Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan už v Dubline oslavoval. Weissovi chýbal ešte gól

Futbalisti Slovana Bratislava sa po dvoch rokoch vracajú na miesto, na ktoré má stále väčšina súčasného kádra príjemné spomienky. Na Tallaght Stadium v Dubline zdolali írskeho majstra Dundalk 3:1 a postúpili do play off Európskej ligy.

12.07.2021 23:24
SR Futbal FL 9. kolo nadstavba titul ViOn... Foto: ,
Ilustračné foto
debata (2)

Čaká ich opäť írsky šampión, ale tentoraz Shamrock Rovers a narazia na neho už v 1. predkole Ligy majstrov. Na Tehelnom poli ho zdolali minulú stredu 2:0. Sú na tom lepšie ako v auguste 2019, keď do Dublinu pricestovali po tesnej domácej výhre 1:0.

Tréner Vladimír Weiss i hráči si uvedomujú, že o postupujúcom sa nerozhodlo. V zápase s Dundalkom nastúpilo až osem hráčov súčasného tímu a dobre si pamätajú, že domáci boli nepríjemným súperom, nevyužili viaceré šance, vrátane pokutového kopu, bojovali do posledných minút.

Dvojgólový náskok je sľubný, ale mohol byť vyšší. Weiss junior v závere minulotýždňového zápasu nevyužil vyloženú šancu, keď sa ocitol sám pred brankárom a vzápätí spálil aj penaltu.

„Cieľ sme ešte nesplnili. Prvý zápas nebol pre nás jednoduchý, ťažko sme sa presadzovali, našťastie, strelili sme dva góly, vyhrali sme. Odveta bude náročná, doma sme mali dať aspoň o gól navyše. Teraz budeme musieť skórovať aj u súpera, aby sme boli pokojní,“ zdôrazňoval tréner.

Pripomenul, že Shamrock hráva doma trochu inak ako na súperových ihriskách. „Prehrávali sme doma veľa súbojov. V tom sa musíme zlepšiť, byť silnejší v súbojoch, v nasadení, v tvrdosti, byť nebezpeční aj vpredu a verím, že potom jeden gól dáme.“

Nemôže sa už spoliehať, že gól u súpera bude bonusom. Toto pravidlo UEFA po 56 rokoch zrušila a aj gól vonku má pri rovnosti bodov a skóre rovnakú cenu ako domáci.

„Túto zmenu som prijal pozitívne. Je to spravodlivé pre oba tímy a aj lepšie pre futbal, podporuje to ofenzívny futbal. Nemusíte kalkulovať, ale hrať na víťazstvo,“ vyjadril sa Weiss. Aj tréner súpera Stephen Bradley sa necítil po prvom zápase v pozícii vypadávajúceho.

Video

„Chýbalo mi viac vecí v útočnej fáze, tam sme neboli takí dôrazní, ako som si predstavoval. Odveta bude náročná, my sa môžeme odraziť od toho, že náš brankár v závere zlikvidoval pokutový kop.“

O domácej výhre slovenského majstra rozhodol Brazílčan Ratao, autor oboch gólov. Aj pred dvoma rokmi strelil v Dubline jeden z troch gólov belasých. „Máme s Írmi skúsenosti, hrajú tvrdý futbal a bojujú do poslednej minúty o každú loptu. V tomto sa im musíme vyrovnať, potom máme šancu,“ zdôraznil obranca Slovana Jurij Medvědev.

Zápas sa začína o 21.00 a vysiela ho RTVS v priamom prenose. V prípade postupu čaká Slovan v 2. predkole švajčiarsky tím BSC Young Boys Bern, prvý zápas je naplánovaný už na budúci týždeň v utorok alebo stredu.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava