Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss hanil aj chválil. Rozhodca nemal cit, hráči vraj odohrali najlepší zápas

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa neprebojovali do skupinovej fázy Európskej ligy, ale v domácej odvete play off si od svojich fanúšikov vyslúžili aplauz.

27.08.2021 10:32
SR futbal EL odveta play off Slovan Olympiakos BAX Foto: ,
Vladimír Weiss st. počas odvetného zápasu play off Európskej ligy ŠK Slovan Bratislava - Olympiakos Pireus.
debata

Vo štvrtok remizovali s Olympiakosom Pireus 2:2, v súčte s prehrou 0:3 v úvodnom stretnutí na pôde súpera sa predstavia v hlavnej časti Európskej konferenčnej ligy.

Výkon hráčov ocenil aj tréner Vladimír Weiss st.

"Tento zápas nás stál obrovské množstvo síl. Z takejto hry však musíte mať dobrý pocit a hlavu hore. Málokedy chválim, no tentoraz som hráčov pochválil a poďakoval, že som hrdý, čo v tomto zápase urobili pre klub. Bolo tam aj veľa kvality, nielen bojovnosti. Všetci hrali výborne, nerád by som niekoho vyzdvihoval.

Slavia, Legia Čítajte viac Červená v 3. minúte. Slavia neudržala tesný náskok, Legia ju vyradila

Bol to zatiaľ najlepší zápas pod naším vedením. Mali sme prvú šancu, škoda, možno by sa to vyvíjalo inak, ak by to neskončilo na žrdi. Ďakujem divákom za skvelú kulisu a za to, že vytlieskali hráčov, z čoho som bol veľmi šťastný," povedal Weiss st. na oficiálnej klubovej stránke.

Jeho zverenci dvakrát prehrávali a od 26. minúty sa museli zaobísť bez vylúčeného obrancu Vernona de Marca. Napriek tomu dokázali dvakrát vyrovnať a s úradujúcim gréckym majstrom uhrali aspoň zmierlivý výsledok. Strelecky sa oň zaslúžili Ezekiel Henty a Andre Green.

"Mali sme nešťastný vstup do zápasu. Chceli sme hrať aktívne, vysoko napádať, plán bol viesť cez polčas o gól. Bohužiaľ sme prehrávali, dostali sme červenú kartu, no vrátili sme do zápasu. Hráčov som vedome veľmi pochválil, tak sa má hrať za klub – so srdcom i kvalitou. Pred zápasom som hráčom povedal, aby hrali, tak aby boli ľudia spokojní, čo sa, myslím si, podarilo. Klobúk dole za to, že o desiatich odohrali proti výbornému súperovi takýto duel.

Týmto výkonom sme si ľudí pritiahli na svoju stranu. Som spokojný, hráči si zaslúžia pochvalu za dobrý výkon, boli tam šance, no aj chybičky. Dostávame strašne lacné góly, kým my sa na tie naše nadrieme, a to stojí veľa síl. Súperovi musím pogratulovať k postupu," dodal Weiss st., podľa ktorého bola červená karta pre naturalizovaného Slováka príliš krutá:

Futbalisti Slovana ďakujú fanúšikom po odvetnom... Foto: TASR, Pavel Neubauer
SR futbal EL odveta play off Slovan Olympiakos BAX Futbalisti Slovana ďakujú fanúšikom po odvetnom zápase play off Európskej ligy.

"Vylúčenie Vernona bolo nešťastné, išiel dohrávať súboj a ušla mu noha. Úplne nám odišlo ihrisko, stojná noha sa mu podkĺzla. Aj keď to bol útočný faul, ktorý je možné nazvať zbytočným, no v rámci bojovnosti mu to nemôžem vyčítať. Určite sa poučí a v budúcnosti do takého súboja už nepôjde.

Nemôžem sa vyjadrovať k rozhodcom, ale poviem môj názor. Na žltú kartu to bolo určite, ale rozhodca s citom pre hru by nás nechal žiť, tento však cit pre hru nemal."

V závere riadneho hracieho času nastúpil David Strelec. Tréner domácich potvrdil, že to bolo posledné vystúpenie 20-ročného útočníka v belasom drese. Namierené má do talianskej Spezie, odkiaľ by chcel Slovan výmenou získať ďalšieho Slováka Samuela Mráza. Ten do klubu Serie A prestúpil len toto leto z Empoli, predchádzajúci ročník absolvoval na hosťovaní v poľskom tíme Zaglebie Lubin.

Slovan získal z Michaloviec reprezentanta do 21 rokov

Vedenie ŠK Slovan Bratislava dotiahlo príchod slovenského mládežníckeho reprezentanta Matúša Vojtka. „Belasým“ bude prvýkrát k dispozícii v nedeľu v ligovom zápase Fortuna ligy proti Zlatým Moravciam.

Dvadsaťročný obranca prestúpil do Slovana z Michaloviec.

"Vojtka sme sledovali ešte v rámci mládežníckeho skautingu, a pokračovali sme v tom aj počas jeho pôsobenia v Michalovciach. Zaujal nás svojimi parametrami. Absolvoval fyzické testy, ktoré zvládol na výbornú, a má dobré predpoklady aj smerom do budúcna. Po zranení Lucasa Lovata sme potrebovali zdvojiť ľavý kraj obrany, a Matúš bol našou prvou voľbou.

Rokovania neboli jednoduché, no som rád, že dospeli do úspešného konca. Matúša v Slovane vítam a verím, že sa bude v našom drese rozvíjať a napredovať," uviedol na facebooku slovenského majstra generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss