Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štartuje Liga majstrov. Messiho misiu môže narušiť Ronaldov ošiaľ

Otázok je viacero, ale tá najdôležitejšia je jasná už mesiac. Žreb skupinovej fázy Ligy majstrov každý rok pospája zaujímavé adresy. Je to napínavé divadlo.

13.09.2021 22:55
Švajčiarsko Futbal LM 1. kolo E Skupina Foto: ,
Cristiano Ronaldo počas tréningu v Berne, kde bude Manchester United čeliť domácemu tímu Young Boys.
debata

Akí giganti proti sebe nastúpia? Kto prepadne? A ktorí hráči sa vrátia po rokoch na štadión, kde predtým hviezdili?

Stáva sa, že rošáda s plastovými loptičkami a sklenenými misami spojí dokopy tri či štyri kluby, pre ktoré by bol koniec pred bránami vyraďovacej fázy neúspechom.

Pred utorňajším štartom najlepšej futbalovej súťaže sveta nie je jednoznačná skupina smrti. V troch skupinách (C, F a G) je všetko otvorené. V ďalších troch (A, B a E) by si prvé dve priečky mali postrážiť superfavoriti.

Cristiano Ronaldo smiles during his team's 4-1 win over Bolton Wanderers in their English Premier Čítajte viac Ronaldove nové dresy zarobili takmer dvakrát viac ako Messiho

Najzaujímavejší pohľad ponúka hneď A-skupina, kde sa stretnú Manchester City, parížsky Saint-Germain, RB Lipsko a FC Bruggy.

Alebo ak chcete – Abú Zabí nastúpi proti Kataru, klubu energetických nápojov a belgickému majstrovi, ktorý bol naposledy vo finále Ligy majstrov v čase, keď jeho traja terajší súperi buď neexistovali alebo o nej len snívali. Dostať sa na mapu im pomohli miliardy eur.

„Lipsko nemá bohvieakú ligovú formu. Lionelovi Messimu zatiaľ chýba silný moment od príchodu do Paríža. Cristiano Ronaldo už má dva po góloch do siete Newcastlu,“ vraví Stanislav Šesták.

Cristiano Ronaldo Čítajte viac Neskutočný borec! Ronaldo v prvom zápase za United dvakrát napol sieť

Niekdajší reprezentačný útočník si nie je istý odpoveďou na najdôležitejšiu otázku pred štartom hlavnej fázy Ligy majstrov. Či Messi pomôže Parížu k zisku trofeje.

"Neviem, či sa mu bude dariť na novej adrese tak, ako Ronaldovi na staronovej. Portugalčan sa postaral o ošiaľ, väzba je aj po rokoch veľmi silná.

Nie som o spojení Messi – Paríž presvedčený. Bude zaujímavé ich sledovať v iných dresoch," poukazuje Šesták na ďalší zaujímavý motív.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Leo Messi (@leomessi)

Zoznam favoritov na celkový triumf je ako vždy veľmi podobný a široký. Šesták však z neho vynecháva španielskych gigantov.

"Očakávam ich ústup z pozícií. Barcelona má stále rovnaký problém, ako keď v tíme bol Messi. Potrebuje poriadnu zmenu v defenzíve.

Realu fandím, ale nedá sa to stále ťahať len na Benzemových pleciach. Alaba sa hľadá, nad Balom vidím otáznik a Hazard je stále zranený.

Navyše, v porovnaní s tímami ako PSG či City nemá kam načrieť ani na lavičke," zamýšľa sa.

Spain Soccer La Liga Čítajte viac Real prehrával s Celtou Vigo po polčase 1:2. Potom sa rozstrieľal Benzema

Tridsaťosemročný bývalý hráč Žiliny, Bursasporu či Bochumu najviac verí anglickým klubom.

Neočakáva, že sa medzi štvoricu semifinalistov prebojuje mužstvo, ktoré nedisponuje prívlastkom veľkoklub.

"Parížu by sa patrilo vyhrať. Aj City však má skvelý tím, Bayern je stále nepríjemný. Paríž je síce nadupaný na papieri, ale to neznamená, že uspeje.

Trofeje získava tím, pozrite sa v poslednej sezóne na Chelsea. Doprial by som to City. Do osmičky sa môže dostať niekto, od koho by sme to nečakali.

Tam sa to však končí. Do semifinále sa dostanú len štyri veľkokluby,“ uzatvára Šesták.

Program 1. kola (21.00)

Utorok, E-skupina: Dynamo Kyjev – Benfica Lisabon, FC Barcelona – Bayern Mníchov, F: YB Bern – Manchester United (18.45), Villarreal – Bergamo, G: FC Sevilla – Salzburg (18.45), Lille – Wolfsburg, H: Malmö FF – Juventus Turín, Chelsea – Petrohrad.

Streda, A: FC Bruggy – Paríž St. Germain, Manchester City – Lipsko, B: Atlético Madrid – FC Porto, Liverpool – AC Miláno, C: Besiktas Istanbul – Dortmund (18.45), Sporting Lisabon – Ajax Amsterdam, D: Tiraspoľ – Doneck (18.45), Inter Miláno – Real Madrid.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Real Madrid #Manchester United #fc barcelona #Paríž St. Germain #Lionel Messi