Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner českého Jablonca zaťal do živého. Žilina? Tej by sme sa báť nemali

V európskych futbalových pohároch sa nestáva často, že slovenský tím uštve súpera zo zahraničia. A keď k tomu pridá aj moderné poňatie hry počas celých 90 minút a krásne góly, je radosť sa na to pozerať.

13.08.2021 06:23
MŠk Žilina Foto: ,
Radosť futbalistov Žiliny z výhry v odvete 3. predkola Európskej konferenčnej ligy proti Tobolu Kostanaj.
debata (25)

Málokto by po ďalšom site predkôl európskych pohárov povedal, že herne i výsledkovo najviac presvedčí MŠK Žilina.

Mladé mužstvo trénera Pavla Staňa má za sebou poltucet zápasov v Európskej konferenčnej lige. Štyri vyhrala, má po jednej remíze i prehre.

Dile Gori, Apollonu Limassol i Tobolu Kostanay strelila úctyhodných 17 gólov, ostatných päť vo štvrtkovej odvete proti kazaškému tímu. Žilinčania streľali jeden krajší gól za druhým a súpera pri triumfe 5:0 do ničoho nepustili.

„Podali sme úplne dominantný výkon, veľmi sústredený, disciplinovaný a s veľkým srdcom. Keby malo niektoré mužstvo z top zahraničných líg herný prejav ako my, tak by ho podľa mňa nosili na rukách,“ cituje kouča Staňa klubová stránka.

Žilinský kormidelník priznal, že je o jeho zverencov eminentný záujem v zahraničí. Staňo by bol rád, keby svoju výkonnosť stabilizovali a išli do zahraničia pripravení. Jeho náprotivok športovo uznal kvality súpera.

„Žilina je na víťaznej vlne, bolo to cítiť. Sú to mladí hráči, ale ich kvalita je úžasná. Môžem im len pogratulovať a celému klubu zaželať v ďalších zápasoch len to dobré,“ vyhlásil tréner Tobolu Alexander Moskalenko.

Partia okolo najstaršieho hráča a kapitána, 24-ročného stopéra Jána Minárika, vo väčšine európskych i domácich ligových stretnutí diktovala tempo hry. Je skvele pripravená, zápasy odohrá vždy vo vysokej intenzite.

SR futbal EKL 3. predkolo odveta Žilina Tobol ZAX Čítajte viac Mladý žilinský tím zvalcoval Tobol Kostanaj, čaká ho posledný krok

"Počas celých 90 minút sme sa snažili nepustiť súpera do žiadnej väčšej príležitosti a myslím si, že až na pár drobných chybičiek v defenzíve sme boli vzadu stopercentní.

Na tomto výkone musíme určite stavať aj v ďalšom kole. Súpera si nevyberáme a je úplne jedno, koho dostaneme. Budeme sa, ako vždy, sústrediť na našu hru a pôjdeme opäť naplno do každého jedného zápasu," doplnil stredopoliar Miroslav Gono.

Súperom Žiliny v play off Konferenčnej ligy bude Jablonec. Český zástupca ukončil svoju púť v Európskej lige po prehrách 2:4 a 0:3 s Celticom Glasgow.

Tím od Nisy nemá najlepšiu fazónu. V piatich súbojoch tejto sezóny vyhral len raz, 1:0 doma s Baníkom Ostrava.

Pred prvým zápasom v Jablonci (19. augusta) však v tábore žilinského súpera nechýba patričné sebavedomie.

futbal, rasizmus Čítajte viac Ty čierna opica! Český futbal rieši ďalšiu nechutnosť

"Keď naši hráči aj napriek prehre 0:3 videli, že sa s Celticom dá hrať, tak si myslím, že by sme sa Žiliny nemali báť.

Nechcem súpera nijako podceňovať, určite to bude silný protivník, ale Celtic to nie je. Proste si to so Žilinou rozdáme," povedal českým médiám tréner Jablonca Petr Rada.

To na žilinské „deti“ skúšali už viacerí súperi a väčšinou odišli s prehrou a poriadne unavení. Postihne rovnaký osud aj Jablonec?

© Autorské práva vyhradené

25 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #FK Jablonec #Konferenčná liga UEFA