Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrdina Slavie opísal horor. Moja krv bola všade, spomína Kolář

Dajte mi zopár sponiek, dochytám to... Niekedy sa o futbalistoch hovorí, že veľa nevydržia. Brankar futbalovej Slavie Praha Ondřej Kolář je výnimka.

14.04.2021 11:41
Ondřej Kolář Foto:
Brankár Slavie Ondřej Kolář v súboji s Kemarom Roofom z Glasgowu Rangers.
debata

Dôkazom je nielen chuť dochytať súboj s Glasgowom Rangers s fraktúrou lebky, otrasom mozgu a zlomeným nosom, ale aj solídny výkon v minulotýždňovom štvrťfinále Európskej ligy a Arsenalom (1:1).

Dnes večer sa postaví medzi žrde opäť. Druhýkrát v živote poriadne zamaskovaný – s karbónovým krytom na nose a s helmou na hlave.

„Pred prvým zápasom prišiel ku mne brankár Arsenalu Bernd Leno. Pýtal sa ma, ako sa mám a povedal, že mi od nich nič nehrozí. Dodržali slovo. Nadchlo ma to. Ukázali, že sú profíci. No z Rangers sa mi neozval nikto,“ priznal v rozhovore pre MF Dnes Kolář.

O Slavii sa hovorí ako o výborne fyzicky pripravenom mužstve, ktoré kontroluje hru. Diktovanie tempa sa začína práve u brankára Kolářa.

Dvadsaťšesťročný rodák z Liberca má jednu z najlepších rozohrávok v Európe. A pred sebou veľkú kariéru. Bez preháňania – 18. marca večer bola v ohrození.

"Bohužiaľ, všetko si pamätám… Kopačku pred tvárou. Lekárov, ktorí ku mne bežia. Seba, ako im hovorím, aby mi dal pár sponiek, že to dochytám.

A aj reakciu Jana Bořila: Koli, ty si dnes skončil. Napadlo mi – to teda musím po tom zákroku vyzerať…" pokračoval Kolář.

Stredopoliar Rangers Kemar Roofe v odvete osemfinále (Slavia vyhrala 2:0) trafil Kolářa kopačkou do tváre.

Český brankár zostal ležať na zemi. Zaliala ho krv a na Ibrox Stadium vzplanuli vášne. Dodnes nezhasli…

"Mal som krv na rukaviciach, okolo seba na trávniku. Šiel som na lavičku, aby som dopozeral zápas. Bolo mi však zle. V hoteli mi išla krv z nosa. Bál som sa, či nejde o vnútorné krvácanie.

Prišla po mňa sanitka. V nemocnici sa ukázalo, že za to môže zlomený nos," opísal Kolář najhorší futbalový zážitok.

Postup cez Arsenal do semifinále Európskej ligy by si v týchto hektických týždňoch cenil o čosi viac.

„Vzhľadom na to, čo ma postretlo, beriem boj o postup ako odmenu. Veľmi sa teším. Snáď to dobre dopadne,“ uzavrel Kolář.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #Glasgow Rangers #Ondřej Kolář