Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chvála z Česka. Slovák je istota, má šťastie strelca

Slovenský futbalista Ivan Schranz nedostal vo štvrtkovom dueli 1. kola Európskej konferenčnej ligy proti Unionu Berlín šancu od začiatku stretnutia.

17.09.2021 09:15
slavia Foto: ,
Futbalisti Slavie sa tešia z gólu Ivana Schranza.
debata

Útočník Slavie Praha naskočil do zápasu až v 69. minúte za stavu 1:0, o 19 minút neskôr uzavrel skóre gólom na 3:1.

V základnej zostave českého majstra sa pre zápas s Unionom neobjavilo viacero opôr, okrem Schranza aj Jan Bořil, ktorý sa na ihrisko vôbec nedostal.

slovan Čítajte viac Weiss sa hnevá: Penalta, roh? Nemali byť. Podporil ho aj Zeman

Nico Stanciu a Jan Kuchta naskočili do duelu až v priebehu hry. Kuchta sa na triumfe podieľal gólom, strelil ho o štyri minúty skôr ako Schranz. Práve striedajúcich útočníkov pochválil na klubovom webe tréner „zošívaných“ Jindřich Trpišovský:

"Za všetkých útočníkov som rád, sebavedomie ofenzívnych hráčov je vždy dôležité. Kuchta s Krmenčíkom naznačili, že môžu dohrávať zápasy spolu tak, ako by sme niekedy chceli, proti Unionu sa nám to hodilo.

Krmenčík priniesol tvrdosť a silu do prvých súbojov hore, Kuchta sa potom mohol sústrediť na prácu pod ním.

‚Schranzík‘ je istota do takých situácií, má potrebné šťastie strelca, aj keď je tam nejaký teč, tak to jednoducho premieňa a to je veľmi dobré."

Czech Republic Soccer Europa Conference League Čítajte viac Schranz si po reprezentačnej pauze obul strelecké kopačky. Potvrdil triumf Slavie

Slavia sa po prvom dueli usadila na čele E-skupiny, v ďalšom súboji sa predstaví na ihrisku Feyenoordu Rotterdam. Nepomôže jej však stopér Taras Kačaraba, ktorý sa v zápase s Berlínom nešťastne zrazil so spoluhráčom Aihamom Ousouom.

"Taras sa obetoval pre tím. Chalani mu už ďakovali, jeho zranenie bude, bohužiaľ, vážnejšie. Vyhrali sme pre neho.

Má zlomeninu v tvári, prvý predpoklad je štyri až šesť týždňov mimo, potom ho ešte čaká hra s maskou. Bolo to vizuálne vidieť hneď po prvom ošetrení, vyšetrenie v nemocnici to potvrdilo.

Uvidíme, aké to bude, ako sa bude cítiť v maske. Pre stopéra nie je také jednoduché s niečím takým hrať, ako napríklad pre útočníka," dodal Trpišovský pre klubový web.

Vladimír Weiss Čítajte viac Slovan hral so srdcom, súper bol futbalovejší. V Bratislave nezostal ani bod

Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Ivan Schranz #SK Slavia Praha #Konferenčná liga