Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Panenkovská nádhera a odkaz, ktorý baví svet. Messi drzo odvrátil senzáciu

Lionel Messi skóroval v druhom zápase Ligy majstrov za sebou, Kylian Mbappé sa strelecky presadil z hry po siedmich stretnutiach vo všetkých súťažiach a futbalisti Paríža St. Germain zdolali RB Lipsko 3:2.

20.10.2021 10:55
Lionel Messi, Kylian Mbappé Foto: ,
Lionel Messi oslavuje gól s Kylianom Mbappém.
debata

Po utorňajšom programe A-skupiny LM vedú tabuľku so ziskom 7 bodov, Lipsko v Parku princov viedlo 2:1, no prvé body nezískalo.

Mbappé poslal domácich do vedenia už v 9. minúte, keď si prebral loptu za polovicou ihriska, potiahol ju do šestnástky a tam strelou k žrdi pomedzi nohy obrancu prekonal hosťujúceho brankára Pétra Gulácsiho.

Lionel Messi Čítajte viac Zázrak Messi sa prebúdza. Režíroval triumf v Lige majstrov

Cez víkend rozhodol z jedenástky o ligovej výhre nad Angers 2:1, na klubovej úrovni to však bol jeho prvý zásah z hry od 11. septembra.

Hostia v parížskom Parku princov chvíľu siahali na senzáciu. Lipsko otočilo vývoj gólmi Andreho Silvu a Nordiho Mukieleho, ktorý dal gól na 2:1 v 57. minúte. Ale posledné slovo mal Messi.

O desať minút bolo vyrovnané, keď na dvakrát dokopol loptu do siete nemeckého tímu. O ďalších sedem minút bol v šestnástke hostí faulovaný Kylian Mbappé a Messi z pokutového kopu otočil skóre na 3:2 pre favorita.

Maďarského brankára Pétera Gulácsiho prekonal v štýle legendárneho Čecha Antonína Panenku pomalým oblúčikom do stredu bránky:

V nadstavenom čase dostali domáci ešte raz výhodu pokutového kopu. Tentoraz sa k lopte na bielom bode postavil Kylian Mbappé, ale prestrelil bránku nemeckého vicemajstra.

"Bol to náročný duel, na ktorého konci sme spokojní, lebo sme získali tri body. Bolo pre nás dôležité, aby sme po stretnutí figurovali na čele tabuľky. Hrali sme proti veľmi dobrému tímu, bolo to naozaj ťažké, celkovo si však myslím, že víťazstvo sme si zaslúžili.

Nepríjemné to bolo najmä po inkasovanom góle na 1:1 a na začiatku druhého polčasu, keď sme dostali druhý gól. Hráči však potom ukázali veľké odhodlanie, tak ako to robia počas celej sezóny.

Samozrejme vieme, že sa musíme zlepšiť, a aj sa zlepšíme. V daných okolnostiach musíme vyzdvihnúť hráčov," povedal na oficiálnej klubovej stránke tréner francúzskeho vicemajstra Mauricio Pochettino, ktorému pre svalové problémy v oblasti slabín chýbal ďalší slávny útočník Neymar.

Lionel Messi Čítajte viac Ak získa Zlatú loptu Messi, budem znechutený. Exhviezda sa rozčertila

Aj bez neho si Parížania s nepriaznivým stavom poradili a tabuľku vedú o bod pred Manchestrom City.

Viaceré zahraničné médiá priniesli snímku spred výkopu, ktorá pobavila fanúšikov. Fotoreportéri si na tribúne našli priaznivca snažiaceho sa upútať Messiho pozornosť netradičným transparentom.

„Leo, venuj mi svoj dres a ja ti venujem svoju moju mamu,“ bolo napísané na na kartóne, ktorý dvíhal sediac vedľa ženy. Nie je však jasné, či išlo o pani z odkazu.

Hráči City, finalistu predchádzajúcej sezóny, triumfovali na trávniku FC Bruggy vysoko 5:1. Belgický zástupca je so štyrmi bodmi na tretej priečke.

"Vytrpeli sme si to. Pred úvodným výkopom sme vedeli, že na nás čaká dynamický tím, ktorý potrebuje zvíťaziť, lebo má na konte 0 bodov. Proti Lipsku sa hrá ťažko, vieme o tom svoje, stretli sme sa s ním v predchádzajúcich dvoch ročníkoch.

V prvých 20–25 minútach sme začali dobre, ale potom sme stratili kontrolu, v tomto sa musíme zlepšiť. Striedania v druhom polčase nám dodali energiu a pomohla nám aj zmena systému.

Sme radi, no zápas by sme mali kontrolovať celých 90 minút. Nie je to možné zakaždým, ale musíme sa o to snažiť," povedal parížsky stredopoliar Ander Herrera.

koláž Čítajte viac Slečna Ronaldo vs. pani Messi. Jednu neznáša svokra, druhá žiari v Paríži

Tréner hostí Jesse Marsch v pozápasovom hodnotení podotkol, že nemecké mužstvo si zaslúžilo krajší výsledok:

"Hrali sme dobre a kontrolovali sme stretnutie väčšinu času. Po tom, ako sme sa dostali do vedenia, vypracovali sme si dobrú východiskovú pozíciu.

Spravili sme však veľkú chybu a Messi s Mbappém nepotrebujú veľa času ani priestoru na skórovanie. Môžeme si vziať mnoho pozitív, bojovali sme statočne, pripravili sme si veľa šancí a hrozili sme aj zo štandardných situácií. Situácia v skupine však už bude pre nás náročná, v nasledujúcich dueloch musíme robiť menej chýb."

Lionel Messi Čítajte viac Môj odchod z Barcelony? Messiho slová potešia Parížanov

Lipsku k prvým bodom nepomohol ani gól Andreho Silvu: „Namakali sme sa, takže prehra sa neprijíma ľahko. Nezaslúžili sme si prehrať.“

Simeone odmietol Kloppovi podať ruku

Kouč futbalistov Atlética Madrid Diego Simeone odmietol podať ruku svojmu liverpoolskemu náprotivkovi Jürgenovi Kloppovi.

Tréneri však nevenovali zvýšenú pozornosť tejto dohre dramatického stretnutia, v ktorom FC Liverpool uspel na pôde úradujúceho španielskeho šampióna 3:2 a na čele B-skupiny sa drží s plným počtom 9 bodov.

V predchádzajúcom vzájomnom meraní síl v osemfinále sezóny 2019/2020 sa radovalo Atlético. Anglickému klubu vyšla odplata a reakciu Simeoneho kritizovali v štúdiu britskej televízie bývalí hráči Peter Crouch aj Joleon Lescott.

„O nič nešlo. Jeho reakcia bola podobná ako moja, keď nás Atletico v roku 2020 vyradilo na Anfielde. Ani ja som sa vtedy nezachoval ideálne. Bol pochopiteľne nahnevaný, nie na mňa, ale na zápas a na celý svet,“ uviedol Klopp a obaja tréneri sa zhodli, že v odvete o dva týždne si už ruky podajú.

„Normálne nemám vo zvyku zdraviť sa po zápase. Nemám to rád a nezdá sa mi to vhodné, pretože vždy bude niekto nespokojný s výsledkom. Oni majú odlišnú kultúru a ja sa s ňou nestotožňujem,“ vyhlásil argentínsky kouč.

Jürgen Klopp Čítajte viac Klopp sa pustil do antivaxerov: Vaša sloboda? Ste ako opilci za volantom

Nikto nespochybňoval kvalitu, intenzitu a úroveň súboja na štadióne Wanda Metropolitano, kde Liverpool získal v roku 2019 titul v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži a o sedem mesiacov neskôr tam v úlohe obhajcu prehral 0:1.

Hostia sa veľmi rýchlo dostali do dvojgólového vedenia vďaka Mohamedovi Salahovi a Nabymu Keitovi. Domáci stihli vyrovnať ešte do prestávky dvoma zásahmi Antoinea Griezmanna. Francúzsky útočník bol ústrednou postavou aj ďalšieho zvratu.

V 58. minúte videl červenú kartu za vysokú nohu do tváre Roberta Firmina a stal sa prvým hráčom, ktorý sa v jednom zápase LM zapísal viackrát do listiny strelcov aj vylúčených. Madridčania v početnej nevýhode neudržali nerozhodný výsledok a v 78. minúte inkasovali z jedenástky.

Ronald Koeman Čítajte viac Mám oči aj uši, no všetci sú ticho. Schyľuje sa v Barcelone k zemetraseniu?

Po faule na Dioga Jotu ju premenil Salah a s 31 gólmi sa stal najlepším strelcom histórie „červených“ v LM. Ako prvý futbalista v klubových dejinách navyše skóroval v deviatich za sebou idúcich dueloch vo všetkých súťažiach.

„The Reds“ naprieč súťažami nenašli premožiteľa v 21 stretnutiach v sérii. V predchádzajúcich deviatich súbojoch nastrieľali 30 gólov a aspoň trikrát sa presadili vo všetkých siedmich tohtosezónnych vystúpeniach na ihriskách súperov. K trom bodom im pomohol aj VAR, ktorý odvolal pokutový kop za zákrok Jotu vo vlastnej šestnástke na Joseho Mariu Gimeneza.

"Nezaujíma ma ako, podstatné je, že sme zvíťazili. Podľa očakávaní to bolo náročné, na začiatku sa nám darilo až prekvapujúco dobre. Nečakali sme však, že to bude až také ofenzívne, po dvoch nádherných góloch sme rýchlo viedli 2:0 a predvádzali sme dobrý futbal.

Najbohatšie futbalové kluby planéty Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Inter Miláno - 6,2 miliardy libier.

Vzadu sme nezaplátali niektoré diery a dvakrát sme inkasovali, to nebolo v poriadku. Cez prestávku sme sa oklepali a odohrali sme solídny druhý polčas, v ktorom hrali obe mužstvá intenzívne. ‚Špinavé‘ tri body sú často tie najdôležitejšie a tieto boli ‚špinavé‘.

Nebol to nás najlepší výkon, ale bol to významný krok," povedal Klopp pre portál BBC. K odpískanej jedenástke na jednej strane, odvolanej penalte na druhej a vylúčeniu dodal:

„Chápem, že fanúšikovia Atlética a ľudia v Španielsku sú nespokojní s niektorými rozhodnutiami. Myslím si však, že naša jedenástka bola jasná, tak ako bolo jasné, že Atlético ju nemá kopať. Napriek tomu ma prekvapilo, že VAR zmenil rozhodnutie. Červená karta bola pre súpera nešťastná, no musela byť – noha išla do tváre.“

Atlético nezbieralo štyri body rovnako ako FC Porto. Portugalský zástupca zdolal AC Miláno 1:0 a pripravil talianskemu navrátilcovi do hlavnej fázy LM už tretiu prehru.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #Kylian Mbappé