SR futbal EKL 3. kolo F TK Slovan Bratislava BAX Čítajte viac Aj ultras by sa mali správať normálne, vravel Weiss. Chladné nohy vylúčil

Tri body s ním majú prívlastok povinné. Slovan si zahral už v troch európskych súťažiach a na tohto súpera narazil v auguste v 3. predkole Európskej ligy, pripísal si jedno z dvoch doterajších víťazstiev (3:1).

V domácej odvete len remizoval (od 54. min bez vylúčeného De Marca), Lincoln vyrovnal po veľkej Šullovej chybe v poslednej minúte (1:1). „Pre nás je to historický výsledok,“ tešil sa tréner Mike McElwee.

Slovan má šancu na reparát so súperom s nulou na bodovom konte. Pôjde mu o prvú výhru v skupine, ale aj o polmiliónovú prémiu.

„Naučili sme sa, že nemôžeme nič podceniť. Nesúhlasím s tým, ak niekto podceňuje Lincoln. Má dobrý tím a dobrých hráčov, robil nám problémy najmä na domácej pôde,“ tvrdí útočník Slovana Ezekiel Henty na klubovej stránke.

Práve on spečatil tretím gólom výhru na ihrisku Lincolnu. Ten sa potom nečakane prebojoval do skupiny Konferenčnej ligy, ale v dvoch prvých zápasoch nestačil na favoritov – podľahol doma Solúnu (0:2) a potom v Kodani (1:3).

FUTBAL-FL: Trnava - Bratislava Čítajte viac Chuligáni z Bratislavy si vraj prišli dovybavovať účty. Pomôže kamera koučov?

Slovanisti za uplynulých osemnásť dní odohrali jediný súťažný zápas – v 3. kole Slovenského pohára vyhrali v Kováčovej (2:0).

Generálkou na pokračovanie Konferenčnej ligy mal byť nedeľňajší súboj v Trnave, ale ten zmarili chuligáni. Teraz musia dúfať, že budú v tempe a dlhá pauza v naplno rozbehnutej sezóne im neuškodila.

"Neviem sa už dočkať štvrtka. Každý zápas je dôležitý, no tieto európske sú niečím špeciálne. Musíme byť pokojní, dôslední, takticky disciplinovaní a vyhnúť sa chybám, pretože tie sa tvrdo trestajú,“ doplnil Henty.

Lincoln sa dobre naladil na zápas v Bratislave. V prvom kole novej sezóny zdolal najväčšieho domáceho konkurenta Europa (3:1), ktorý bol v minulom ročníku druhý.

S týmto súperom nedávno prehral v boji o domáci Superpohár a zle-nedobre to vyzeralo s majstrom aj v ligovej ouvertúre – štvrťhodinu pred koncom prehrával 0:1, ale potom prišiel trojgólový finiš…

Vstupenky na dnešný zápas si diváci môžu kúpiť aj pred jeho začiatkom v pokladniciach na štadióne. Domácim pomôžu aj tentoraz deti zo základných škôl a futbalových klubov nielen z Bratislavy.

SR Futbal EKL F 1.kolo Slovan Kodaň BAX Čítajte viac Dôležitý zápas v Konferenčnej lige. Slovan opäť vyčlenil miesta pre deti

Klub im dal k dispozícii najskôr 1500 vstupeniek, ktoré sa však rozchytali už niekoľko dní pred stretnutím, preto navýšil počet o ďalších 1500 lístkov.

Pred dvoma rokmi, keď hrali slovanisti v skupine Európskej ligy a UEFA ich potrestala uzatvorením štadióna na dva zápasy, práve deti, ktoré mohli prísť do hľadiska, utvorili výbornú atmosféru.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Lincoln Red Imps