Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sen o semifinále sa rozplynul prirýchlo. Arsenal sfúkol Slaviu

Futbalisti Slavie Praha si nezahrajú semifinále Európskej ligy. Po remíze 1:1 v prvom dueli prehrali v domácej štvrťfinálovej odvete s Arsenalom Londýn hladko 0:4, keď ich súper šokoval tromi gólmi v priebehu necelých šiestich minút prvého polčasu.

15.04.2021 22:55
Alexandre Lacazette Foto: ,
Alexandre Lacazette oslavuje druhý gól Arsenalu do siete Slavie.
debata (4)

Arsenal sa v semifinále stretne s Villarrealom, druhú dvojicu postupujúcich tvoria Manchester United a AS Rím.

Slavia nastúpila s dvoma zmenami v porovnaní s duelom v Londýne, v základnej zostave však nechýbal slovenský stredopoliar Jakub Hromada.

Arsenal sa musel opäť zaobísť bez kapitána Pierra-Emericka Aubameyanga, ktorého po návrate z reprezentačných povinností v Gabone hospitalizovali s maláriou.

Hostia potrebovali v Edene streliť na postup aspoň gól, už za necelých 24 minút hry sa im podarilo skórovať až trikrát. Prvýkrát sa tešili po necelej štvrťhodine, ale zásah Emila Smitha-Roweho ešte neplatil pre tesný ofsajd.

Potom však nasledovala šesťminútovka, počas ktorej anglický tím zaznamenal tri góly. V 18. minúte už bolo všetko podľa pravidiel, keď dostal Nicolas Pepe prihrávku v šestnástke a poradil si aj s brankárom Ondrejom Kolářom – 0:1.

O chvíľu neskôr Hromada fauloval vo vlastnej šestnástke, dostal žltú kartu a Alexandre Lacazette nariadenú penaltu bez problémov premenil na 2:0 pre Arsenal. V 24. minúte to bolo už o tri góly, pretože sa prízemnou strelou z hranice šestnástky k bližšej žrdi presadil Bukayo Saka.

⏲️ KONEC| Na Arsenal jsme nestačili a s #UEL se tak stejně jako před dvěma lety loučíme ve čtvrtfinále. #slaars

Uverejnil používateľ SK Slavia Praha Štvrtok 15. apríla 2021

Šokovaná Slavia sa už na žiadny odpor nezmohla, nepomohli jej k tomu ani štyri striedania v polčasovej prestávke. Z hry po úvodnej štyridsaťpäťmi­nútovke odišiel aj Hromada, na trávniku ho nahradil Lukás Masopust.

„Zošívaní“ sa síce do hry dostávali opticky častejšie ako v prvom dejstve, Arsenal sa už však nikam ponáhľať nemusel a bez problémov kontroloval postupový stav. V 77. minúte ho na 4:0 prikrášlil svojim druhým gólom v zápase Lacazette.

Slavia tak nenapodobnila úspešný prienik medzi elitné kvarteto niekdajšieho Pohára UEFA z roku 1996.

Manchester United mal sľubný náskok už z prvého duelu a doma ho proti Granade potvrdil už v 6. minúte, keď vydareným volejom otvoril skóre Edinson Cavani. V závere si dal vlastný gól Jesus Vallejo a druhý tím tabuľky Premier League tak po výhre 2:0 postúpil suverénnym spôsobom.

O účasť v semifinále sa dlho obával AS Rím, hoci do odvety išiel s jednogólovým náskokom z Amsterdamu. Ajax sa však na začiatku druhého polčasu zásluhou mladého útočníka Briana Brobbeyho ujal vedenia, no potrebný druhý gól už nepridal.

Blízko k nemu mal v 56. minúte Dušan Tadič, no na základe VAR jeho zásah pre predchádzajúci faul neplatil. Na druhej strane stanovil v 72. minúte skóre na 1:1 Edin Džeko.

Villarreal si zopakoval víťazstvo nad Dynamom Záhreb, po triumfe 1:0 na pôde súpera uspel aj na svojom štadióne. Pod výsledok 2:1 sa už v prvom polčase gólovo podpísali Paco Alcacer a Gerard Moreno. Za hostí skorigoval po zmene strán po vydarenej kombinácii Mislav Oršič.

Semifinále Európskej ligy sa bude hrať 29. apríla a 6. mája, finále je na programe 26. mája v poľskom Gdansku.

Odvety štvrťfinále Európskej ligy:

Slavia Praha – Arsenal Londýn 0:4 (0:3) – prvý zápas 1:1, postúpil Arsenal
Góly: 21. a 77. Lacazette (prvý z 11 m), 18. Pepe, 24. Saka. Rozhodoval: Çakir (Tur.)
J. HROMADA odohral za Slaviu prvý polčas a dostal ŽK

Manchester United – CF Granada 2:0 (1:0) – prvý zápas 2:0, postúpil Manchester United
Góly: 6. Cavani, 90. Vallejo (vlastný). Rozhodoval: Kovács (Rum.)

AS Rím – Ajax Amsterdam 1:1 (0:0) – prvý zápas 2:1, postúpil AS Rím
Góly: 72. Džeko – 49. Brobbey. Rozhodoval: Taylor (Angl.)

CF Villarreal – Dinamo Záhreb 2:1 (2:0) – prvý zápas 1:0, postúpil Villarreal
Góly: 36. Alcacer, 43. Moreno – 74. Oršič. Rozhodoval: Makkelie (Hol.)

Dvojice semifinále:

Manchester United – AS Rím
CF Villarreal – Arsenal Londýn

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #Arsenal Londýn