Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Predáme Rataa i ďalších, aby sme uživili tento kolos, vraví Weiss. Kto príde?

Futbalistov Slovana čaká vo štvrtkovej odvete play off Európskej ligy proti Olympiakosu náročná úloha. V prvom zápase v Pireu prehrali 0:3. V bratislavskom tíme však zbrane neskladajú.

26.08.2021 07:15
Vladimír Weiss Foto: ,
Vladimír Weiss na tlačovej konferencii pred odvetou s Olympiakosom.
debata (11)

„Vo svete sa dejú zázraky, o jeden sa pokúsime,“ uviedol tréner Vladimír Weiss na tlačovej konferencii pred zápasom na Tehelnom poli.

"Olympiakos má dostatočne kvalitné mužstvo, aby si to postrážil. Avšak, keby sme skórovali do 30. minúty, všetko by bolo eventuálne možné.

Zažili sme už pár zázrakov v Slovane či reprezentácii. Verím mužstvu, že to môžeme dokázať,” nepochybuje.

Slovan, Olympiakos Čítajte viac Pomôže im len zázrak. Žiline ide ešte o tri milióny. Slovan ich už zarobil

Krídelník Slovana Jaromír Zmrhal pripomenul boj o Ligu majstrov proti Young Boys Bern.

„Prehrávame o tri góly, no napríklad v Berne sme túto stratu takmer stiahli za polčas a teraz nás čaká celý zápas,“ povedal pre klubovú stránku.

"Potrebujeme sa častejšie dostávať do šestnástky a do streleckých pozícií. Musíme hrať lepšie a vyhnúť sa chybám z prvého duelu. Najlepšie by bolo dať gól, ktorým by sme viac otvorili hru.

Samozrejme, vnímame silu súpera, ktorá v prvom zápase vyplývala z kvalitnej práce s loptou a zo štandardných situácií. Na tie si treba dať veľký pozor," dodal český futbalista.

vladimír weiss Čítajte viac Weiss hodnotil debut Angličana: Má niečo z Vlada i z Mohu

Tréner belasých prehovoril v stredu podvečer aj o prestupoch:

"Musíme ešte doplniť káder. Ja sa nesťažujem – lebo čítam, teda ja to nečítam, ale ľudia mi hovoria, že sa sťažuješ alebo plačeš -, to je realita.

Káder je na našu ligu slušný, dobrý, ale na medzinárodný futbal sme to videli… Keď sa chceme posilniť a snívať o Reale Madrid alebo Barcelone, tak musíme priniesť hráčov, ktorí sú aj mladší, aby boli perspektívnejší pre Slovan, aj hotových.

Dotiahol som Kankavu a Kašiu, aby sme zaplátali diery na Titanicu. Síce sa nepotápal, no v defenzíve boli očividné diery. Obaja si zastali miesta."

Grécko Futbal EL play off 1. zápasy Olympiakos Slovan Čítajte viac Také góly sme nedostali ani v príprave, krútil hlavou Weiss

Weiss doplnil, že Slovan sa musí posilniť v útoku, na čom vedenie klubu pracuje:

"Mám prísľub, že hráči prídu. Napísal som zoznam a niektorí prídu, niektorí už nie. Niekedy je niekto šikovnejší a niekedy má niekto iný názor než ja.

To je v živote trénera alebo futbalistu normálne. Vybrali sme si mladých slovenských futbalistov. Transfer mladého Vojtka z Michaloviec je už na spadnutie, podľa mojich informácií sme s nimi už dohodnutí.

Je to perspektívny mladý obranca, reprezentant do 21 rokov. Sme tiež v rokovaní s ďalšími mladými hráčmi, ktorých by som teraz nerád spomínal," pokračoval.

„Budeme nútení hráčov aj predávať, aby sme uživili tento kolos. Pretože to sa nedá ťahať z jedného vrecka,“ doplnil. Platí to aj pre Brazílčana Rafaela Rataa.

Bývalý reprezentačný kouč pred necelými dvoma týždňami vyhodil Brazílčana z tímu.

vladimír weiss Čítajte viac Weiss: To, čo sa udialo v šatni, bude mať dohru. Rataa som vyhodil

„Udialo sa niečo, čo bude mať dohru,“ uviedol vtedy Weiss, ktorý dal hráčovi už druhú šancu. Po prvom konflikte ho ešte omilostil. Čo sa konkrétne v kabíne belasých odohralo, prezradiť nechcel.

V stredu tiež zopakoval, že niektorí hráči v Slovane nespĺňajú kritériá, ktoré vyžaduje moderný futbal: „Buď pridajú, alebo pôjdu preč.“

11 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss #Olympiakos Pireus