Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

To je také neúctivé! Messi si pri priamom kope ľahol za spoluhráčov

Výborný výkon. Gól. Silné gesto. A v neposlednom rade víťazstvo.

29.09.2021 13:37
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi pred zápasom proti Manchestru City.
debata (3)

Argentínsky futbalista Lionel Messi doviedol v Lige majstrov Paríž St. Germain k trom bodom v zápase s Manchestrom City (2:0).

Bol ústrednou postavou svojho nového tímu a po pochybnostiach, ktoré sprevádzali jeho prvé týždne po prestupe, si otvoril aj strelecký účet.

Lionel Messi Čítajte viac Messiho prvý gól za PSG bol ako z veľkej knihy. Real šokujúco podľahol Tiraspoľu!

Jednoducho – bol to opäť starý dobrý Messi…

„Postupne sa prispôsobujem novému tímu, spoluhráčom. Musí si to všetko sadnúť. Bol to iba môj druhý zápas na domácom štadióne,“ pripomenul rodák z Rosaria.

„Je prakticky nemožné ustrážiť ho. Nemal veľa priestoru, ale aj tak bol nezastaviteľný,“ priznal po stretnutí aj tréner City Pep Guardiola.

Ako padol jeho prvý parížsky gól? Barcelonsky. Potiahol akciu, pred šestnástkou si s Kylianom Mbappém vymenil loptu a následne ju poslal do šibenice.

V utorok večer nezaprel extratriedu. Potvrdil, že je naozajstná hviezda. No zároveň obyčajný chlap. V Paríži len jeden z jedenástich.

Keď hráči City zahrávali v nadstavenom čase priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti, Parížania vytvorili múr. Jeden z nich si ľahol za spoluhráčov, aby lopta nepreletela popod obranný val. Bol to Messi…

„To je také neúctivé,“ usmieval sa pre BT studio legendárny anglický obranca Rio Ferdinand.

Argentínčan sa totiž zhostil úlohy, ktorú na seba spravidla berú najmenej skúsení hráči.

„Keď ho o to počas tréningu tréner Pochettino požiadal, ihneď mal niekto protestovať: Nie, nie, nie, nie, nie, to predsa nemôže robiť Leo Messi,“ glosoval netradičnú situáciu.

Ale môže. Podľa mnohých najlepší hráč všetkých čias len potvrdzuje slová nových spoluhráčov, že pokora z neho srší na všetky strany.

Lionel Messi, Kylian Mbappé, Neymar Čítajte viac Messiho správanie v šatni ma prekvapilo, vraví hráč PSG. Tréner už emócie neskrýval

„Je nenáročný a zároveň nenápadný,“ konštatoval ešte pred zápasom Archaf Hakimi.

Odteraz však aj gólový. Argentínsky stroj sa pomaly rozbieha.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Lionel Messi