Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Messiho správanie v šatni ma prekvapilo, vraví hráč PSG. Tréner už emócie neskrýval

Futbalista Paríža St. Germain Achraf Hakimi nedávno porozprával o tom, aký dojem v ňom zanechal Lionel Messi po prvej skúsenosti v šatni. Maročan pre L'Equipe hovoril o rezervovanom správaní superhviezdy po príchode z Barcelony.

28.09.2021 18:28 , aktualizované: 29.09.2021 09:23
Lionel Messi, Kylian Mbappé, Neymar Foto: ,
Hviezdne trio PSG Lionel Messi, Kylian Mbappé a Neymar v zápase proti Manchestru City.
debata

„Bol som prekvapený, ako sa správal. Je nenápadný a tichý,“ vyjadril sa 22-ročný hráč. Krajný obranca, ktorý sa pridal k tímu v letnom prestupovom období z Interu Miláno, je nadšený, že môže hrať po boku argentínskej legendy.

Argentina Bolivia Wcup Soccer Messi Čítajte viac Najskôr hetrik, potom slzy. Messi sa rozplakal pred fanúšikmi

„Rovnako ako iní, ani ja som nečakal, že odíde z Barcelony. A keď som počul, že prichádza k nám, bol to splnený sen,“ tešil sa bývalý spoluhráč Milana Škriniara. Milánskemu tímu vlani pomohol k zisku ligového titulu siedmimi gólmi a desiatimi asistenciami.

"Hral som s mnohými skvelými hráčmi, no s Messim doteraz nie. Túžil som po tom. Som hrdý na to, že môžem napredovať s takým futbalistom.

Sústredím sa na to, ako trénuje, ako hrá. To, že je tu, posunie každého hráča v tíme. Hovoríme rovnakým jazykom, každý deň sa lepšie spoznávame," dodal odchovanec akadémie Realu Madrid, ktorý v rokoch 2018 až 2020 hosťoval v Borussii Dortmund.

Paríž St. Germain Čítajte viac Tri body bez Messiho. Stopercentnosť PSG predĺžili netradiční strelci

Vybudovať si s vzťah s Messim na ihrisku je vraj jednoduché: „Prihrám mu loptu, rozbehnem sa on mi ju dokonale vráti.“

Až zúfalo túžil po prvom góle

Hakimi odohral v utorok celý víťazný zápas v A-skupine Ligy majstrov, v ktorom Parížania zdolali Manchester City 2:0. Messi sa v ňom dočkal premiérového gólu v drese nového zamestnávateľa.

Chvíľa, na ktorú netrpezlivo čakali fanúšikovia Argentínčana niekoľko týždňov, nadišla v 74. min zápasu.

Šťúply Argentínčan vyšprintoval s loptou od stredovej čiare až k šestnástke súpera, vymenil si ju s francúzskym kolegom z útoku Kylianom Mbappém a ľavačkou ju poslal do ľavého horného rohu bránky Brazílčana Edersona.

Lionel Messi Čítajte viac Messiho prvý gól za PSG bol ako z veľkej knihy. Real šokujúco podľahol Tiraspoľu!

Bol to prvý gól Messiho v drese iného tímu ako FC Barcelona v klubovej profikariére, ktorým pečatil triumf nad anglickým majstrom na 2:0.

Štatistici ihneď vyrátali, že jeden z najlepších strelcov futbalovej histórie trafil do čierneho po dlhých 264 minútach strávených na ihrisku od jeho letného prestupu do PSG.

"Je pravda, že som až zúfalo túžil po prvom góle. Dosiaľ som toho veľa za PSG neodohral a v domácom prostredí len jeden zápas. Postupne sa však udomácňujem a bude to lepšie.

Čím viac budeme hrať s Neymarom a Mbappém v útoku spolu, tým lepšia bude naša súhra. Potrebujeme spoločne rásť, zlepšovať sa a dávať zo seba maximum," uviedol Lionel Messi pre Canal Plus.

„Dosiahli sme dôležité víťazstvo proti silnému súperovi. Po remíze proti Bruggám nám padlo vhod,“ doplnil rodák z Rosaria.

Messi prišiel po dlhšej letnej dovolenke do Paríža v slabšej kondícii aj forme. Spočiatku veľa trénoval a spoznával sa s novými spoluhráčmi.

Prvé tri zápasy s jeho účasťou proti Reims a Lyonu v Ligue 1 a Bruggám v Lige majstrov presný zásah v jeho podaní nepriniesli, čo bola na pomery šesťnásobného najlepšieho svetového futbalistu veľmi dlhá odmlka.

Tréner Mauricio Pochettino však trpezlivo čakal na správny okamih a ten prišiel v prestížnom súboji s tímom, ktorý vo vlaňajšej edícii LM vyradil Parížanov v semifinále.

Lionel Messi Čítajte viac Svet slintá, ale márne. Messi spomaľuje Paríž

"Zvyčajne neoslavujem góly, emócie nechávam ukryté vo svojom vnútri. Dnes som urobil výnimku kvôli Messimu.

Roky som sa díval na to, ako strieľa góly čoby súper tímov, ktoré som trénoval. Dnes som si to konečne užil z opačnej strany," zdôraznil Messiho krajan Pochettino.

Kým drvivá väčšina fanúšikov skvelého Argentínčana po jeho góle oslavovala, jeden zostal smutný – Pep Guardiola. Niekdajší tréner, mentor a kamarát z FC Barcelona sa z lavičky ManCity smutne díval na to, ako jeho tímu necelých 20 minút pred koncom unikajú v Parku Princov všetky body.

Messi strelil uz siedmy gól v piatich zápasoch ako Guardiolov súper v Lige majstrov. Nikto ich nedal viac proti tímom, ktoré viedol charizmatický španiel v milionárskej súťaži.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Paris Saint-Germain (@psg)

„Musím svojmu tímu zložiť kompliment. Výborne sme bránili a vpredu sme hrali na víťazstvo. Naše góly však neprišli a ten Messiho bol fantastický. Prehrali sme po dobrom výkone, ale taký je futbal,“ zhodnotil Guardiola.

Útočné trio snov Neymar, Mbappé, Messi ukázalo solídne momenty, aj náznaky geniality. Spolu si vymenili 44-krát loptu, čo bolo takmer 10 percent všetkých prihrávok v podaní hráčov PSG.

Futbalový expert BT Sport Rio Ferdinand zažil v Lige majstrov ako obranca dva finálové neúspechy Manchestru United proti FC Barcelona v rokoch 2009 a 2011. Messi sa v oboch zápasoch (0:2 a 1:3) zapísal do streleckej listiny.

Brazília, Argentína Čítajte viac Messi sa zahrieval kúzlami. Nečudo, že im nedovolili hrať, baví sa internet

„Jeho gól bol fenomenálny. Nasadil tempo, ukázal silu, rovnováhu aj techniku a spojil to dokopy,“ uznal Ferdinand a ešte doplnil:

„Až dosiaľ bol akoby na okraji diania. Aj hviezdy sa potrebujú oťukať v novom prostredí. Po prvom góle však prišla úľava. Videli ste tie emócie? Oplatilo sa počkať na tento moment.“

V druhom utorkovom zápase A-skupiny LM belgický tím FC Bruggy zvíťazil na trávniku nemeckého súpera RB Lipsko 2:1. Bruggy majú spolu s PSG po štyri body, v prospech francúzskeho favorita hovorí lepšie skóre o jeden gól. Lipsko je posledné bez bodu.

debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Paríž St. Germain #Lionel Messi